sniper76 42 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Też zauważyłem spadek z 90 na 88 ech...
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada U mnie 7950X3D miał rano 108, a w południe na nowym bios 107. Także to raczej kwestia bios. 8 minut temu, Zachy napisał(a): @PiPoLiNiO Jakie masz dokladnie ustawienia cpu? Aktualnie będzie sobie chodził 3 doby na Curva -25, vsoc 1.1V i +175MHz. Jak się nie wysra to będę -30 sprawdzał.
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Tak zmienia sie sp bo zmieniają się parametry vid na rdzeniach poszczegolnych i ich sp ratio
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 9 minut temu, sniper76 napisał(a): Ja pierdykam bajka a parząc na poszczególne rdzenie co widać ?? wszystkie powyżej 100 ?? A nawet nie sprawdzałem
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Testuje co-25 przy if2200 na vsioc 1.12 czy 1.125 I pbo +200, scalar x10 Gdyby nie forum zanudzilbym sie przy testach
Mizu 7 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Co wy wszyscy tutaj płyty ASUSa macie, że znacie SP score?
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) Btw ma ktos poprawnie dzialajaca aide?. Moja wersja cos wyala blad ze nieobslugiwany cpu I wyniki read/write podaje 100000 okolo Edytowane 8 Listopada przez Zachy
sniper76 42 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @Zachy Twój procek też ma tak wysokie SP ?? Trzeba wziąć i zamontować custom radiatory Gelid 🤫 https://www.morele.net/pamiec-patriot-viper-xtreme-5-ddr5-48-gb-8200mhz-cl38-pvx548g82c38k-13176824/
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) @mizu ja nie mam Asusa juz 3 minuty temu, sniper76 napisał(a): Twój procek też ma tak wysokie SP ?? Nie mam juz gene I nie mam jak sprawdzic Ale 8000mt osiagam przy takich samych ustawieniach jak dla 7800x3d Vsoc i vddio mam sporo nizsze niz na 7800.. Edytowane 8 Listopada przez Zachy
ShaDow_Pro 30 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 32 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Ja przejaw rozsądku Ci mówię...przy naszych GPU nie ma sensu...słuchaj rozumu a nie serca To prawda, chętnie bym zapodał 5080 7800X3D nadal jest dobry, ale ten wzrost cholera kusi, ale chwilowo bida z kasą, kończę spłacać ocieplenie domu i kupiłem sobie tablet Także rozsądek mówi, w przyszłym roku pogonić obecnego jak się uda za ~1300-1400zł i jak 9800X3D spadłby do 2000 to byłoby idealnie, nie zapominając o 5080, ale to się już robią duże kwoty
Krzysiak 200 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @ShaDow_Prochopie...ja nie dość że teraz auto, to na wiosnę ocieplenie domu, no nie da rady
wrobel_krk 205 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada A tam będziecie ocieplać kupicie 9800x3d potem do tego rtx 5090 i 600w grzejnik ogrzeje i pogracie i ciepło w domku bedzie 4
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Ciekawe kiedy ogarną afterburner żeby pokazywał wszystko jak trzeba
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @PiPoLiNiO Na jakich ustawieniach cpu jedziesz?
Kaczkofan 4 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @PiPoLiNiOKombinacja Afterburner + HW INFO pokazuje poprawnie temperatury itd.
ShaDow_Pro 30 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada @Krzysiak Komp zawsze w sercu, ale są też inne tematy czasami Ja auto mam ogarnięte(po naprawie zawieszenia całego) na szczęście. 1
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a): @PiPoLiNiOKombinacja Afterburner + HW INFO pokazuje poprawnie temperatury itd. Ale jak? Próbowałem dodać ale nic nie dodało oprócz kilku głupot...
Krzysiak 200 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Teraz, ShaDow_Pro napisał(a): Ja auto mam ogarnięte(po naprawie zawieszenia całego) na szczęście. Ja coś musiałem kupić żeby miał młody...dlatego jeszcze mój cep dla niego nie przejdzie, może by przeszedł gdyby nie cep dla mnie kosztował 2.5k 1
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 3 minuty temu, Zachy napisał(a): @PiPoLiNiO Na jakich ustawieniach cpu jedziesz? Odpisałem Ci kilka postów wyżej. -25, vsoc 1.1V i +175MHz
Godlike 75 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) 8 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): @Krzysiak Komp zawsze w sercu, ale są też inne tematy czasami Ja auto mam ogarnięte(po naprawie zawieszenia całego) na szczęście. Przerzuć się na dietę kasza z gruzem i nie odmawiaj sobie 9800X3D, nie bądź ja my biedaki którzy nie kupują nowego porcja AMD tylko dlatego żeby go znów nie zmieniać w lutym/marcu Edytowane 8 Listopada przez Godlike 2
Kaczkofan 4 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ale jak? Próbowałem dodać ale nic nie dodało oprócz kilku głupot... jak wytrzeźwieje to wrzucę screen, bo póki co Jack Daniels mnie gniecie 2
Zachy 93 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada 11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Odpisałem Ci kilka postów wyżej. -25, vsoc 1.1V i +175MHz Kurde nie zapisalo mi na poczcie tego message Calkiem ladnie.
Rekomendowane odpowiedzi