Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Aaaa. Ty LC chcesz. Nie no, mi się zwykły mega podoba :) No ale jestem realistą, i wiem, że Asus da cene z dupy i w 12k się nie zmieści. Bardziej 13k i wtedy to będzie bezsensu jak reszta po 11k będzie latać.

To lepiej FE za 10k i za 3 pozostałe tysiące zrobić CLC do niej. Wyjdzie lepiej niż te 360 AIO a i jeszcze procka można podpiąć.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

W 2006 roku miałem 7300 GT od Galaxa. Piękna to była karciocha. Co prawda tylko 128 MB, ale pamięć została tak podkręcona, że miałem w zasadzie wydajność 7600 GS. 

Jakoś 2-3 lata później miałem 8800GT. Jak ja sobie plułem w brodę i w lustro nie mogłem spojrzeć, że wydaję tysiaka na kartę graficzną %-)

• Haha 4
Opublikowano
11 minut temu, Marvf napisał(a):

galax.png.ed64898fc744f00f8990cd4a6da81ff0.png

U mnie ostatnio moda na biały, nie to żebym miał zamiar kupić ale miał ktoś styczność z marką GALAX w przeszłości?

Miałem 9600Gt. Jedyna karta która mi padła. Nigdy więcej tej firmy.

Opublikowano
12 minut temu, Marvf napisał(a):

galax.png.ed64898fc744f00f8990cd4a6da81ff0.png

U mnie ostatnio moda na biały, nie to żebym miał zamiar kupić ale miał ktoś styczność z marką GALAX w przeszłości?

Miałem GTX 275 i byłem zadowolony, lecz gdy chciałem kupić różowego RTX 3080, to nigdzie tej karty nie znalazłem.

80-box_p_2.png

:E

Gdyby był jakiś różowy RTX 5xxx to brałbym, ciekawe czy byłby później problem ze sprzedażą. :D

23 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Od października br. ma być jeszcze drożej xD.

Oszczędzi się na ogrzewaniu.

Opublikowano
4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Choćby po to, że RTX 4090 dalej jest za słaby żeby udźwignąć wymaksowane, 6 letnie RDRII w natywnym 4K przy 120 FPS i 5090 też będzie dalej zbyt słaby.

eee, 5080 360W 2.62Ghz, 5090 575w 2.4ghz = 5090 700W 2.6Ghz, kup wersje z wyzszym TDP

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DITMD napisał(a):

@Element WojnyJeszcze w białej budzie na riserze  :lovin:

Jakby zrobili karte z motywami Niera albo Yakuzy to chyba olalbym budzet i bralbym bez wzgledu na cene! Buty dzieciom zawsze mozna kupic za rok, w imadlo sie wlozy troche sie rozszerza i jakos dadza rade...

200.webp

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

W przypadku RTX 5090 to pomóc chyba może też dość duża powierzchnia styku układu z chłodzeniem, inaczej mogłoby być krucho.

No i ciekły metal do tego

• Upvote 1