Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

Tak szczujecie tymi screenami i widokami oraz info, że jak na obecne czasy stan techniczny gry jest na bardzo dobrym poziomie to się trochę łamię przed zakupem, ale wpierw pytanie czy dużo jest nawiązań fabularnych do 3? 1 i 2 przechodziłem wielokrotnie i fabułę mam utrwaloną, ale 3 przechodziłem raz 10 lat temu i tylko podstawkę bez DLC, i nie za bardzo mam ochotę robić to jeszcze raz, a z fabuły nie wiele pamiętam.

Odpal Origins, choćby tylko prolog, dowolny, różnica powala na kolana. Rasizm, gwałty, zdrady, krew... człowieku, to była gra. 

4 minuty temu, Godlike napisał:

Tak szczujecie tymi screenami i widokami oraz info, że jak na obecne czasy stan techniczny gry jest na bardzo dobrym poziomie to się trochę łamię przed zakupem, ale wpierw pytanie czy dużo jest nawiązań fabularnych do 3?

Skoro jedynymi wyborami w kreatorze odnośnie Inkwizycji było czy ją rozwiązałeś i z kim romansowałeś, to odpowiedź już znasz. 

btw. 

image.png.348161b08200cfb56b5f6a37aca78a7a.png

Edytowane przez Element Wojny

9 minut temu, JeRRyF3D napisał:

Nie jestem ortodoksyjnym fanem RPGów. Za to wywodzę się z czasów, gdy gry RPG potrafiły być... tekstówkami! :). To historią, opowieścią, a z czasem ewolucji i dialogiem, te gry stały. Oprawa i grafika, to był późny dodatek do merytorycznej, baśniowej historii. Grała wyobraźnia stymulowana tekstem, opowieścią.

Dziś proporcje się zaburzyły.
Ładnie, efektownie a płytko i miałko. Niestety.

Odpalcie sobie dobrą grę nawet niekoniecznie RPG. Odpalcie RDR2. Odpalcie RDR1 (!!!). W tych grach dialogów nie chce się przeklikiwać. Ich budowa, składnia... one mają w sobie w coś takiego, jak u Tarantino dialog choćby o Fancie... :).
Tam rozmowa o niczym i tak ma sens. Tego chce się słuchać. To jest mistrzostwo. I są takie gry (jak rdr 1&2, W3, itd., nawet cyber IMO).

A tu... mizeria, średniactwo, mdło i do dupy.
Ale ładnie. I tylko tyle.

Dlatego pisałem, że co ja bym dał za Dragon Age Origins Remake na takim silniku, marzenie jak dawniej z Mafią 1 i w końcu się doczekałem, tylko tutaj nadziei nie ma.

Żeby ta gra jeszcze była poważna, miała dobrą fabułę i questy poboczne, nawet bym się nie odezwał, olał całe to woke gówno wprowadzone do gry i po prostu cieszył się grą. Ale jak posłuchałem tego filmiku Rocka, że gra jest robiona dosłownie dla 12 letnich dziewczynek, nawet nie chłopców, potwory wyglądają dosłownie jak z bajki "Potwory i spółka", słuchanie dialogów dla dorosłego faceta jest żenujące to mnie szlag trafia jak można zrobić coś takiego z taką serią.

Gry tworzy się tak wiele lat i po 10 latach dostajesz takie gówno z bezczelnym tytułem Dragon Age. Pomyśl sobie jak byś po kilkunastu latach powstawania kolejnego Wiedźmina dostał coś takiego.

Ktoś już grał na tyle długo i mógłby się wypowiedzieć, czy nawet żeby przejść dosłownie sam główny wątek, również nie warto i jest tak źle ?

To już od CDP zależy, czy chcą nadal zarabiać na tej marce wielkie pieniądze, mieć wielu zadowolonych fanów i bardzo dobre recenzje (nie tylko od ustawionych redakcji), czy zarabiać o wiele mniejsze pieniądze, bawić się w ustawki i cenzurę, a potem i tak mieć jazdy z fanami na wszystkich portalach internetowych. 

Może przy takim przesileniu, w końcu to upadnie. W przeciwieństwie do polityki, ludzie muszą kupować gry bezpośrednio, mając z nimi kontakt, zamiast oddawać głos raz na kilka lat...., więc przed 2030 powinno to wrócić na właściwe tory.

No chyba że finansowanie rozwinie się jeszcze bardziej, jak w Dustborn :E 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 1

5 minut temu, Voodoo2 napisał:

Nie macie obaw że Wiesiek 4 pod patronem Mary Kenney pójdzie w podobny klimat?

Ja akurat mam, ale raczej wątpię żeby było tak tragicznie jak z tym Dragon Age w sensie z Dark Fantasy Pegi 18 robimy grę dla dzieci ze śmiesznymi potworkami ku... jego mać, sorry bo nie mogę zdzierżyć.

2 minuty temu, skunRace napisał:

Jak masz jeszcze jedną flaszkę to rób jak uważasz :E

Nie no bez jaj, w alkoholizm wpadnę.

Veilguard chyba nigdy nie dogoni BG3, a mówimy o grze single player 15 miesięcy po premierze...

image.thumb.png.7f0eb641af58166e7f428daa9ad2a5fa.png

Edytowane przez Element Wojny

Ja jestem zdania, że nawet jakby to dobiło do 120k ludzi w piku to i tak jest bardzo biednie jak na taka markę, a tutaj chyba nawet 100 może nie przekroczyć. Jedyne na co mogę liczyć to na fatalną sprzedaż gry, lub przynajmniej bardzo bolesną dla EA.

Edytowane przez skunRace

2 minuty temu, Vulc napisał:

Tak całkiem nie w temacie, polecam cały short movie, jest zajebisty. 😎

O panie, a myślisz że skąd to znam :E Gdyby nie ograniczenia fanowskiej twórczości, niczym u nintendo to UE5 pewnie byłby złotą erą takich filmów.

Z Dragon Age:tV to może ktoś ukręci jakieś
Skibidi Toilet lub Wheelchair Sam

4 minuty temu, skunRace napisał(a):

Ja jestem zdania, że nawet jakby to dobiło do 120k ludzi w piku to i tak jest bardzo biednie jak na taka markę, a tutaj chyba nawet 100 może nie przekroczyć. Jedyne na co mogę liczyć to na fatalną sprzedaż gry, lub przynajmniej bardzo bolesną dla EA.

120k to jest nic, Baldurs zrobił 15mln kopii mając 875k na Steamie, do tego GOG i konsole. 

Jeśli oni nie dobiją do minimum 250k na samym Steamie to będą mieli flopa totalnego.