Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Olać OC, które i tak realnie nic nie daje.
Lipton w swojej recenzji mówi że na stocku (5225MHz) przeszło mu UV -100mV, co przełożyło się na 30W mniej.
Toż to można wkładać nawet do najtańszych płyt.
Miazga.

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Passt napisał(a):

@Phoenix. oglądam i piję Twoje zdrowie.

Pierwszy rzut oka na test PPC i jestem zmasakrowany :szatanek: 30% szybszy od mojego proca. Nie tego się spodziewałem 8:E

Na innych portalach pewnie jest jeszcze lepiej :puchar:

16% w 4k, raczej szkoda kasy na wymianę :P

Opublikowano

9800X3D... no mocne bydle do gierek i tyle. Proc ściśle rzecz ujmując do tego typu zastosowań. To było wiadomo, ale spodziewałem się czegoś więcej jeśli chodzi o inne zastosowania.

No cóż, dla tych co pracują na PC i grają w wolnych chwilach są inne dobre rozwiązania, a nawet dużo lepsze. :E

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Sebixowi to 5210 pewnie nie szło. 

Weź może zluzuj poślady ;) Zakładam że piszesz o PPC, a tam zrobili 5400 MHz 1.25V, a nie szło 5500 MHz na 1.3V. Zadowolony? Starszynie psujesz klimat i zaczyna być to męczące.

Edytowane przez Piła
Opublikowano
15 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

No to czas zbierać kasiorke. 5800x jest już sto lat za murzynami nawet z 3080 w 3440x1440 będzie czuć te moc;)

Mój 5800X chyba też już powinien przejść na emerturuę. Patrzę, że przy zmianie na 9800X3D i graniu w 4k na 4090 wzrost byłby już mocno odczuwalny. 

Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Będziesz płakać? 

Mam prośbę, żebyś dostosował się do tego, co pisałem na czacie jakiś czas temu. Wszelkie merytoryczne uwagi do testów PPC i innych, jak najbardziej. Posty w stylu "Sebixowi nie szło", odpuść sobie. Niczego to nie wnosi do dyskusji, a wypady takie, jaki miał miejsce przed chwilą na czacie ze strony niejakiego "Ryszarda_RTX_Syna_GTSa", zostawmy członkom innych społeczności.

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, sultan_kosmitow napisał(a):

Zdradzisz jakie ? Bo wykorzystanie rdzeni ponad 8 jest dosc ograniczone - patrz testy kompilacji

Do pracy z grafiką 3D choćby. Nie jest to uniwersalne rozwiązanie dla tych co głównie pracują z grafiką 3D, obróbką bardzo dużych plików graficznych i pracy z fotografią (patrz obróbka bardzo duzych plików RAW). 

No nikt nie powiedział, że to co wspaniałe do giercowania będzie też mocne w pracy. 

Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Mam prośbę, żebyś dostosował się do tego, co pisałem na czacie jakiś czas temu. Wszelkie merytoryczne uwagi do testów PPC i innych, jak najbardziej. Posty w stylu "Sebixowi nie szło", odpuść sobie. Niczego to nie wnosi do dyskusji, a wypady takie, jaki miał miejsce przed chwilą na czacie ze strony niejakiego "Ryszarda_RTX_Syna_GTSa", zostawmy członkom innych społeczności.

Dokładnie tak - zaczynamy od nowa na ith. Pany - sami wiecie, że też lubiłem troszkę popisać na labie w tej sprawie. Ale robimy świeży start - nie zabieramy ze sobą żadnych kos - ani z forum laba, ani pomiędzy społecznościami. Jesteśmy teraz na forum, gdzie jest portal i są porządne testy. Proponuję nie interesować się testami z miejsc, które komuś osobiście nie pasują i tyle. W sieci i na yt nie brakuje zagranicznych materiałów w temacie. To + testy Ith i jest do wyboru, do koloru. Bez kwasów :faja:.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Będziesz płakać? 

Tak, nad twoim losem :D Zwracam uwagę, że przeniosłeś z PCL na ITH jakieś dziecinne animozje, nawet pomijając że zwyczajnie zmyślasz i prowokujesz. Ile ty masz lat? Nie rób tutaj smrodu. JA wole poczytać niż komentować, ale jak co chwila rzucasz takimi sucharami to się odechciewa. @tomcug widzę ogarnął, dzięki ;)

Edytowane przez Piła