Tornado3 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Piła napisał(a): Starszynie psujesz klimat i zaczyna być to męczące. chlew się za nim ciągnie niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek1987 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Pytanie kto te wasze stare graty teraz przyjmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcug Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Będziesz płakać? Mam prośbę, żebyś dostosował się do tego, co pisałem na czacie jakiś czas temu. Wszelkie merytoryczne uwagi do testów PPC i innych, jak najbardziej. Posty w stylu "Sebixowi nie szło", odpuść sobie. Niczego to nie wnosi do dyskusji, a wypady takie, jaki miał miejsce przed chwilą na czacie ze strony niejakiego "Ryszarda_RTX_Syna_GTSa", zostawmy członkom innych społeczności. 3 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandal Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, sultan_kosmitow napisał(a): Zdradzisz jakie ? Bo wykorzystanie rdzeni ponad 8 jest dosc ograniczone - patrz testy kompilacji Do pracy z grafiką 3D choćby. Nie jest to uniwersalne rozwiązanie dla tych co głównie pracują z grafiką 3D, obróbką bardzo dużych plików graficznych i pracy z fotografią (patrz obróbka bardzo duzych plików RAW). No nikt nie powiedział, że to co wspaniałe do giercowania będzie też mocne w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, tomcug napisał(a): Mam prośbę, żebyś dostosował się do tego, co pisałem na czacie jakiś czas temu. Spoko @Grandal Nie można GPU do tego używać? 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadajo Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Przy takich temperaturkach to ja nawet nie zmieniam swojej U14S a ze zapinka od AM4 pasuje do AM5... to nic nie muszę robić z chłodzeniem. Dziękuje Noctua Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandal Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @PiPoLiNiO No GPU jest podstawą, żeby razem z procem zapitalało. To ma wszystko popitalać bo czas to pieniądz np. w fotografi gdzie nia ma czasu na pitolenie się z suwakami w gigantycznych plikach raw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Grandal Nikt nie twierdzi że to wół roboczy. CPU stricte do gier ale 9950x3d będzie i tu i tu wymiatał ze względu na to że zegary już są podobne jak w 9950x. W dodatku pobór prądu będzie na pewno stosunkowo maly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Grandal napisał(a): w fotografi gdzie nia ma czasu na pitolenie się z suwakami w gigantycznych plikach raw. A żeby to zobrazować mógłbyś dać jakiś przykład? W sensie jaka jest różnica między takim 8 rdzeniowym a 16 rdzeniowym w przypadku tego co Ty akurat robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, tomcug napisał(a): Mam prośbę, żebyś dostosował się do tego, co pisałem na czacie jakiś czas temu. Wszelkie merytoryczne uwagi do testów PPC i innych, jak najbardziej. Posty w stylu "Sebixowi nie szło", odpuść sobie. Niczego to nie wnosi do dyskusji, a wypady takie, jaki miał miejsce przed chwilą na czacie ze strony niejakiego "Ryszarda_RTX_Syna_GTSa", zostawmy członkom innych społeczności. Dokładnie tak - zaczynamy od nowa na ith. Pany - sami wiecie, że też lubiłem troszkę popisać na labie w tej sprawie. Ale robimy świeży start - nie zabieramy ze sobą żadnych kos - ani z forum laba, ani pomiędzy społecznościami. Jesteśmy teraz na forum, gdzie jest portal i są porządne testy. Proponuję nie interesować się testami z miejsc, które komuś osobiście nie pasują i tyle. W sieci i na yt nie brakuje zagranicznych materiałów w temacie. To + testy Ith i jest do wyboru, do koloru. Bez kwasów . 1 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piła Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Będziesz płakać? Tak, nad twoim losem Zwracam uwagę, że przeniosłeś z PCL na ITH jakieś dziecinne animozje, nawet pomijając że zwyczajnie zmyślasz i prowokujesz. Ile ty masz lat? Nie rób tutaj smrodu. JA wole poczytać niż komentować, ale jak co chwila rzucasz takimi sucharami to się odechciewa. @tomcug widzę ogarnął, dzięki Edytowane 2 godziny temu przez Piła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Kelam napisał(a): Bez kwasów . Spoko. Przyjąłem. Byłem jeszcze w klimacie PCLab 😂 Już nie będę poruszać tematu testów Pana Sebastiana. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 9 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Piła napisał(a): co chwila rzucasz takimi sucharami to się odechciewa. Przepraszam Cię kolego, zawsze marzyłem o karierze standupera, ale widać się nie nadaje. Wybaczysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sultan_kosmitow Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, Grandal napisał(a): Do pracy z grafiką 3D choćby. Nie jest to uniwersalne rozwiązanie dla tych co głównie pracują z grafiką 3D, obróbką bardzo dużych plików graficznych i pracy z fotografią (patrz obróbka bardzo duzych plików RAW). RAW to AVX ogarniaja, 3D glownie na karcie siedzi. Naprawde obszar zastosowan > 8 rdzeni jest mocno ograniczony. Polecam zapoznanie sie z prawem https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Amdahla Ilosc softu dobrze robiac parrarel commputing jest mikroskopijna. Wiekszosc softu nie umie > 50% swoje pracy zrownoleglic i czeka na IO lub inny watek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandal Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): A żeby to zobrazować mógłbyś dać jakiś przykład? W sensie jaka jest różnica między takim 8 rdzeniowym a 16 rdzeniowym w przypadku tego co Ty akurat robisz. O masz... teraz to ja mam na głowie 4 zlecenia i każde kuźwa na wczoraj. Na tą chwilę rzygam fotografią zawodowo, a ty mi z testami. No wujek daj żyć. Uważam 9800X3d za bardzo dobry proc do gier i tyle. Jak wspomniał @wrobel_krk może 9950X3D będzie trochę bardziej uniwersalny. Ja niebieski na czerwoną stronę mam przejść? Hehehe... Edytowane 1 godzinę temu przez Grandal 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaelius33 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Dobrze, że obecny 7800 jest na firmę to nie będzie mi się chciało w wystawianie faktur itp bo jakoś tak wolno zaczął działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Grandal Bardziej chodziło mi o jakieś konkretne porównanie czasowe. W sensie że na 8 rdzeniach coś robi 90 min, a na 16 30 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CryptTM Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Smalec nic dodać, nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Jaram się tym procem normalnie jak tęcza na Placu Zbawiciela Aż mnie coś nosi na myśl, że ktoś jutro wyprzedzi mnie w zakupach i będzie miał go wcześniej ode mnie Macie jakieś plany? Jak upolować? Gdzie polować? Taktyka? 7 minut temu, Kelam napisał(a): Dokładnie tak - zaczynamy od nowa na ith. Pany - sami wiecie, że też lubiłem troszkę popisać na labie w tej sprawie. Ale robimy świeży start - nie zabieramy ze sobą żadnych kos - ani z forum laba, ani pomiędzy społecznościami. Jesteśmy teraz na forum, gdzie jest portal i są porządne testy. Proponuję nie interesować się testami z miejsc, które komuś osobiście nie pasują i tyle. W sieci i na yt nie brakuje zagranicznych materiałów w temacie. To + testy Ith i jest do wyboru, do koloru. Bez kwasów . A mogę kogoś kulturalnie tutaj nie lubić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sultan_kosmitow Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Bardziej chodziło mi o jakieś konkretne porównanie czasowe. W sensie że na 8 rdzeniach coś robi 90 min, a na 16 30 min No przeciez nikt filmu nie renderuje na konsumeckim CPU, nosz nawet Bledner ma renderer na GPU gdzie masz liczbe corow w tysiacach. Prawda jest taka, ze liczba rdzeni > 8 ma minimalne znaczenie. Gdyby bylo inaczej to taki 285k to by brylowal na salonach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Umpero napisał(a): Aż mnie coś nosi na myśl, że ktoś jutro wyprzedzi mnie w zakupach i będzie miał go wcześniej ode mnie Macie jakieś plany? Jak upolować? Gdzie polować? Taktyka? Mam tak samo bracie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu No nie spodziewałem się takiego przyrostu...wreszcie premiera, która dowiozła i to z nawiązką 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi