Ali 57 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 2 minuty temu, areczek1987 napisał(a): https://x.com/Mindfactory_de/status/1854179542920770045?t=D7R4OY2tWpuaJr7La60gHw&s=19 smiesznie wyglada te male pudeleczka
Krzysiak 202 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) @pietnie odsyłaj, wreszcie w temacie o zen5 będzie mógł się wypowiedzieć praktyk, a nie teoretyk Edytowane 6 Listopada przez Krzysiak 1
areczek1987 19 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 7 minut temu, Ali napisał(a): smiesznie wyglada te male pudeleczka No w Intelu masz cały wafel sztuczny ale jednak
userKAMIL 137 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Niecałe trzy miesiące temu wziąłem 7800x3d za 400€. Z jednej strony mógł człowiek poczekać. Z drugiej dla mnie 60FPS jest w pełni satysfakcjonujące i pewnie przez kolejne lata problemów nie będzie.
piet 14 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 3 minuty temu, Krzysiak napisał(a): @pietnie odsyłaj, wreszcie w temacie o zen5 będzie mógł się wypowiedzieć praktyk, a nie teoretyk Jak go puszczę na TDP 125W jak zen 4 i podszlifuję timingi 3 i 4 rzędu to nie powinno być tragedii po przejściu z 5800x3d, jeśli IMC oczywiście pozwoli. Przewiew w budzie mam, ALF II 280 powinien dać radę. Zobaczymy jak zareaguje 4080s. 1 5
bourne2008 51 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 19 minut temu, Ali napisał(a): smiesznie wyglada te male pudeleczka Lekko licząc będzie ze 3300 sztuk. Pójdą gładko... 1
Stjepan 278 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Jakoś testy ITH, Herbatki, Maślanki i Star Trek Testers, mniej więcej wszystko się zgadza, ale na pjurze tragedia, Intel musi wyyygrać!!.
galakty 228 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada @Kadajo w sumie to dalej ten 5800X3D daje radę i pod MFS + VR u mnie lepiej będzie kupić GPU 2
Send1N 319 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 53 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Tak sobie patrzę testy i 285k na słupkach w gamingu wygląda przy tym jak nieśmiesznych żart Wygląda prawie jak te wykresiki z przed lat z topowym FX od amd vs reszta inteli 1
Piła 11 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 17 minut temu, Stjepan napisał(a): Jakoś testy ITH, Herbatki, Maślanki i Star Trek Testers, mniej więcej wszystko się zgadza, ale na pjurze tragedia, Intel musi wyyygrać!!. A czemu kłamiesz? Intel wcale tam nie wygrywa, dostaje w tyłek 8-10% po uśrednieniu zależnie z jakim RAM bo puścili z dwoma zestawami. Skończ te kiepskie prowokacje. Serio, niektórzy tu mają jakąś fiksację. Heloł, może trzymajmy się merytoryki a nie zmyślajmy. Swoją drogą, w testach TPU to 9800X3D jest tylko 4% szybszy od 7800X3D i jakoś nikogo to Edytowane 6 Listopada przez Piła 2
sniper76 45 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada @Zachy Wskakuję w nową zabawkę Jurto dla niecierpliwych pojawi się kilka sztuk w sklepach ?? 1
Passt 29 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 13 minut temu, Zachy napisał(a): Kto sie przesiada z 7800x3d i 7950x3d? Ja się będę przesiadał z Intela 12700K ale dopiero w marcu przyszłego roku.
wrobel_krk 225 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 6 minut temu, Piła napisał(a): w testach TPU to 9800X3D jest tylko 4% szybszy od 7800X3D i jakoś nikogo to Jak zawsze patrze przekrojowo, widocznie testowali już na limicie GPU w niektórych grach:) Na pure 17%, it hardware +15% gdzie, co ciekawe Na pro Amd niby Techspot/HU +11%: Gamers Nexus też coś +15, itd
Kadajo 427 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Tak patrze i patrze na te testy. Intel został dosłownie zdemolowany, wytarto nim podłogę. Ależ oni muszą mieć ciepło. 8
Tankietka 16 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Po co kupowałem 7800X3D rok temu. I tak w nic nie grałem Chociaż w 1440p patrząc przekrojowo na różne testy aż taki duży wzrost nie jest.
Doamdor 140 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Tak patrze i patrze na te testy. Intel został dosłownie zdemolowany, wytarto nim podłogę. Ależ oni muszą mieć ciepło. Tak, nawet w 4K Intel przegrywa z 9800X3D. 35 minut temu, Zachy napisał(a): Kto sie przesiada z 7800x3d i 7950x3d? Jest wzrost wydajności w 4K, to upgrade uzasadnione. Lecz i tak bym zmienił, bo 7800X3D jest dla mnie za gorący. Edytowane 6 Listopada przez Doamdor
Godlike 76 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 36 minut temu, Zachy napisał(a): Kto sie przesiada z 7800x3d i 7950x3d? Ja z 7950X3D napewno nie, spodziewałem się że będzie chłodniej a jest dużo cieplej: Kaszę umiejscowlili inaczej żeby się miał mniej grzać niż poprzednik, tym czasem na tym wykresie jest ponad 10 stopni cieplej, wtf? Edytowane 6 Listopada przez Godlike 1
Ozzbi 12 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 5 minut temu, Tankietka napisał(a): Po co kupowałem 7800X3D rok temu. I tak w nic nie grałem Chociaż w 1440p patrząc przekrojowo na różne testy aż taki duży wzrost nie jest. to go sprzedaj powinieneś zarobić
Rekomendowane odpowiedzi