maxmaster027 93 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, ju-rek napisał(a): Wstaje, kwestia ustawień. Nie pochylałem się nad tym dogłębnie. Przyjdzie na to czas. Działa, ale też nad tym nie posiedziałem. Raczej skłaniał bym się na 34, ale musi poczekać. Jak wypracuje 8200 będzie łatwiej. Tutaj wiecej = lepiej szybciej Hmm 8400/36 =233.33(3) , 8000/34 =235.3, 8000/32 = 250, (odpowiednik 6000 cl24), 8400/34=247 bardzo zaporowe, aczkolwiek szanse sa ze bedzie działac, ale mniejsze niz 6000/24 i 8000/32
Zachy 100 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Powtirze - jak ktos bedzie chcial 9800x3d w dobrej cenie bede mial jedna sztuke. Wiecej info na priv
ju-rek 84 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 8000/32 robię, więc poradzę też 8400/34 może bez GDM Disable, ale chyba podołam.
5hogun 20 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Umpero napisał(a): Ja tylko przeklepać jakiegoś gotowca i przetestować potrafię. Jak podpowiesz co i z jakimi zależnościami odnośnie innych parametrów i napięć i co ile to będę próbował dalej. Obecnie leci sobie TM5 i mam temperaturę 66C. A jak będzie trzeba to zmontuję im tam jakiegoś dmuchacza Na Labie ktoś podrzucił ta stronkę. https://i2hard.ru/publications/33062/ Całkiem spoko opisane co i jak. Przetłumacz sobie. Ja wrzuciłem u siebie ustawienia na bazie tego co tam podali i śmiga ponad półtora roku bez problemu. 2
Umpero 166 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @5hogun a nie będą mnie wyzywać od onuc, że wchodzę na stronę pisaną cyrylicą ? @PiPoLiNiO jakieś cuda się dzieją. Wrzuciłem FCLK2200 i VT3 przez 17 powtórzeń przeszło bez błędów. Totalnie zdębiałem. Czemu wczoraj przy takich ustawieniach rzygał błędami, a dzisiaj przechodzi testy? Edytowane 1 godzinę temu przez Umpero
PiPoLiNiO 279 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 11 minut temu, Umpero napisał(a): Czemu wczoraj przy takich ustawieniach rzygał błędami, a dzisiaj przechodzi testy? Bo miałeś coś nasrane i nawet o tym nie wiesz. Standard Izi. Grunt że śmiga. Ale powtórz sobie jutro testy po zimnym starcie. Bo różnie bywa.
Umpero 166 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak myślicie? Czy przyczepienie takich pipków => LINK do boków pamięci do tych metalowych elementów obniży jakoś ich temperaturę?
ju-rek 84 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu 25 minut temu, Umpero napisał(a): Jak myślicie? Czy przyczepienie takich pipków => LINK do boków pamięci do tych metalowych elementów obniży jakoś ich temperaturę? Z nawiewem może coś dać, ale pewnie niewiele. Powoli do przodu
Wuadator 0 Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu Godzinę temu, 5hogun napisał(a): Na Labie ktoś podrzucił ta stronkę. https://i2hard.ru/publications/33062/ Całkiem spoko opisane co i jak. Przetłumacz sobie. Ja wrzuciłem u siebie ustawienia na bazie tego co tam podali i śmiga ponad półtora roku bez problemu. Tyle stron pisania o kręceniu pamięci w tym wątku i innych, a tutaj taka perełka się ukrywała ! Super opis. Mi przynajmniej się dużo rozjaśniło, Dzięki!!
ernorator 31 Opublikowano 27 minut temu Opublikowano 27 minut temu (edytowane) 42 minuty temu, Umpero napisał(a): Jak myślicie? Czy przyczepienie takich pipków => LINK do boków pamięci do tych metalowych elementów obniży jakoś ich temperaturę? Kości mają termopada ale PMIC nie ma kontaktu z radiatorem więc jest chłodzony siłą woli ;p Edytowane 27 minut temu przez ernorator
ju-rek 84 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu 2 minuty temu, ernorator napisał(a): Kości mają termopada ale PMIC nie ma kontaktu z radiatorem więc jest chłodzony siłą woli ;p To prawda, wszystkie te oryginalne "opakowania" to szajs. Chyba po taniości to Gelid najlepszy. https://www.angela.pl/p17353,gelid-icerock-ddr-cooler-black-cc-icer-01.html
Umpero 166 Opublikowano 16 minut temu Opublikowano 16 minut temu Można zdjąć te obudówki z pamięci bez utraty gwarancji ?
ju-rek 84 Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu 4 minuty temu, Umpero napisał(a): Można zdjąć te obudówki z pamięci bez utraty gwarancji ? No chyba tak nie bardzo. Ja odklejam je mocząc w alkoholu izopropylenowym. Ładnie odchodzą w sumie mógłbym je z powrotem nakleić.
Rekomendowane odpowiedzi