lukadd 2 920 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 2 minuty temu, Doamdor napisał(a): Panie, zrobi się UV i będzie dobrze, 1000zł w kieszeni. Na takim Suprim po UV będzie OK. A taki Palit to tylko pod wodę.
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 4 minuty temu, lukadd napisał(a): Na takim Suprim po UV będzie OK. A taki Palit to tylko pod wodę. Dlatego ja od początku byłem za tym aby wziąć Suprima, ale skoro @PiPoLiNiO się uparł na Astrala to przecież nikt mu nie będzie wybijał tego z głowy. Niech kupuje i się cieszy
Phoenix. 4 738 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Astrala i tak nie bedzie na premiere Bedzie kupowanie tego co jest, a nie tego co sie chce.
Doamdor 1 816 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, lukadd napisał(a): Na takim Suprim po UV będzie OK. A taki Palit to tylko pod wodę. RTX 5090 po UV to poziom RTX 4090 stock, chłodzenie jest lepsze niż w RTX 4090, więc Gainward, czy Palit po UV będzie ok. Suprim bez UV jest cichy. Edytowane 27 Stycznia przez Doamdor
skunRace 798 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 26 minut temu, Doamdor napisał(a): Panie, zrobi się UV i będzie dobrze, 1000zł w kieszeni. Jasne każdej można zrobić UV. Ja osobiście liczyłem, że taki GameRock wypadnie lepiej, bo Gainward/Palit były bardzo dobre w serii 4000, często nie ustępując wiele pod względem chłodzenia od tych topowych, będąc tańszymi. Pewnie w 5070/Ti/5080 będzie bardzo dobrze, ale już te 620W robi swoje i rpm się podniosło. Zobaczymy jak wypadnie w porównaniu do tych bardziej przyziemnych Gigabyte Gaming, TUF itd. Tak na marginesie to, które chłodzenie ma być lepsze w MSI, Suprim, czy Vanguard ? Jak Vanguard ma być tym topowym, patrząc na testy Suprim, Vanguard może być lepszy niż Astral przy tym samym rpm. Edytowane 27 Stycznia przez skunRace
lukadd 2 920 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 33 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nvidia obiecała dobre temperatury GPU, nie mówiła nic o CPU 😁😁😁😁 Z temperaturami GPU też totalnie nie dowiozła. Bo 77 stopni na GPU, 94 na vramach i ~1700rpm w 6 minutowym teście TPU to jest tragedia
Element Wojny 4 780 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) A u mnie nowy DLSS po UV nic nie wywala, ale to już chyba dość standardowe że ja nie mam problemów tam, gdzie inni je mają 15h już na nim w Rebirth i żadnego problemu. Edytowane 27 Stycznia przez Element Wojny
Ogider 103 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Sporo jeszcze firm brakuje Zotac i GB z tych popularnych..brak testów
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 8 minut temu, Phoenix. napisał(a): Astrala i tak nie bedzie na premiere Bedzie kupowanie tego co jest, a nie tego co sie chce. Był w testach więc będzie i na premierę.
skunRace 798 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 minuty temu, lukadd napisał(a): Z temperaturami GPU też totalnie nie dowiozła. Bo 77 stopni na GPU, 94 na vramach i ~1700rpm w 6 minutowym teście TPU to jest tragedia Te FE są dla tych co grają w roku od października do maja 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): A u mnie nowy DLSS po UV nic nie wywala, ale to już chyba dość standardowe że ja nie mam problemów tam, gdzie inni je mają 15h już na nim w Rebirth i żadnego problemu. Większość tutaj pisała o Cyberpunku.
Element Wojny 4 780 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 1 minutę temu, skunRace napisał(a): Większość tutaj pisała o Cyberpunku. Heh, no ok, już instaluję łatkę i zaraz sprawdzę.
Phoenix. 4 738 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 1 minutę temu, Umpero napisał(a): Był w testach więc będzie i na premierę. lol, ty to masz niezla odklejke No moze gdzies tam w USA bedzie
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Teraz, Phoenix. napisał(a): lol, ty to masz niezla odklejke No moze gdzies tam w USA bedzie Masz jakieś źródło? Czy tak dywagujesz? Astral jest najczęściej powtarzającą się kartą w placeholderach.
Doamdor 1 816 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 2 minuty temu, skunRace napisał(a): Jasne każdej można zrobić UV. Ja osobiście liczyłem, że taki GameRock wypadnie lepiej, bo Gainward/Palit były bardzo dobre w serii 4000, często nie ustępując wiele pod względem chłodzenia od tych topowych, będąc tańszymi. Pewnie w 5070/Ti/5080 będzie bardzo dobrze, ale już te 620W robi swoje i rpm się podniosło. Zobaczymy jak wypadnie w porównaniu do tych bardziej przyziemnych Gigabyte Gaming, TUF itd. Tak na marginesie to, które chłodzenie ma być lepsze w MSI, Suprim, czy Vanguard ? Jak Vanguard ma być tym topowym, patrząc na testy Suprim, Vanguard może być lepszy niż Astral przy tym samym rpm. Wypadł lepiej od FE, lecz do kart cięższych o 500-700g raczej nie będzie porównywalny. Suprim waga 2840 g, Vanguard 2407 g. Suprim w RTX 5080 ma wagę 2614 g, Vanguard 1945 g, GAMING TRIO 1362 g, VENTUS 1105 g, SHADOW 1046 g, INSPIRE 3X 950 g. Jak RTX 5080 od MSI, to tylko Suprim.
skunRace 798 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, Element Wojny napisał(a): Heh, no ok, już instaluję łatkę i zaraz sprawdzę. Ten Cyberpunk teraz jak dawniej W3, gdzie jak po UV W3 nie wywalił to już nigdzie nie wywalił. Mnie się nie chciało pobierać dla testów całej gry, ale pisało tutaj wiele osób o tym, że stare UV nie jest stabilne w Cyberpunku po patchu, więc coś jest na rzeczy Edytowane 27 Stycznia przez skunRace
Phoenix. 4 738 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Tak mam ale pewne informacje zostawie dla siebie A tobie zycze powodzenia w polowaniu! @Umpero 3 minuty temu, Umpero napisał(a): Astral jest najczęściej powtarzającą się kartą w placeholderach. W polsce?? Edytowane 27 Stycznia przez Phoenix.
Element Wojny 4 780 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Tak mam ale pewne informacje zostawie dla siebie Dawaj w spoiler! 2
Phoenix. 4 738 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Dawaj w spoiler! Zapamietaj to zdanie po prostu 19 minut temu, Phoenix. napisał(a): Bedzie kupowanie tego co jest, a nie tego co sie chce.
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 29 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): Takie cos warto wklejac wiele razy i sie delektowac jak koneser dobrym winem Tak trochę offtopicowo... Potestowałem sobie tego DeepSeeka. Dałem mu pewne zadanie z zakresu analityki biznesowo-architektonicznej. Dałem to samo zadanie dla ChataGpt. Chiński odpowiednik o wiele lepiej sobie poradził i rezultat jaki mi przedstawił jest bliski temu co sam nadziergałem ręcznie. ChatGPT wypluł mi jakieś pierdolety, a rezultat przedstawiał elementy, które były z czapy wzięte. Także mocno kibicuję Chińczykom aby ich produkt zaorał biznes ciuanga dżensena Szkoda tylko, że nie można tam załączać innych plików niż tekstowe. 2
Element Wojny 4 780 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Teraz, Phoenix. napisał(a): Zapamietaj to zdanie po prostu Heh, spoko, ja i tak poluję tylko na jeden model zabawy w Astrale, Suprimy, Vanguardy i inne zostawiam Wam.
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): Tak mam ale pewne informacje zostawie dla siebie A tobie zycze powodzenia w polowaniu! @Umpero W polsce?? Polska, Niemcy, Dania. W Polsce to masz trzy sklepy na krzyż. Z czego morele ma 5090 Astrala, a x-kom 5080.
VRman 2 650 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 5 minut temu, Umpero napisał(a): Tak trochę offtopicowo... Potestowałem sobie tego DeepSeeka. Dałem mu pewne zadanie z zakresu analityki biznesowo-architektonicznej. Dałem to samo zadanie dla ChataGpt. Chiński odpowiednik o wiele lepiej sobie poradził i rezultat jaki mi przedstawił jest bliski temu co sam nadziergałem ręcznie. ChatGPT wypluł mi jakieś pierdolety, a rezultat przedstawiał elementy, które były z czapy wzięte. Także mocno kibicuję Chińczykom aby ich produkt zaorał biznes ciuanga dżensena Szkoda tylko, że nie można tam załączać innych plików niż tekstowe. Nie ten wątek. O tym tutaj: https://forum.ithardware.pl/topic/8029-sztuczna-inteligencja-ai-openai-chatgpt-midjourney-dall-e-temat-ogólny/
Reddzik 2 778 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): poluję tylko na jeden model zabawy w Astrale, Suprimy, Vanguardy i inne zostawiam Wam. Musisz powiedzieć to głośno i wyraźnie, żeby nie ruszali twojej karty! NIE ruszać mojej karty! bo Coś w ten deseń 1
tomcug 2 456 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 minuty temu, Umpero napisał(a): Z czego morele ma 5090 Astrala, a x-kom 5080. Nawet jak będę mieli po sztuce, to możesz nie zdążyć kliknąć czy bot będzie za wolny
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Musisz powiedzieć to głośno i wyraźnie, żeby nie ruszali twojej karty! NIE ruszać mojej karty! bo Coś w ten deseń Nie chciałem być aż taki dosłowny Ale liczę, że koledzy będą słowni i kupią to co sobie upatrzyli
Rekomendowane odpowiedzi