Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Tak rzuciłem cenę po zajrzeniu na allegro. U mnie pokazuje niecałe 1300 zł więc jakieś biedackie zniżki macie :E

W jaki sposób zbiłeś cenę do tej kwoty? Przy 500$ jest kupon na 100$.

Opublikowano
12 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Mi poniżej 1704 nie chce zbić :E 

@Pentium Ddawaj tu te czarodziejskie metody :E 

1 629,03zł wychodzi. I podobno jak dołączysz do grupy Steal Alert to dostaniesz zwrot 8% czyli wychodzi ~1500zł. Ale ten zwrot to chyba na konto Ali na kolejne zakupy. Jakichś ekstra czarów żeby było jeszcze taniej to nie widziałem żeby ktoś wrzucał.

https://www.pepper.pl/promocje/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-tray-1101947

Opublikowano

te kody jakoś uzupełniają czy coś. 

Raz miałem 230zł rabatu, a wczoraj pojawił się kod na 350zł (od 2000zł) i wziąłem wersję box. Wyszło 1689zł + ew. cashback 8% z tej grupy Steel Alert

kurier ma dziś dostarczyć

Opublikowano

Ja tak dawno nic na ali nie kupowałem (w ogóle może 3-4 rzeczy kupiłem), że mi nie chce dodawać tych kodów bo wywala że promocje się nie łączą...problemem jest to, że dostaję na start zniżkę dla nowego użytkownika (konto ma już kilka ładnych lat) :E Dopiero syn u siebie sprawdził i faktycznie zatrybiło :E 

Opublikowano (edytowane)

Mój 9800x3d od 8 rano kisi się w pickupie. Jakbym wcześniej wyczaił, że box 100 drożej niż tacka to też bym wziął.

A w dupie, BOXa też kupiłem :E

Pytanie co tu sobie zostawić

To co było czyli R7 7700 czy R7 8700F, 7800X3D z tacki, 9800X3D z tacki lub boxa xD

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
46 minut temu, Pentium D napisał(a):

Pytanie co tu sobie zostawić

To co było czyli R7 7700 czy R7 8700F, 7800X3D z tacki, 9800X3D z tacki lub boxa 

Tylko to będzie idealne do oglądania youtube i pisania na forum. Zostaw tą sztukę co będzie lepsza :E 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Za te pieniądze to grzechem nie zostawić 9800x3d i mieć spokój na kolejnych kilka lat :E 

Ja tak już kupiłem 5700X3D aby mieć spokój na lata. Ostał się parę tygodni :hahaha: R7 7700 to aż się zasiedział bo już chyba 5 miesiąc leciał. 

24 minuty temu, lukadd napisał(a):

Tylko to będzie idealne do oglądania youtube i pisania na forum. Zostaw tą sztukę co będzie lepsza :E 

To trzeba z głową bo płyta asrocka więc box pewniejszy 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Pentium Dteż tak miałem na am4, że w sumie chyba z 5 czy 6 różnych CPU w obrębie jednego socketu, lga1700 i już tylko jeden (12600kf) przez 2 lata, bo zmieniłem na am5 i od razu poszedłem w 7800x3d...no i też już 2 lata z nim, ale jakoś ceny 9800x3d nie nastrajają do zmiany...bo 1700 które mi liczy ali to nadal dla mnie niewarte dopłaty licząc że realnie za 7800x3d może 1k się weźmie :E 

Edytowane przez Krzysiak