Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Robić arkusz wszystkich niereferencyjnych kart, czy się nie opłaca? Absolutnie na tak, i proszę nie zapomnij o 5070Ti !
lukadd 2 908 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 7 minut temu, Wu70 napisał(a): Widzę zaczął się już sezon na posty "4090 u mnie zostaje, za mały przyrost, po OC mam to samo". Dzień po premierze będzie od tych samych osób: "Musiałem kupić, potrzebowałem tych +20%" Serio? Jak przesiadałem się z 3080 na 4090 dostałem ~90% wydajności w rastrze i jeszcze więcej w RT. Nawet jakbym się przesiadał z 3090 to byłoby ponad 70% i jeszcze więcej w RT. A teraz z 4090 na 5090 co dostanę ~35%? w bonusie 125W więcej ciepła do ogarnięcia przez wentyle i jeszcze więcej fejkowych klatek z których praktycznie nie korzystam Kurteczka nie chce moich hajsów w tej generacji po prostu. Ale jak ktoś się przesiada z Ampere czy nawet z czegoś pokroju 4070/ti to wtedy dostanie doładowanie.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia A ja cały czas kminie czy jest sens 4070TI->5090 a później przypominam sobie, że trzeba czekać na testy... zaś znowu myślę czy się opłaca XDD
P.Wiśnia 129 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Dobra, idę robić arkusz. Zrobię w formie strony internetowej, będzie lepiej. 2 2
maxmaster027 882 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 9 minut temu, Spl97 napisał(a): Z rodziną to się nie robi jakichkolwiek biznesów . hehe Jest taki film, który do tego nawiązuje mysle ze to bardziej zalezy, gdzie w jakim kraju i o jakiej kulturze. Aczkolwiek jezeli wchodzi fortuna w gre sprawy maja sie zupełnie inaczej 1
ptys 39 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 14 minut temu, Element Wojny napisał(a): Wy sobie tu dyskutujcie jakie te nowe karty do bani, słabe techniki, fejki i oszukiwacze, a ja sobie na spokojnie poszukam fajnego modelu 5070 Ti. i tak też zrobi wiekszość tu obecnie stękających że to nie tak jakby chcecieli i ceny za niskie, śmiechnąć można czytając te wysrywy, jeszcze nie ma testów a ******** przeszło 300 stron nastukali i jeszcze będą sie zarzekać że nie kupią a w dniu startu sprzedaży sklepą stony padną od kilaczy F5
maxmaster027 882 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Serio? Jak przesiadałem się z 3080 na 4090 dostałem ~90% wydajności w rastrze i jeszcze więcej w RT. Nawet jakbym się przesiadał z 3090 to byłoby ponad 70% i jeszcze więcej w RT. A teraz z 4090 na 5090 co dostanę ~35%? w bonusie 125W więcej ciepła do ogarnięcia przez wentyle i jeszcze więcej fejkowych klatek z których praktycznie nie korzystam Kurteczka nie chce moich hajsów w tej generacji po prostu. Ale jak ktoś się przesiada z Ampere czy nawet z czegoś pokroju 4070/ti to wtedy dostanie doładowanie. yhy yhy A GPU juz wystawiles na allegro czy wlasnie zamieszczasz ogloszenie ?
Spychcio 802 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Biedni posiadacze drogiego 4090, mają teraz kartę na poziomie 5070 4
Pavel87 703 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) 17 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja zamierzam podmienić ze względów praktycznych Nowy sprzęt - nowa gwarancja. 4090 jeszcze będzie na gwarancji, więc jak ceny będą kiepskie to można jej pomóc wyciągnąć nogi Jeśli modelu już nie ma w sprzedaży - zwrot pieniążków. Tak w moim przypadku było z 3080Ti, pełen zwrocik i 4090 jakieś grosze wyszło Identycznie było u mnie z 3080, popsuła się dwa dni przed końcem gwarancji, proshop zwrócił mi pieniądze 😀 do 4090 musiałem wtedy dopłacić raptem 6 tys zł z 4090 już tak nie zrobię, gdyż jest już po gwarancji 😥 Edytowane 7 Stycznia przez Pavel87 1
ptys 39 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Teraz, Spychcio napisał(a): Biedni posiadacze drogiego 4090, mają teraz kartę na poziomie 5070 ale to nic dziwnego bo jako były posiadacz 3090 też w pewnym momencie stałem się posiadaczem karty słabszej od 4070ti i do tego cholernie gorącą
DITMD 787 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 2 minuty temu, Spychcio napisał(a): Biedni posiadacze drogiego 4090, mają teraz kartę na poziomie 5070 To straszne, jak ja teraz będę mógł spać w nocy. Normalnie nie zdzierżę tego
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Pavel87 napisał(a): z 4090 już tak nie zrobię, gdyż jest już po gwarancji 😥 Następnym razem będziesz pamiętał, żeby 2 miesiące przed końcem gwarancji obłożyć kartę graficzną kocem, to się spali i dostaniesz zwrot 💶💵💴 1 1
samsung70 210 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 godziny temu, senac napisał(a): Nic nie napisali tylko sobie wymyśla. akurat customer service w UK, według mojej skromej osoby jest najlepszym jakiego doświadczyłem, wiec wierzę, że podali info jakie cytował 1
maxmaster027 882 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 3 minuty temu, Pavel87 napisał(a): Identycznie było u mnie z 3080, popsuła się dwa dni przed końcem gwarancji, proshop zwrócił mi pieniądze 😀 do 4090 musiałem wtedy dopłacić raptem 6 tys zł z 4090 już tak nie zrobię, gdyż jest już po gwarancji 😥 Jeśli miałbym Ci cos poradzic to wystaw teraz, polki jeszcze ludzie sa nieswiadomi w miare. 4500-4900zl potem juz bedzie tylko mniej, a tak bedziesz mogl te pieniadze zamienic na 5080 ktora bedzie raczej o wiele lepsza karta, albo dolożysz drugie tyle i 5090. 1
senac 43 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 4 minuty temu, samsung70 napisał(a): akurat customer service w UK, według mojej skromej osoby jest najlepszym jakiego doświadczyłem, wiec wierzę, że podali info jakie cytował Jakie info podali?
Kandelabros 112 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 5 minut temu, Spychcio napisał(a): Biedni posiadacze drogiego 4090, mają teraz kartę na poziomie 5070 I tak to w większości przypadków działa, czy brakuje im wydajności? Skądże, to tylko psychologia zwana inaczej bólem "dolnych pleców". Ale w sumie nie ma w tym nic złego, po prostu hobby.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, senac napisał(a): Jakie info podali? Podali info dostępne na angielskiej stronie NVIDII. Czyli oficjalne ceny MSRP w UK. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Elegancko, w UK już zaczynają wpadać wszystkie modele 5070 na sklepy, ceny jeszcze placeholdery i sporo modeli nie ma jeszcze zdjęć, ale zapewne szybko się to zmieni: 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 8 minut temu, Pavel87 napisał(a): Identycznie było u mnie z 3080, popsuła się dwa dni przed końcem gwarancji, proshop zwrócił mi pieniądze 😀 do 4090 musiałem wtedy dopłacić raptem 6 tys zł z 4090 już tak nie zrobię, gdyż jest już po gwarancji 😥 W moim przypadku też Proshop Ja musiałem dołożyć poniżej 1000 PLN. Bardzo dobry deal 1
RTX4090 358 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Szok jaka mała ta karta. Mówiłem że CP2077 będzie promowało kolejne GPU NV 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Edytowane 7 Stycznia przez Reddzik
Umpero 979 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): W moim przypadku też Proshop Ja musiałem dołożyć poniżej 1000 PLN. Bardzo dobry deal W jako sposób można popełnić samobójstwo karcie aby hajsy zwrócili?
Rekomendowane odpowiedzi