Fakt. System nie będzie się bilansował i póki państwo nie będzie w dużym kryzysie będzie się utrzymywał tylko będą coraz większe obciążenia. Na 2040 rok prognozują że nawet 40% pobieranych świadczeń to będą świadczenia głodowe w okolicach minimalnego świadczenia.
Musimy myśleć nad zmianą systemu lub podwyższaniem wieku emerytalnego.
@GordonLamemano jakie fejki Ci chodziło?
Próbowałem przed tym odpalić na slotach 1 i 3 więc wyłaczyłem xmp i puściłem test z ramem w dwóch slotach i i też pokazywało błędy. Potem zobaczyłem twoją odpowiedź więc wszedłem do BIOSu znowu ustawić ten sam profil xmp i stało się coś dziwnego, bo po zapisaniu ustawień i wyjściu z BIOSu komputer się wyłączył, za 2 sekundy włączył, znowu wyłączył i tak w kółko włączał się i wyłączał. Wyłączyłem go z zasilania i jak włączyłem to odpalił się w safe mode. To wszystko działo się z ramem w slotach 1 i 3 i włączonym xmp. Wyłączyłem komputer, wyciągnąłem tą jedną kość, a drugą (tą, która nie pokazywała błędów) włożyłem do 4 slotu, tak jak pisałeś. Odpaliłem tm5 z tym samym profilem co wcześniej i po minucie BSOD, potem ponowna próba już udana i test nie pokazał żadnych błędów. Załączam fotki błędu.
Rekomendowane odpowiedzi