some1 64 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada I tak wszystko rozbija się o to jak dużo procesorów AMD dostarczy do sklepów.
bourne2008 90 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Jak była premiera 9700/9600x to najpierw właśnie były recki procków po 14-ej a dopiero dzień później po 14-ej wystawili procki na sprzedaż. I był to głównie XKOM i MediaExpert. Tu pewnie będzie podobny schemat ale tamtych procków nikt nie kupował
Umpero 256 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Proline, Morele, X-Kom potwierdziły mi dostępność w dniu premiery. 3 1
Spychcio 396 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Pewnie wszystko zejdzie na pniu bo sporo osób od dawna czekało na zmianę CPU. Intel zawiódł to wszyscy pójdą w 9800X3D.
muszka 114 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 6 minut temu, Spychcio napisał(a): Pewnie wszystko zejdzie na pniu bo sporo osób od dawna czekało na zmianę CPU. Intel zawiódł to wszyscy pójdą w 9800X3D. Nie wszyscy, czytelnicy pclabu zostaną przy swoich intelach jak Sebastian wyczaruje na wykresach że 13900 & 14900 > 9800x3D
sniper76 57 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Ciekawe ile procków zostało zarezerwowane dla hurtowni w PL ?? 50-500 sztuk ??
Phoenix. 562 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 16 minut temu, Spychcio napisał(a): Pewnie wszystko zejdzie na pniu bo sporo osób od dawna czekało na zmianę CPU. Intel zawiódł to wszyscy pójdą w 9800X3D. Nie przesadzaj, tylko entuzjasci sie rzuca na premiere i to wszystko a ich jest garstka. Do tego cena zrobi swoje, a ten cpu to nie jest osmy cud swiata bo mam wrazenie jakby za dwa dni mial sie pojawic jakis swiety gral gdzie nawet mi przeszla na niego ochota Bardziej sie jaram PS5 PRO, ktore tego samego dnia odieram.
DżonyBi 426 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Bardziej sie jaram PS5 PRO, ktore tego samego dnia odieram. Przechodzisz ze zwykłej czy dopiero zaczynasz przygodę z PS5? Edytowane 5 Listopada przez DżonyBi
Phoenix. 562 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Przechodze z doslownie niczego bo komp w trakcie budowy ale PS5 juz mialem w swojej karierze 1
galakty 472 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 59 minut temu, Umpero napisał(a): Proline, Morele, X-Kom potwierdziły mi dostępność w dniu premiery. 5 sztuk?
Umpero 256 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Jak to jest z tą płytą? https://www.x-kom.pl/p/1282694-plyta-glowna-socket-am5-gigabyte-x870e-aorus-elite-wifi7.html Obsadzając dwa sloty np pod dwa dyski NVME zmniejszy mi się mnożnik pod kartę PCIE 5 z 16x na 8x? W dziale płytami mnie nastraszyli, że tak się stanie i teraz mam ochotę wycofywać swoje zamówienie i szukać czegoś innego.
Spychcio 396 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 32 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Nie przesadzaj, tylko entuzjasci sie rzuca na premiere i to wszystko a ich jest garstka. Do tego cena zrobi swoje, a ten cpu to nie jest osmy cud swiata bo mam wrazenie jakby za dwa dni mial sie pojawic jakis swiety gral gdzie nawet mi przeszla na niego ochota Bardziej sie jaram PS5 PRO, ktore tego samego dnia odieram. Sprzedaż 9800X3D zje bez popity tą bieda 285 intela.
some1 64 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 7 minut temu, Umpero napisał(a): Obsadzając dwa sloty np pod dwa dyski NVME zmniejszy mi się mnożnik pod kartę PCIE 5 z 16x na 8x? Trzy tak. Dwa nie, pod warunkiem, że włożysz w pierwszy i ostatni slot M2. 1
Umpero 256 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) 3 minuty temu, some1 napisał(a): Trzy tak. Dwa nie, pod warunkiem, że włożysz w pierwszy i ostatni slot M2. Czyli nie świrować i zostawić tą płytę czy szukać czegoś innego? Ten ostatni to jakiś wolniejszy? Doradzi ktoś ewentualnie co brać ? Edytowane 5 Listopada przez Umpero
Phoenix. 562 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-preparing-threadripper-and-next-gen-apus-with-3d-v-cache 17 minut temu, Umpero napisał(a): Jak to jest z tą płytą? https://www.x-kom.pl/p/1282694-plyta-glowna-socket-am5-gigabyte-x870e-aorus-elite-wifi7.html Obsadzając dwa sloty np pod dwa dyski NVME zmniejszy mi się mnożnik pod kartę PCIE 5 z 16x na 8x? W dziale płytami mnie nastraszyli, że tak się stanie i teraz mam ochotę wycofywać swoje zamówienie i szukać czegoś innego. Ale jakie dyski bo tylko pcie 5.0 ci obetna linie, dyski pcie 4.0 nie obetna lini. i wtedy linie pojda z chipsetu pod pcie 4.0.
Umpero 256 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-preparing-threadripper-and-next-gen-apus-with-3d-v-cache Ale jakie dyski bo tylko pcie 5.0 ci obetna linie, dyski pcie 4.0 nie obetna lini. Dyski PCIE4, a karta to będzie RTX 5090 na początku roku, która ma PCIE 5.
Phoenix. 562 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada APU 3D https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-preparing-threadripper-and-next-gen-apus-with-3d-v-cache
Umpero 256 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 4 minuty temu, ernorator napisał(a): A czego oczekujesz od płyty? Ciemny motyw, PCIE 5 pod przyszłego RTX 5090, dobra sekcja zasilania pod ewentualne OC 9800X3D, a w dalszej kolejności przyzwoita karta dźwiękowa. WI FI mi w zasadzie niepotrzebne.
bourne2008 90 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Godzinę temu, muszka napisał(a): Nie wszyscy, czytelnicy pclabu zostaną przy swoich intelach jak Sebastian wyczaruje na wykresach że 13900 & 14900 > 9800x3D Ostatnio na promkach poszło setki! 14600KF. Intelowcy zaspokojeni.
some1 64 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 7 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ale jakie dyski bo tylko pcie 5.0 ci obetna linie, dyski pcie 4.0 nie obetna lini. i wtedy linie pojda z chipsetu pod pcie 4.0. Na tej płycie każdy dysk w slocie nr 2 lub 3 obetnie GPU. Nawet jeśli będzie to stareńki dysk pod pcie 3.0 i nawet jeśli będzie to jedyny dysk w komputerze.
muszka 114 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) No ale taka prawda, że jak ktoś nie chce ścisłego topu w postaci 9800x3D to za mniej niz połowę ceny ma procka o 80% wydajności. Edytowane 5 Listopada przez muszka 1
Umpero 256 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 2 minuty temu, some1 napisał(a): Na tej płycie każdy dysk w slocie nr 2 lub 3 obetnie GPU. Nawet jeśli będzie to stareńki dysk pod pcie 3.0 i nawet jeśli będzie to jedyny dysk w komputerze. Mając jeden dysk PCIE 4 i GPU PCIE 5 obetnie mi prędkość/mnożnik dla jednego lub drugiego?
ernorator 54 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 10 minut temu, Umpero napisał(a): Ciemny motyw, PCIE 5 pod przyszłego RTX 5090, dobra sekcja zasilania pod ewentualne OC 9800X3D, a w dalszej kolejności przyzwoita karta dźwiękowa. WI FI mi w zasadzie niepotrzebne. Czytaj, sprawdzaj, edukuj sie https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NQHkDEcgDPm34Mns3C93K6SJoBnua-x9O-y_6hv8sPs/edit?pli=1&gid=1367394281#gid=1367394281
Zachy 132 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 25 minut temu, Umpero napisał(a): Czyli nie świrować i zostawić tą płytę czy szukać czegoś innego? Ten ostatni to jakiś wolniejszy? Doradzi ktoś ewentualnie co brać ? Bierz ASRock x870e Nova jesli funduszy wystarczy. Bedziesz pan zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi