Element Wojny 4 776 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Musisz powiedzieć to głośno i wyraźnie, żeby nie ruszali twojej karty! NIE ruszać mojej karty! bo Mojej? Będę miał całe 5 sekund żeby była moja. Wystarczy lekka zawiecha na stronie albo jakiś chwilowy lag neta i po zabawie. Seryjnie szykuję się na to, że się nie uda. 3
Umpero 979 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 10 minut temu, Element Wojny napisał(a): Heh, spoko, ja i tak poluję tylko na jeden model zabawy w Astrale, Suprimy, Vanguardy i inne zostawiam Wam. FE?
Doamdor 1 808 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 12 minut temu, tomcug napisał(a): Nawet jak będę mieli po sztuce, to możesz nie zdążyć kliknąć czy bot będzie za wolny Jak nie RTX 5090, to RTX 5080 na pocieszenie.
lukadd 2 917 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 minuty temu, Doamdor napisał(a): RTX 5090 po UV to poziom RTX 4090 stock, chłodzenie jest lepsze niż w RTX 4090, więc Gainward, czy Palit po UV będzie ok. Suprim bez UV jest cichy. Testy na TPU trwają 6 minut obciążenia Jak będziesz chciał zejść z tempami w normalnych sesjach gamingowych w obciążających gierkach na takim Palicie poniżej 70 stopni bez wiru w budzie i mieć jakiś sensowny rpm wentyli na tym GPU np. ~1100-1300 to zapomnij nawet po UV
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 29 minut temu, Umpero napisał(a): Tak trochę offtopicowo... Potestowałem sobie tego DeepSeeka. Dałem mu pewne zadanie z zakresu analityki biznesowo-architektonicznej. Dałem to samo zadanie dla ChataGpt. Chiński odpowiednik o wiele lepiej sobie poradził i rezultat jaki mi przedstawił jest bliski temu co sam nadziergałem ręcznie. ChatGPT wypluł mi jakieś pierdolety, a rezultat przedstawiał elementy, które były z czapy wzięte. Także mocno kibicuję Chińczykom aby ich produkt zaorał biznes ciuanga dżensena Szkoda tylko, że nie można tam załączać innych plików niż tekstowe. no popatrz, ja mu za to dałem takie proste i się wysypał: 3
Doamdor 1 808 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Testy na TPU trwają 6 minut obciążenia Jak będziesz chciał zejść z tempami w normalnych sesjach gamingowych w obciążających gierkach na takim Palicie poniżej 70 stopni bez wiru w budzie i mieć jakiś sensowny rpm wentyli na tym GPU np. ~1100-1300 to zapomnij nawet po UV Z 450W to chłodzenie bez trudu sobie poradzi, lecz nie celuje w ten model karty.
ODIN85 3 509 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 21 minut temu, Element Wojny napisał(a): Mojej? Będę miał całe 5 sekund żeby była moja. Wystarczy lekka zawiecha na stronie albo jakiś chwilowy lag neta i po zabawie. Seryjnie szykuję się na to, że się nie uda. W kiblu w robocie będziesz kupował czy urlop masz?
DżonyBi 1 977 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 9 minut temu, Doamdor napisał(a): to RTX 5080 na pocieszenie Wtedy to będzie kubeł zimnej wody.
lukadd 2 917 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 47 minut temu, skunRace napisał(a): Te FE są dla tych co grają w roku od października do maja Po prostu nie dla graczy. Albo do wodowania w ostateczności. Zresztą FE i tak na rynek wchodzi w ilościach jak kot napłakał Bardziej taka pokazówka. Możesz sobie kupić i wstawić do małego PC i postawić na biurku w biurze, aby wszyscy odwiedzający widzieli, że masz fajne małe 5090 Edytowane 27 Stycznia przez lukadd
Element Wojny 4 776 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): W kiblu w robocie będziesz kupował czy urlop masz? W robocie. Kumple już wiedzą i między 14:50-15:10 nikt mi nie będzie dupy truł.
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 4 minuty temu, lukadd napisał(a): Po prostu nie dla graczy. Albo do wodowania w ostateczności. Zresztą FE i tak na rynek wchodzi w ilościach jak kot napłakał FE ma byc wiecej niz AiB
Element Wojny 4 776 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 minuty temu, ODIN85 napisał(a): A szef? Szef wspiera dobre inicjatywy. A obok niego siedzi kolega, który ma kupić moje 4070, więc ten tego
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Ja to myślę czy nie kupić 2, 5080FE oraz 5080 Suprim liquid a potem ewentualnie anulować/odesłać jedną
Element Wojny 4 776 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Ja to myślę czy nie kupić 2, 5080FE oraz 5080 Suprim liquid a potem ewentualnie anulować/odesłać jedną To musisz jechać na 2 sklepy, bo jak zrobisz to na Scanie anulują Ci obie karty. Za karę. Widziałem już takie przypadki, karta w koszyku, radość, potwierdzenie, a 20 minut później anulacja po manualnej weryfikacji. Edytowane 27 Stycznia przez Element Wojny
Totek 784 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 10 minut temu, Joloxx9 napisał(a): no popatrz, ja mu za to dałem takie proste i się wysypał: Te czaty to zwykle boty z ocenzurowana bazą wiedzy. Różnią się jedynie właścicielem który definiuje sposób cenzury. Nadają się do fajnego redagowania wypowiedzi, obróbki obrazu, lub rozwiązania zadania gimnazjalisty. Większość wiedzy muszę sam wyszukiwać w necie bo dziady leją wodę jak Władzio pod GSem 1
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): To musisz jechać na 2 sklepy, bo jak zrobisz to na Scanie anulują Ci obie karty. Za karę. Widziałem już takie przypadki, karta w koszyku, radość, potwierdzenie, a 20 minut później anulacja po manualnej weryfikacji. Jedna na siebie, druga na zone, nowe konto jej zrobię, dwie osobne karty do płatności.
Doamdor 1 808 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 10 minut temu, DżonyBi napisał(a): Wtedy to będzie kubeł zimnej wody. RTX 5080 taki zimny nie jest, jak go odkręcisz, to 400/450W powinien mieć.
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 2 minuty temu, Totek napisał(a): Te czaty to zwykle boty z ocenzurowana bazą wiedzy. Różnią się jedynie właścicielem który definiuje sposób cenzury. Nadają się do fajnego redagowania wypowiedzi, obróbki obrazu, lub rozwiązania zadania gimnazjalisty. Większość wiedzy muszę sam wyszukiwać w necie bo dziady leją wodę jak Władzio pod GSem Ja jedynie jak w serwerze coś dlubie to mi pisze dłuższe komendy na linuxie, choć ma urojenia. Typu pytasz jak zrobić zyz, on Ci mowi krok po kroku, patrzysz, tam nie ma tych opcji, więc wracasz i mówisz że pierdzieli głupoty, na co bot: masz rację, przepraszam nie ma takiej opcji. To są te urojenia AI o których często się wspomina 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): To musisz jechać na 2 sklepy, bo jak zrobisz to na Scanie anulują Ci obie karty. Za karę. Widziałem już takie przypadki, karta w koszyku, radość, potwierdzenie, a 20 minut później anulacja po manualnej weryfikacji. Albo mogę jechać na otwarcie, FE kupić przez neta, a zwykła na miejscu 😅
Kakarotto 732 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Ja tam będę polować na jakąkolwiek 5090 oprócz FE. Próbował upolować... 2
samsung70 210 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 19 minut temu, Element Wojny napisał(a): W robocie. Kumple już wiedzą i między 14:50-15:10 nikt mi nie będzie dupy truł. chyba od 14? w UK
Element Wojny 4 776 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 6 minut temu, Kakarotto napisał(a): Ja tam będę polować na jakąkolwiek 5090 oprócz FE. Próbował upolować... 1
Doamdor 1 808 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) RTX 5090 8x MSAA nie straszne. Edytowane 27 Stycznia przez Doamdor
ODIN85 3 509 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 16 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Ja to myślę czy nie kupić 2, 5080FE oraz 5080 Suprim liquid a potem ewentualnie anulować/odesłać jedną 5090 miałeś brać
lukadd 2 917 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 22 minuty temu, Doamdor napisał(a): Z 450W to chłodzenie bez trudu sobie poradzi, lecz nie celuje w ten model karty. Ja jakbym brał z tego co pokazali to na powietrzu Suprim, albo Astral do ogarnięcia po UV jak dla mnie by to było. Tylko kwestia wylosowania cewek Ewentualnie ciekawostką będzie Suprim liquid, ale tutaj nie wiem jak pompka, jak to wypadłoby w sesjach gamingowych trwających godzinę, dwie i więcej, jak by się nagrzał taki zamknięty nie duży układ przy tak wysokich poborach i jakiego RPM wentyli trzeba by zastosować, aby to ogarnąć Takie układy to zdecydowanie najlepiej pod custom wodę. Tylko, aby wylosować ciche cewki.
Rekomendowane odpowiedzi