Doamdor 1 796 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, maxmaster027 napisał(a): Spakojna, 6090 będziesz miał może 2nm też pewnie okolice 600W z 1 wtyczka. 30-35k cuda i mase ficzerów, zapewnie bedzie podobny wzrost wydajnosci. No nie ma szans zeby seria 6000 czyli 6090 mial z 40k CUDA. Ta seria jest fajna wyciska wszystko z tego procesu nm. Co to się stanęło, gdzie twój optymizm? Nie jesteś już zadowolony ze wzrostu wydajności RTX 5090?
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, lukadd napisał(a): Ta, ta już ci przynajmniej raz wklejałem jakie boosty były przy 3090 vs 4090. Obecnie jest bida Tu masz grę gdzie brakuję fpsów i co? I dupton ~18% wzrost wydajności Bidnie się to skaluję i tylko w określonych/wybranych scenariuszach/grach coś więcej potrafi ten remaster 4090, bo inaczej tego się nie da nazwać. Może akurat taka gierka., nie wiem. Widać nie wszedzie bedą wymierne zyski co mam Ci powiedziec
Roman_PCMR 866 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Kurde, coś późno ta premiera RTX 4090 Ti ( ͡° ͜ʖ ͡°) 1
Spychcio 802 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Spakojna, 6090 będziesz miał może 2nm też pewnie okolice 600W z 1 wtyczka. 30-35k cuda i mase ficzerów, zapewnie bedzie podobny wzrost wydajnosci. No nie ma szans zeby seria 6000 czyli 6090 mial z 40k CUDA. Ta seria jest fajna wyciska wszystko z tego procesu nm. Przynajmniej będziesz miał 60-70% wzrostu wydajności względem 4090
Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia OMG, Nvidia usunęła metrykę HS i jeszcze mówi ze ona nigdy nie miała znaczenia. I teraz mamy patrzeć na temperatury pamięci ... 1
maxmaster027 892 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Doamdor napisał(a): Co to się stanęło, gdzie twój optymizm? Nie jesteś już zadowolony ze wzrostu wydajności RTX 5090? Jestem, jakbym miał 5090 to grałbym cały czas w NOMADA (tutaj jest ponad 50%) i w SPEEDWAYa +46% i zabawa w OC
tgolik 548 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Chodzi mi po głowie od pewnego czasu lapek gamingowy z RTX 5090 do grania na okularach projekcyjnych (okulary FULL HD, grafika DSR z 4k). Wydaje się, że z tymi FG i DLSS może być świetna płynność przy niedużym poborze mocy.
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Panowie bo oglądam tylko recenzje debauera, u innych tez nie ma temperatury HS ? 4 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a): Jeszcze 7 dni 1
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 45 minut temu, Joloxx9 napisał(a): No albo nie, bo kart braknie Niczego nie braknie, ta generacja jest tak zwalona, że nawet koziołki matołki prędzej czy później się zorientują.
Jacek Winkler 165 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Jak tam wrażenia po premierze RTX 4090 Super? 1 9 1
ODIN85 3 503 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, tgolik napisał(a): Chodzi mi po głowie od pewnego czasu lapek gamingowy z RTX 5090 do grania na okularach projekcyjnych (okulary FULL HD, grafika DSR z 4k). Wydaje się, że z tymi FG i DLSS może być świetna płynność przy niedużym poborze mocy. Jak masz wolne 25000 to czemu nie
lukadd 2 915 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, maxmaster027 napisał(a): Może akurat taka gierka., nie wiem. Widać nie wszedzie bedą wymierne zyski co mam Ci powiedziec Ja wiem. To Takie GPU po prostu Remaster Ady na tym samym procesie po marginalnym liftingu. Dla tego są takie, a nie inne osiągi i to jeszcze okupione dodatkowymi watami, aby osiągnąć tą trochę lepszą wydajność
ptys 44 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Panowie bo oglądam tylko recenzje debauera, u innych tez nie ma temperatury HS ? to błąd msi afterburner, gpu-z pokazuje prawidłowo 1
Kadajo 7 418 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Jacek Winkler napisał(a): Jak tam wrażenia po premierze RTX 4090 Super? Super 1 1
MJRegul 495 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Swoją drogą tak chwalili nowe chłodzenie, to, że udalo im się zrobić je w mniejszej formie i jest cicho i chłodno... A patrząc na karty partnerskie juz rozumiem czemu one sa takie wielkie, FE to grzejnik Ciekawenczy AMD węszyło lipną premierę 5000 i dlatego wstrzymali się by odpowiednio ceny ustalić na swój nowy polprodukt. Edytowane 23 Stycznia przez MJRegul 1
areczek1987 911 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 14 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Kupiona rok temu za 1030£, sprzedana za 910£ teraz zapoluje na 5080 FE Więc nie ma tragedii. Jak nie ty złapiesz to wyczekasz tego co ci złapał
KATOzord 43 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Niczego nie braknie, ta generacja jest tak zwalona, że nawet koziołki matołki prędzej czy później się zorientują. Oj zdziwisz się, chociażby tutaj jest wielu którzy muszą mieć najnowsze nawet jakby przyrost wydajności był na poziomie 5% i 20% wyższa cena
Reddzik 2 777 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Czyli nawet na mocniejszym sprzęcie dropi FPS z "transformersem" vs stara technika. 1
Yedi 277 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Kupią firmy .. spokojnie .. wszystkie sztuki .. do AI a wy polujcie na 4090 które i tak wykupią .. firmy .. do AI Edytowane 23 Stycznia przez Yedi 1
Voodoo2 960 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Spychcio napisał(a): Wszyscy mega czekaliśmy No bez przesady, czekało tutaj może 5 osób do gry w pulpit. A główna gra do testów to ta sprzed 4 lat. Zaraz i tak premiery GPU będą częstsze niż premiery dobrych gier. Ja czekam na gry, nie na GPU
Pavel87 703 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia To na ile panowie szacujecie wzrost wydajności niereferentów względem FE? Pewnie Suprim czy Astral to z 5% różnicy będzie, może też kultura pracy będzie lepsza patrząc na rozmiary chłodzenia.
ptys 44 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, areczek1987 napisał(a): Więc nie ma tragedii. Jak nie ty złapiesz to wyczekasz tego co ci złapał mój deal to 4080 za 2500 a za 4070ti spokojnie koło 3k wyciągnę, w sumie nie wiem czy poczekać trochę i osiągnąć lepszą cenę bo https://ithardware.pl/aktualnosci/trzesienie_ziemi_tsmc-38339.html wskazuje że ceny i dotępność w najbliższym czasie może być kiepska
sideband 1 781 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 15 minut temu, Kadajo napisał(a): Panowie bo oglądam tylko recenzje debauera, u innych tez nie ma temperatury HS ? Okaże się po czasie czy zablokowali odczyt czy potrzebny jest update softu.
Rekomendowane odpowiedzi