Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, MaxaM napisał(a):

To jest przejście z gen2 na gen5. Na razie nie było żadnych informacji, że 5th będzie w innych rozmiarach. 

UW przeskoczyło z 1gen na 5gen bo nie było paneli 2gen UW. Przemknęła mi informacja że 5gen będzie tylko na UW.

Mowa oczywiście o QD.

Edytowane przez kamilos69
Opublikowano
11 godzin temu, MaxaM napisał(a):

To jest przejście z gen2 na gen5. Na razie nie było żadnych informacji, że 5th będzie w innych rozmiarach. Inne rozmiary dostaną nowe panele od LG.

No tak ale ten 3H coating i EL 3.0 zwiększający żywotność i jasność miał być na 4th gen właśnie w tej wersji 500 Hz a wyszło im 3.5 gen :E A oni dodatkowo liczą UW jako inny gen (aha). 

Dobrze by było jakby udało im się zrobić ten RGB Stripe pod 27 1440p. Wtedy to już byłby prawdziwy “ultimate” monitor dla graczy. 

Opublikowano (edytowane)

Ludzie, litości. Linus jest kanałem rozrywkowym, a nie recenzenckim. Ja go tam lubię i oglądam regularnie. Nigdy nie przestaje mnie zadziwiać głupimi pomysłami :E

Może kiedyś się stanie też i recenzenckim (marzenie Linusa) jeśli w końcu ogarną laba, którego budują w tym celu już od paru lat.

47 minut temu, TheMr. napisał(a):

Dobrze by było jakby udało im się zrobić ten RGB Stripe pod 27 1440p. Wtedy to już byłby prawdziwy “ultimate” monitor dla graczy. 

Obstawiam koniec roku jako gen6 dając jakieś kolejne ulepszenie :E

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@sideband

Spokojnie to pewnego rodzaju aluzja kota nie mam w domu ale przynajmniej ściereczką nie będę sie bał o rysowanie przy czyszczeniu :E

Z drugiej strony ciekawe jak pokazywali ten porysowany przez kota a niby jak odpalisz gry to tego nie widać chociaż średnio mi sie chce w to wierzyć XD 

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano
28 minut temu, MaxaM napisał(a):

Ludzie, litości. Linus jest kanałem rozrywkowym, a nie recenzenckim. Ja go tam lubię i oglądam regularnie. Nigdy nie przestaje mnie zadziwiać głupimi pomysłami :E

Baba w kabarecie też śmieszy co? :hihot: 

28 minut temu, MaxaM napisał(a):

Obstawiam koniec roku jako gen6 dając jakieś kolejne ulepszenie :E

Ehhh a miałem już nie wymieniać monitora co roku xD 

• Haha 1
Opublikowano

LG i Samsung nie aktualizują wszystkich modeli za jednym razem, kwestia czasu kiedy trafi do kolejnych rozmiarów ;)

Pewnie przy okazji od razu podbiją 500Hz jeszcze wyżej w 27" i zawsze czymś będą kusić... a my nic :D

Opublikowano

Tak oglądam ten test i coś mnie ruszyło na teście UFO...

image.thumb.png.e07bfd41c2c82dd08c4ff0fe2fae3cbb.png

image.thumb.png.6febf2ae65a27c338469349c51031809.png

image.thumb.png.3f784d5a0400ecf5815b23d7172c5585.png

image.thumb.png.04cfe4d758e2afb60dea322c9006ec54.png

image.thumb.png.1f97e08cf6c4c2b3416b6246061870df.png

image.thumb.png.2b4404b9fb2bd01c94152db682470a97.png

image.thumb.png.7e5085493f3a294393cdc7813777ff61.png

image.thumb.png.8a01f0b1c650157c0ed8a03d9a64d4e6.png

image.thumb.png.8426d835aca960110d145bf889d94c90.png

I dobrze mi się wydawało, co test to wyniki wyglądają zupełnie inaczej.

Niech sobie każdy wnioski z tego wciągnie sam.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

No tak ale ten 3H coating i EL 3.0 zwiększający żywotność i jasność miał być na 4th gen właśnie w tej wersji 500 Hz a wyszło im 3.5 gen :E A oni dodatkowo liczą UW jako inny gen (aha). 

5gen to jest zupełnie inny układ subpiksesli względem poprzednich "generacji" dlatego liczą to jako 5gen.

Powłoka ochronna paneli i firmware producenta zapobiegające wypalaniom to jest inna sprawa.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

No super że tak sobie liczą, ale mówiłem wyżej, nie było nawet 4th gen. Plus przeskok z 2th do 5th gen dla UW.

Nie było żadnego 2gen na UW od paneli Samsunga. 

Edytowane przez kamilos69
Opublikowano
7 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Nie widać bordowej czerni i 30W przy normalnym uzytkowaniu to już dobry wynik.

Tylko nie widzę czy to było robione na białym ekranie bo tylko na takim test ma sens

Te ich testy to możesz o kant dupy ;)

322URX łyka na białym 130W, a u nich 55W :hihot: Jak wyłączysz wszystkie zabezpieczenia.

Opublikowano (edytowane)

Moźe mam niskie wymagania Panowie, albo po prostu nie chcę tego widzieć. Dla mnie git, co mam więcej mówić? :P Na żywo prezentuje się super dla mnie. Ekran logowania: 

1000070816.jpg

Edytowane przez copyname
  • Like 2