galakty 3 322 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Mnie MSI nigdy nie zawiodło, nawet Tomahawk B450 z małą kością pamięci dostaje aktualizacje po dziś dzień. Ewentualnie Gigabyte bym wziął jakiegoś.
Reddzik 2 768 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października (edytowane) 35 minut temu, galakty napisał(a): Ja bym nie płakał póki co, B450 cały czas update dostają. Mój były b450 gaming plus ma pierwszy update od roku czasu. Gdyby nie te TPM dla gier, to nadal by nic nie dostało. Edytowane 10 Października przez Reddzik
galakty 3 322 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października No a po co coś więcej skoro działa? Grunt że TPM dostały.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października (edytowane) 45 minut temu, galakty napisał(a): Mnie MSI nigdy nie zawiodło, nawet Tomahawk B450 z małą kością pamięci dostaje aktualizacje po dziś dzień. Ewentualnie Gigabyte bym wziął jakiegoś. Tutaj akurat wszystkie mobo B450 dostają update. Nie jest to MSI exclusive, a raczej prykas odgórny AMD. Edytowane 10 Października przez Lameismyname
caleb59 1 621 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października (edytowane) Ale przepraszam bardzo, nie tylko TPM bo wcześniej była AGESA 1.2.0.F. Edytowane 10 Października przez caleb59
VRman 2 640 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października I już nie ma. To była jakaś błyskawiczna promocja i po kilku minutach już pozamiatane. Może to i lepiej, bo głos wewnętrznej cebuli przekrzykiwał chwilowo głos rozsądku.
Reddzik 2 768 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października 34 minuty temu, caleb59 napisał(a): bo wcześniej była AGESA 1.2.0.F. Przepraszam bardzo, moja ex b450 gdyby nie TPM to by nic nie dostała Rok czasu, jak widać pokazane jest kiedy ściągałem poprzedni bios i instalowałem. Płyty już nie mam, bo jest u nowego właściciela.
caleb59 1 621 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października A u mnie podzielili to na dwa oddzielne BIOSy.
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Asus B350 nadal nie ma update biosu z TPM. https://www.asus.com/pl/supportonly/prime b350-plus/helpdesk_bios/ Z tym że nie wiem czy każda płyta potrzebuje ten update. Ale jakby co to wiecie co kupować, a czego nie Podobny los może spotkać Asusa B650.
galakty 3 322 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października B350 to jednak trochą inna para kaloszy
ronaldo864 122 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października 3 godziny temu, aureumchaos napisał(a): zerknalem na reddit assrocka... ja pierdziele codziennie post z martwym 9800x3D Widze steve z GN sie tam, udziela i odkupuje czesci zeby dalej probowac znalesc przyczyne awarii... masakra jakas. Sleep mode = 9800x3d asrock board 💀 another one 3
Reddzik 2 768 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Poszedłem do biedry, to kompa uśpiłem, wracam włączam, ale nie używam hibernacji. Pewnie na Asrocku to nawet Ryzen 7700 byłby risky
Phoenix. 4 726 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października W niekotrych przypadkach trzeba pisac do supportu o bios i podesla po prostu na @ Jesli chodzi o kwestie TPM. 1
TheMr. 2 606 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października 9800X3D na X870 MSI Tomahawk usiadł 4 dni temu, CO zrobione na minus 20, więcej nie chce wstać ale spodziewałem się tego. 32 GB CL36 Kingstony kupione z 3 lata temu dały radę odpalić Nie pytajcie ile kosztowały W planach zmiana na jakieś topowe DDR5 jeśli wyjdą. Czasu mało na testowanie ale temperatury o niebo lepsze niż na 5800X3D.
MarcoSimone 671 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października @TheMr. Cytat 9800X3D na X870 MSI Tomahawk usiadł 4 dni temu.... W pierwszej chwili pomyslałem, że zgon na MSI 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października 2 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): @TheMr. W pierwszej chwili pomyslałem, że zgon na MSI W sumie też. Kolega umie budować napięcie Nadał by się do pisania książki 2
Kadajo 7 411 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października To już 9800x3D nie będzie najlepszy do gier ? Meehhh... Ale dopóki to nie nastąpi to... 3
Lameismyname 2 340 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października 13 minut temu, Kadajo napisał(a): To już 9800x3D nie będzie najlepszy do gier ? Meehhh... Ale dopóki to nie nastąpi to... Hehehehe. A jak z CO? Na ilu udało Ci się bezpiecznie usadzić cepa?
Kadajo 7 411 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Stanęło na -30 ale jeszcze będę testował.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października @Kadajo -30 to jest naprawdę dobre ustawienie. Jak Ci trzyma stabilnie, to warto zostawić. Myślałem wcześniej per-core porobić ale to już taka zabawa na żyletki, czasu ogrom zmarnuję, a poprawi się niewiele.
krzysiek_1990 74 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Godzinę temu, Reddzik napisał(a): Poszedłem do biedry, to kompa uśpiłem, wracam włączam, ale nie używam hibernacji. Pewnie na Asrocku to nawet Ryzen 7700 byłby risky mówisz masz, co prawda 2 miechy temu ale 2
wallec 804 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Fajna promocja na płytę główną pod ryzeny. https://www.amazon.pl/dp/B0C6HWFVNS?smid=A2R2221NX79QZP
Pentium D 1 159 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października 40 minut temu, Kadajo napisał(a): To już 9800x3D nie będzie najlepszy do gier ? A kiedy był? Drogie i drogie a po trzecie drogie. Ja już zmądrzałem a dzisiaj w nocy nagle USB mi w kompie wysiadło. Podpinam pendrive pod USB a tu nic. 3 peny w różnych wejściach i cisza. Mysz i klawiatura działały. Odpiąłem i wpiąłem myszkę i też już dupa. Resetuje kompa i nie chciał się wyłączyć więc na chama powerem go. Wstał system i podpinam pena -wykryty. Odpiąłem i wpiąłem i znowu nic. Chciałem wejść w menedżera dysków i mi bsoda wypluł. Ja bym dał po permie tym co wrąbali Cie na minę.
Kadajo 7 411 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Padający Asrock ? Nowe nie znam 2
Pentium D 1 159 Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Później się to ogarnęło i już USB chodziło, ale coś tu jest dziwnego. Bardzo rzadko zdarza się, że dźwięk zniknie w filmie na YouTube, ale wystarczy film zatrzymać i puścić ponownie. Czasem jak pendrive i odbiornik myszki są wpięte na froncie kursor myszki tak laguje że głowa mała. Ping 250 - 300 ms. No i dzisiaj pierwszy raz takie jaja z pendrivem. Może coś zdycha a może system już wymaga odświeżenia.
Rekomendowane odpowiedzi