Kadajo 7 418 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dlaczego? większa moc, większe spalanie, większą prędkość. Karty: większa moc, większe chłodzenia, więcej klatek Dlatego ze karty to nie samochody to raz, dwa Karty nie powinny pobierać tylu wat z powodów właśnie tych, o których ci tu piszą. Bo wtedy muszą być wielkie, ciężkie, co zawsze wiąże się z dodatkowymi problemami. Tylko ktoś nieogarnięty kompletnie w technice nie widzi w tym problemu. 1
Pavel87 703 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dlaczego? większa moc, większe spalanie, większą prędkość. Karty: większa moc, większe chłodzenia, więcej klatek Tylko, że te sportowe samochody nie dają złudzenia szybszej jazdy, one naprawdę zapie*dalają A np MFG to raczej "złudzenie" niż faktyczna wydajność 4
Kadajo 7 418 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Ale to raczej konsekwencja wysokiego poboru mocy, nie ma w tym nic fajnego. Samochód sportowy nie ma "problemów" przez to, że jest samochodem sporotwym A GPU nie ma być duże i ciężkie. Ma być wydajne, jeśli jest duże i ciężkie, żeby być wydajne to znaczy ze technologia nie nadarza za tym co chce stworzyć producent. 1
lukadd 2 914 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 20 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ja najbardziej czekam na.. Ghost of Yotei. Playstation 5 pro juz czeka. Mnie ta gierka nie jara poprzedniego Ghosta do dziś nie ukończyłem bo po prostu mnie znudził. Ogólnie Assassyno podobnych gierek już mam totalny przesyt.
michaelius33 354 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 15 minut temu, Kris194 napisał(a): Sami sobie jesteście winni, karty dalej rosną i stają się bardziej prądożerne a wy dalej kupujecie czyli pokazujecie, że nie macie problemu ani z rozmiarem ani z ilością wydzielanego ciepła. Wydzielane ciepło to się zgodzę , ale co złego w tym że gpu rośnie ?
Fenrir_14 827 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Znowu zaczynacie? Przypominam że każdy wydaje pieniążki według własnego uznania i potrzeb 😀 Nie ma konkurencji - cena jest taka a nie inna. Nie pasi? Nie kupuj, to proste. Jesteś w stanie wymyślić coś na podobnym poziomie? Zrób to i sam zarabiaj. Co generację ta sama polemika lol.
Kadajo 7 418 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Oczywiście masz rację. Ale świat nie jest idealny i albo bierzesz co jest albo nie No zgadza się, ale ciekawy jestem nowego FE, bo Nvidia stworzyła dwu slotowe chłodzenie do odprowadzenia prawie 600W. Jak te karty będą ciche to dla mnie prawdziwa rewolucja w chłodzeniu powietrzem GPU. 1 minutę temu, michaelius33 napisał(a): Wydzielane ciepło to się zgodzę , ale co złego w tym że gpu rośnie ? A po co ci cegła w budzie, która robi się tak ciężka, że zagraża slotowi PCIe ? 2
Brolly 765 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Nie wiem jak inni, ale mi się właśnie mega podoba taki wielki kloc. A do opadania masz podpórki Ja to miałem podpórkę do 4070 ti nawet
Kadajo 7 418 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 3 minuty temu, Brolly napisał(a): Ja to miałem podpórkę do 4070 ti nawet No ja w swojej tez mam, a moja karta jest relatywnie mała w porównaniu do takich 4080/90 czy 5080/90. I to tak sporo mniejsza. 1
Kris194 4 720 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 5 minut temu, Kadajo napisał(a): No zgadza się, ale ciekawy jestem nowego FE, bo Nvidia stworzyła dwu slotowe chłodzenie do odprowadzenia prawie 600W. Jak te karty będą ciche to dla mnie prawdziwa rewolucja w chłodzeniu powietrzem GPU. W przypadku RTX 5090 to pomóc chyba może też dość duża powierzchnia styku układu z chłodzeniem, inaczej mogłoby być krucho.
Element Wojny 4 776 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) Niech robia tak dalej, a 6090FE bedzie wygladal tak: Edytowane 8 Stycznia przez Element Wojny 12
Kris194 4 720 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): A do opadania masz podpórki Aż mi się przypomniało powiedzenie "Socjalizm to ustrój, w którym bohatersko rozwiązuje się problemy nieznane w żadnym innym ustroju". Tu jest w sumie podobnie
Gret 558 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 godzinę temu, Kris194 napisał(a): Ciekawe co na to bajkopisarze, którzy pisali o kartach 3x szybszych od PS5 gdy te wychodziło w 2020 r. patrząc na moc to tak jest
Doamdor 1 796 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ciekawe ile ona waży... 5kg? Zapewne RTX 5090 od Asusa będzie kosztował 12-13 kafelków. 1
Smalec 1 551 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Pamiętajcie o podpórkach, bo potem będzie płacz 2
Fenrir_14 827 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Z ciekawości, jaką masz górną granicę którą mógłbyś dać za Astrala? Czy tylko niebo jest limitem? Kurde chciałbym jak najmniej no ale wiadomo jakie będą realia więc za Astral 360 LC dałbym te 15k.
Stjepan 2 379 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Jeszcze nie ma, ciekawe kiedy się pokaże i w jakiej cenie, liczę na 3500 USD. https://www.galax.com/en/graphics-card/hof.html
Element Wojny 4 776 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Wlasnie koledzy z UK mi przeslali zebym sobie popatrzyl na ten ghosting na 5090 w wykonaniu nowego FG: 1
lukadd 2 914 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): a moja karta jest relatywnie mała w porównaniu do takich 4080/90 czy 5080/90. I to tak sporo mniejsza. Ale też o ile ma mniejszą wydajność. Radiator i chłodzenie powinno być dostosowane do mocy GPU tak, aby było ciche i utrzymywało dobre temp. Ale ogólnie co do bezsensownego nieraz pompowania watów w GPU to się zgadzam. Nvidia już totalnie odleciała z tym 575W w 5090. 450W to jest już miazga.
Kadajo 7 418 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Teraz, lukadd napisał(a): Ale też o ile ma mniejszą wydajność. A nadal jest duża i ciągnie prawie 300W, karta xx70...
Gret 558 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Wlasnie koledzy z UK mi przeslali zebym sobie popatrzyl na ten ghosting na 5090 w wykonaniu nowego FG: Kupujesz ultra szybkiego Oleda po czym włączasz MFG i masz ultra wolne VA.
Kadajo 7 418 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Teraz, Gret napisał(a): Kupujesz ultra szybkiego Oleda po czym włączasz MFG i masz ultra wolne VA. Gorzej niż aktualny DLSS i FG raczej nie będzie więc i tak jest poprawa. Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): @Kadajo Ty ogólnie próbujesz walczyć z systemem, a w tym samym czasie wesoło go wspierasz He? Z kim ja walczę ? O czym ty piszesz.
Rekomendowane odpowiedzi