Zachy Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Intel chyba troche z cenami przystopowal, right? Ktos pamieta z jakiego pulapu 14900k startowal? I jak to sie mialo w przypadku 7950x / 7950x3d i 9950x? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 14900K chyba od 2999 zaczynał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcusfff Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Spychcio napisał: Jeśli do gier to ja bym brał 9800X3D a kasę, którą zaoszczędzisz na 9950X3D (1000zł+), zostawiłbym i przy premierze za 2 lata kupiłbym ZEN6 10800X3D (8/16). Cena za używany 9800X3D + ten 1000zł i masz praktycznie za friko nowego proca, który spokojnie zje wydajnością w grach 9950X3D. No i miałbyś fun, że zawsze coś nowego TOPowego w budzie. No, ale to Twój wybór skoro chcesz 16/32 rdzeni, które nic nie wnoszą do wyników w grach względem 8/16. Przekonałeś mnie, dzięki! Edytowano 16 godzin temu przez Marcusfff Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Totek Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Ponoć w x-cum jest 14600kf za 880 zeta. Prawdę mówiąc to jest elegancka cena jak za tę wydajność. Praktycznie role się odwróciły i teraz to może być taki Ryzen 3600 na miarę obecnych czasów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu @Marcusfff Btw niezly awatar, Amiga 500 to byl sprzet! 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Jak ktoś nie patrzy w słupki wykresów to KF jest prawdopodobnie najlepszym wyborem, bardzo dobry stosunek cena/wydajność. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 15 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 15 godzin temu 54 minuty temu, Marcusfff napisał: Przekonałeś mnie, dzięki! Żaden problem:)) Odnośnie przecieków o wydajności 9800X3D to zapowiada się naprawdę dobrze. Warto podkreślić, że nareszcie mamy odblokowany mnożnik, ciekawe na ile pójdzie z dobrym AIO 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quassar Napisano 15 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowany) Dnia 30.10.2024 o 10:41, Mar_s napisał: Tak jest, siła rebelii jak widzę się buduje, bardzo dobrze bo @tomcug to od zawsze niebieska menda i tylko z nas szydzi. Dla mnie intel skończył sie na LGA 2011 ale to było ponad 12 lat temu. Początkiem nowego roku chyba kupie nowy komp ale jeszcze nie jestem pewny zobacze jak z kasą po świętach bo coś czuje że wydatki magicznie sporo zabiorą na prezenta dla rodziny Mam nadzieje że nowe AMD naprawie stare wady i będzie baja. Edytowano 15 godzin temu przez Quassar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcusfff Napisano 15 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, Zachy napisał: @Marcusfff Btw niezly awatar, Amiga 500 to byl sprzet! Dalej leży gdzieś na strychu. Setki godzin natłuczone w Warmsy, Lemingi, Push Over, Toki, Lotusy, PP Hammer, Logical, Locomotion, Cannon Fodder... Dało się grać na 16bitach i 7 MHz? Tak! Była zabawa? Była! A teraz 5GHz, to "słabo się kręci". Ale jestem już boomerem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 14 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, Zachy napisał: Januszowanie nie zawsze poplaca. W sensie? To nie była wtedy jakaś wybitna cena. Nie kupiłem nie dlatego, że chciałem jeszcze taniej. Zwyczajnie wybrałem z dwóch słabszy procesor na początek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) @Vulc Myslalem ze czekales bo jeszcze zejda z ceny @Marcusfff Znam wszystkie te tytuly. U mnie krolowala MegaLoMania i Dune 1, Settlers, Cannon Fodder, Civilisation, Walker, Gobliins, Monkey Island i...mozna by wymieniać w nieskonczonosc Bylo mnostwo super gier i to jakich miodnych. Mialem A500, teraz od niedawna jestem posiadaczem A1200 z pistorm32 Edytowano 13 godzin temu przez Zachy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6000 CL30 czy 6400 CL32 No i pytanie czy 6400 działają w trybie 1:1 z Zenkiem 9800X3D? Techpowerup twierdzi, że tak i widzę jakieś ploty o nowych zestawach 6000 CL28 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) 6400MHz niekoniecznie może polecieć 1:1, u mnie lexary 6400 cl32 na 7800x3d chodzą 6200 cl28. Zen5 ponoć nie ma lepszego kontrolera niż zen4. Edytowano 12 godzin temu przez Krzysiak 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6 minut temu, Spychcio napisał: 6000 CL30 czy 6400 CL32 No i pytanie czy 6400 działają w trybie 1:1 z Zenkiem 9800X3D? Techpowerup twierdzi, że tak i widzę jakieś ploty o nowych zestawach 6000 CL28 6400CL28 Kwestia sztuki, prockow jeszcze nie ma, ciezko powiedziec czy wszystko poleci na 6400. Zen4 mial procki co 6600 1:1 dawaly rade stabilnie - ja mialem 7500F co nie chcial do konca byc stabilny na lajtowych napieciach i odpuscilem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, ryba napisał: 6400CL28 Kwestia sztuki, prockow jeszcze nie ma, ciezko powiedziec czy wszystko poleci na 6400. Zen4 mial procki co 6600 1:1 dawaly rade stabilnie - ja mialem 7500F co nie chcial do konca byc stabilny na lajtowych napieciach i odpuscilem. Wiesz ryba ja nie jestem takim orłem w OC pamięci😅 Musiałbym się doszkolić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zachy Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu jeśli masz kosci a-die na YT w 5-10min znajdziesz film Buildzoida z timingami dla nich. Kwestia dobrania napiec potem tylko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 5 minut temu, Spychcio napisał: Wiesz ryba ja nie jestem takim orłem w OC pamięci😅 Musiałbym się doszkolić. Od tego jest forum, zeby to ogarnac i sie podszkolic W komentarzach pod artykulami sie tego nie dowiesz 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 5 minut temu, ryba napisał: Od tego jest forum, zeby to ogarnac i sie podszkolic W komentarzach pod artykulami sie tego nie dowiesz Haha dobra szpila w naszego odwiecznego wroga Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper76 Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu Nie ma co tam cisnąć 6400 jak jest ten sam IMC podciągnięty natywnie do 5600. Zrobić ładnie 6000C30 docisnąć timingi i po zawodach Już się chyba wyleczyłem z 9950X3D i chyba wskoczy 9800X3D, a cio Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu To nie wrog, tylko gorsze miejsce poza zainteresowaniem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muszka Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6000/cl30 optymalnie, a teraz kwestia czy wziąć 2x16 czy 2x32 GB by starczyło na 5 lat, a może więcej jak się zrobi potem refresha na najlepszego procka na AM5. Jakichś jasnowidzów tu mamy czy 32 GB starczy na długo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spychcio Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6 minut temu, sniper76 napisał: Nie ma co tam cisnąć 6400 jak jest ten sam IMC podciągnięty natywnie do 5600. Zrobić ładnie 6000C30 docisnąć timingi i po zawodach Już się chyba wyleczyłem z 9950X3D i chyba wskoczy 9800X3D, a cio No i prawidłowo, jak tylko grasz to te 16 rdzeni i tak nic więcej Ci nie da. 9800X3D to najlepsza opcja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper76 Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 9 minut temu, muszka napisał: 6000/cl30 optymalnie, a teraz kwestia czy wziąć 2x16 czy 2x32 GB by starczyło na 5 lat, a może więcej jak się zrobi potem refresha na najlepszego procka na AM5. Jakichś jasnowidzów tu mamy czy 32 GB starczy na długo? Teraz wziąłbym 2x32GB 6000C30 które już po wyjęciu z pudełka ma wyższą wydajność jak .skręcone 2x16GB. Robotę robi zarządzanie 4x32bit na pamięć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6400 i więcej to raczej dla sportu, ciasne 6000 będzie świetne i łatwiej osiągalne. 6200 1:1 na a-die to raczej standard, 6400 już trudniej (pod warunkiem, że cpu nie jest absolutnym kasztanem). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 17 minut temu, muszka napisał: 6000/cl30 optymalnie, a teraz kwestia czy wziąć 2x16 czy 2x32 GB by starczyło na 5 lat, a może więcej jak się zrobi potem refresha na najlepszego procka na AM5. Jakichś jasnowidzów tu mamy czy 32 GB starczy na długo? optymalne, bo to jest latwy cel - jak da rade wiecej, to chyba lepiej nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się