Nie no trzeba przyznać, że AMD zrobiło spore postępy w ostatnim czasie i jest to całkiem fajna alternatywa w tych czasach. Radek 9070XT to przyjemna karciocha. Ma dobry stosunek ceny do możliwości, FSR4 w końcu wygląda przyzwoicie. A że mam tak czasami, że ni z gruchy ni pietruchy lubię sobie jakiś upgrade sprzętu zrobić to wleci na razie 5080ka. Tak samo nie mogę narzekać na 7900XT bo to też ciągle bardzo dobra karta a zwłaszcza w czystym rastrze. Tak wiem - upgrade raczej mało opłacalny w tych porąbanych czasach ale miałem ochotę wrzucić coś nowego do mojego blaszaka.
Czasy niepewne, to nie powinno dziwić że od banku centralnego po sprzątaczkę wszyscy inwestują w złoto. Tylko co innego fizyczne złoto, a co innego papierek, który jak przyjdzie co do czego też będzie bardzo trudny do upłynnienia lub wymiany na kruszec.
Sporo państw na świecie tworzy rezerwy w złocie na wypadek destabilizacji dolara jako waluty rozliczeniowej wtedy złoto będzie wyznacznikiem dopóki nowy system się nie wyklaruje, a państwa BRICS+ i nie tylko właśnie do tego dążą.
Osobiście uważam, że złoto będzie rosło lub ustabilizuje się na jakimś wysokim poziomie ale na pewno nie spadnie. Spekulacje będą zawsze, więc wahania na giełdzie też zawsze będą.
Rekomendowane odpowiedzi