Kłaczkov 32 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 28 minut temu, galakty napisał(a): Różnica taka, że Intel przespał możliwości, NV ich nie przespała i tworzy usprawnienia w innym sektorze. To AMD jest w głębokiej d... no właśnie nie do końca się zgodzę. W czystym rasterze w swojej półce AMD daje radę, ledwo to ledwo ale jednak daje. Mnie zaskoczył Intel zobaczcie że jak na debiutanta jest dobrze. Co do innych działek zielonych i AI Chińczycy właśnie też wyprowadzili dość silny cios. Więc nvidia nie powinna siadać na laurach. A główny temat: 70ti ma premierę 20 lutego a zwykła 70? Nadal luty czy opóźnili? Ja jestem ciekawe czy nie próbować kupić 5080fe jutro w Austrii i najwyżej odeśle takie testy zakupowe przed 5070/ti
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia No zobaczymy, openai spadło troche z rowerka więc kto to wie
Gret 554 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 6 minut temu, Umpero napisał(a): Samej 5090 to tak około 20 bym liczył. kto?
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Gret napisał(a): kto? Ja o ile mi ktoś zasponsoruje połowę karty
Kadajo 7 410 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Nvidia niech sobie teraz interpoluje więcej AI generatorem i wyrówna straty... bueheheheh
VRman 2 635 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 24 minuty temu, kalderon napisał(a): Chyba, że masz kilka monitorów... Spoiler Dokładnie tak. Im bliżej do mainstreamu w używaniu kompa tym mniejsza szansa na problemy. Jak pisałem kiedyś na innym forum o problemach ze sterami Nvidii, które pojawiają się i znikają od kilku lat, to też pisali, że wymyślam, bo u nich działa. A problem był na monitorach 120Hz. Większość siedziała na monitorach 60Hz wtedy więc nie miała pojęcia, że NV spartoliła tak, że w 120Hz się aktywowały zegary 3D bez żadnego powodu i blokowały się aż do restartu kompa, nonstop powodując niepotrzebny hałas, ciepło i pobór prądu. Podobnie było z problemami gdy się miało zainstalowane sterowniki do 3D Vision. To nadal sterowniki Nvidii, ale znowu ludzie bez 3DV nie mieli pojęcia, że takie problemy istnieją i znowu było rzucanie błotem, że sobie ktoś wymyśla, że jest za głupi i nie ogarnia czegoś na pewno, bo przecież u nich wszystko działa. Nie ma się co rozpędzać z krytyką tych, co piszą, że mają z czymś problem. Szczególnie jak pisze to ktoś na forum, gdzie 90% ludzi jednak kompy ogarnia. 6 minut temu, Kłaczkov napisał(a): no właśnie nie do końca się zgodzę. W czystym rasterze w swojej półce AMD daje radę, ledwo to ledwo ale jednak daje. Mnie zaskoczył Intel zobaczcie że jak na debiutanta jest dobrze. Spoiler No jakby dawało radę to by nie tracili ciągle udziału w rynku. Nawet osoby zainteresowane tylko rasterem często wybierają jednak Nvidię. Oby to się zmieniło z FSR4 i cenami serii RX 9xxx. Intel niestety ma za duży narzut na CPU. Ludzie z procami poniżej Ryzena 7600, czyli dokładnie ci najbardziej zainteresowani najtańszymi kartami, nie kupią Intela, jeśli sprawdzą najpierw testy i porównają. Dużo lepiej wyjdą kupując RX 7600. Kibicuję Intelowi, ale póki co słabo sobie radzą. A jeszcze jest kwestia starszych API, gdzie Intel wypada wręcz tragicznie w gierkach DX9, 10 i 11. Edytowane 29 Stycznia przez VRman
Gret 554 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Ja o ile mi ktoś zasponsoruje połowę karty Nie no z takim sponsoringiem to bym znalazł pewnie z 500osób 1
Umpero 979 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia @Gret było ich tu trochę. Zostawiali pojedyncze wpisy i się nie udzielali. W wątku z zestawami też niektórzy pisali, że proszą o poradę żeby dobrać im części pod 5090, a tu się nie udzielali.
wkamil73 285 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 26 minut temu, Kadajo napisał(a): Ładnie byś przeklinał A kto mówi, że nie przeklinam (z ulgą) 😆 1
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, Umpero napisał(a): a tu się nie udzielali. To nie powinni miec prawa zakupu.
galakty 3 317 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 14 minut temu, Kadajo napisał(a): Zara się okaże ze chińskie AI zatopi plany Nvidii Sobie przypomną o gamerach szybko Chińskie AI niczego nie zmieni drastycznie, bo po pierwsze oszukali, po drugie dotują przez państwo, a po trzecie działają na sprzęcie NV więc ostatecznie i tak NV zarobi.
Piioo 4 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): To nie powinni miec prawa zakupu. Wiesz, nie każdy ma ochotę dzielić się z innymi tak naprawdę nic nie wartymi przewidywaniami Śledzę prawie od początku tą nabijarnię postów i czasem śmiech, a czasem facepalm. Jak z krypto, będzie albo w górę, albo w dół. Jedno jest pewne - wykres pójdzie w prawo.
Umpero 979 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): To nie powinni miec prawa zakupu. Też jestem tego zdania. Kto nie został namaszczony przez radę forumową do zakupu niech spada na drzewo
samsung70 210 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 45 minut temu, ODIN85 napisał(a): Jeszcze godzina O cholera, Zara premiera!
Spl97 1 292 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 15 minut temu, Kłaczkov napisał(a): 70ti ma premierę 20 lutego a zwykła 70? Nadal luty czy opóźnili? Jeszcze niedawno twierdzono, że 5070 również w lutym, lecz teraz praktycznie zostało przesunięte na pierwszą połowę marca .
RTX4090 358 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Sprzedam RTX 4090 - karta szybsza od najnowszej 5080. Cena 10 tys zł
crux 11 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 31 minut temu, Kadajo napisał(a): Zara się okaże ze chińskie AI zatopi plany Nvidii Sobie przypomną o gamerach szybko Byłbym ostrożny z używaniem chińskiego AI: Link
dhyde00 240 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Już widzę recenzję 5080 od tego gościa z Gamers Nexus, łapiącego się za głowę z nagłówkiem w stylu: „THIS SUCKS” albo „WTF, Nvidia?”.
Umpero 979 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, RTX4090 napisał(a): Sprzedam RTX 4090 - karta szybsza od najnowszej 5080. Cena 10 tys zł Dam trzy
dawidoxx 974 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) I pomyśleć że niektórzy puszczali 4090 za 5k A wg wróżbitów z forum dziś miały latać po 3-3.5k 🤣 Edytowane 29 Stycznia przez dawidoxx 2
Rekomendowane odpowiedzi