Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Nie mogę chyba wchodzić do tego tematu bo za bardzo korci żeby kupić :E 

comment_YZEUbVWLcfQzVogRumiFIDMaChi84o8y

Witaj piękny kawalerze. Powróżyć? cyganeczka prawdę ci powie...

Widzę że kupisz AMD 9800X3D, sprzedasz za dobry pieniądz AMD 7800X3D i summa summarum wcale nie dołożysz za wiele do interesu. Na dzielni zyskasz prestiż, wszyscy będą ci zazdrościć.

;) 

• Haha 3

27 minut temu, Umpero napisał(a):

@Zachy te dwa to są akurat sloty PCIE5.

Druga kwestia to czy odklejać naklejkę z dysku z numeren seryjnym itp czy ona jest termoprzeeodząca?

Nie wiem czy po zdjęciu dobrze rozpoznaję,ta twoja płyta to ASRock X870E Taichi?

Bo jak tak to ona nie ma dwóch złączy M.2 PCIe 5.0 tylko jedno, pozostałe 3 to 4.0.

W Cinebenchu R23 puściłem na 2 passy i mi zrobiło tylko 21180 także coś nie teges bo ludzie mają 23k wzwyż, puszczę na pełne 10 minut i zaraz zobacze. EXPO działa, temperatury podobne jak 7800X3D, zegary były ok. 5175mhz w trakcie testu, ciekawe skąd aż tak niższy wynik

TzezNyR.jpeg

Po 10 minutowym teście, 21937pkt to nadal sporo mniej od innych..
EXPO 6000CL32 działa, 3.10 BIOS na Asrock X670E Steel Legend - przywracałem BIOS default dla pewności przed konfigurowaniem, w systemie do tego przeinstalowałem sterowniki chipsetu.
Nie wiem co jest grane

2 minuty temu, raf880 napisał(a):

Hej jak to jest z ta AGESA 1.2.0.2a i X3D Turbo Mode recki obejmowały ta opcje włączoną czy tez nie? Można z tego juz korzystać, jak to u was działa na tym nowym procku?

Ta opcja, do mojej płyty Gigabyte X670E AORUS Master jest w BETA biosie F33d, a mając złe doświadczenia z beta rzeczami, jeszcze tego nie wrzucam do płyty, poczekam na oficjalną wersję.

• Thanks 1

25 minut temu, Tankietka napisał(a):

Widzę, że ten 9800X3D ma niewiele wyższą temperaturę w niektórych grach jak ja na 7800X3D gdy yt oglądam xd

Grubo AMD poszło, coś to wszystko za dobrze wygląda. Żeby zaraz jakaś sraka nie wybiła xd

Po gównianych perypetiach Intela od dłuższego czasu to aż człowiek szuka jakichś ukrytych zonków gdy jest jak być powinno albo nawet lepiej.
Swoją drogą ciekawe jak Intel się podniesie z tego wszystkiego, bo na tą chwilę ma ciągle pod górkę i kłody pod nogi.

16 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Panie...ona tak wkur(zona) naszymi chachmentami komputerowymi, że to nie przejdzie :E

Zobaczysz... 9800X3D jak będą dostępne podryfują cenowo 3000zł+, a ja potem będę Ci 2 lata wypominał "mogłeś kupić jak były za 2399zł" :rotfl2:

Edytowane przez Lameismyname