Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galakty napisał(a):

Ja bym nie płakał póki co, B450 cały czas update dostają. 

Mój były b450 gaming plus ma pierwszy update od roku czasu. Gdyby nie te TPM dla gier, to nadal by nic nie dostało. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, galakty napisał(a):

Mnie MSI nigdy nie zawiodło, nawet Tomahawk B450 z małą kością pamięci dostaje aktualizacje po dziś dzień. Ewentualnie Gigabyte bym wziął jakiegoś. 

Tutaj akurat wszystkie mobo B450 dostają update. Nie jest to MSI exclusive, a raczej prykas odgórny AMD.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
34 minuty temu, caleb59 napisał(a):

bo wcześniej była AGESA 1.2.0.F.

Przepraszam bardzo, moja ex b450 gdyby nie TPM to by nic nie dostała :E Rok czasu, jak widać pokazane jest kiedy ściągałem poprzedni bios i instalowałem. Płyty już nie mam, bo jest u nowego właściciela. 

obraz.thumb.png.e72febae7689aec6fa22942ce9b2f4b9.png

Opublikowano
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

zerknalem na reddit assrocka... ja pierdziele codziennie post z martwym 9800x3D 

Widze steve z GN sie tam, udziela i odkupuje czesci zeby dalej probowac znalesc przyczyne awarii... masakra jakas.

Sleep mode = 9800x3d asrock board  💀 another one

• Haha 3
Opublikowano

9800X3D na X870 MSI Tomahawk usiadł 4 dni temu, CO zrobione na minus 20, więcej nie chce wstać ale spodziewałem się tego. 32 GB CL36 Kingstony kupione z 3 lata temu dały radę odpalić :E Nie pytajcie ile kosztowały :E W planach zmiana na jakieś topowe DDR5 jeśli wyjdą. Czasu mało na testowanie ale temperatury o niebo lepsze niż na 5800X3D. 

Opublikowano
40 minut temu, Kadajo napisał(a):

To już 9800x3D nie będzie najlepszy do gier ?

A kiedy był? Drogie i drogie a po trzecie drogie. Ja już zmądrzałem a dzisiaj w nocy nagle USB mi w kompie wysiadło. Podpinam pendrive pod USB a tu nic. 3 peny w różnych wejściach i cisza. Mysz i klawiatura działały. Odpiąłem i wpiąłem myszkę i też już dupa. Resetuje kompa i nie chciał się wyłączyć więc na chama powerem go. Wstał system i podpinam pena -wykryty. Odpiąłem i wpiąłem i znowu nic. Chciałem wejść w menedżera dysków i mi bsoda wypluł.

IMG20251010155049.thumb.jpg.39f522c6ac7d7e1e852f93ca123cda87.jpg

Ja bym dał po permie tym co wrąbali Cie na minę. 

Opublikowano

Później się to ogarnęło i już USB chodziło, ale coś tu jest dziwnego. Bardzo rzadko zdarza się, że dźwięk zniknie w filmie na YouTube, ale wystarczy film zatrzymać i puścić ponownie. Czasem jak pendrive i odbiornik myszki są wpięte na froncie kursor myszki tak laguje że głowa mała. Ping 250 - 300 ms. No i dzisiaj pierwszy raz takie jaja z pendrivem. Może coś zdycha a może system już wymaga odświeżenia.