Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Niby tak, tylko nawet jak tak będzie, to co możemy im zrobic? Nu nu paluszkiem?

Już jabłko dusił cpu w fonach w zależności od kondycji baterii. Świat się dowiedział,  i... ? ;)

Ale jaki byłby tego sens. Zamiast się wysrać na NVdie to pobiegniesz kupić ich kolejna kartę wtedy ? :E

Opublikowano
5 godzin temu, Vulc napisał(a):

Tak czytam ten temat i wychodzi na to, że kupując 4070TiS "na przeczekanie" do premiery 5070Ti, wygrałem życie. :hihot: Płacić pewnie z 40% więcej za może 10% więcej wydajności nie brzmi jak przemyślana decyzja. xD

Kierwa, sytuacja jest dynamiczna, teraz to już 10% nie do 5070Ti tylko do 5080. 🤭

Opublikowano
48 minut temu, Kadajo napisał(a):

Po 1

5 generacja to dobre karty dla użytkowników 2 i 3 generacji RTX albo GTX'ow

Co do tej trzeciej generacji to ja nie jestem pewien, na neogafie z tego co widzę dużo osób mających 3080 stwierdziło, że odpuszcza 5080.

Opublikowano
41 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Obejrzyj całe to się dowiesz.

J.W.

A nie możesz po prostu napisać? Filmu oglądał nie będę całego, żeby się dowiedzieć 1 rzeczy %-) Dla porównania u mnie TLoU w 1440p wygląda tak:

s.png

• Like 3
  • Upvote 3
Opublikowano

Ja nadal nie mogę wyjść z podziwu ze tak spektakularnie położyli 4 generacje RTX jeśli chodzi o wzrosty generacja vs generacja.

Ale jednocześnie poprawili za free DLSS do takiego stopnia którego nie wierzyłem że ujrzę w tym dziesięcioleciu :E

giphy.gif

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Co do tej trzeciej generacji to ja nie jestem pewien, na neogafie z tego co widzę dużo osób mających 3080 stwierdziło, że odpuszcza 5080.

Jeśli są zadowoleni z wydajności to spoko. Ale tam wymiana zaczyna mieć już sens.

Ale problem podobny jak dla mnie, nie mam na co wymienić RTX 4070 Ti, a 5090 to nie jest mój target.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ja nadal nie mogę wyjść z podziwu ze tak spektakularnie położyli 4 generacje RTX jeśli chodzi o wzrosty generacja vs generacja.

Ale jednocześnie poprawili za free DLSS do takiego stopnia którego nie wierzyłem że ujrzę w tym dziesięcioleciu :E

Może im nie zależy by była duża sprzedaż? bo dlls4 praktycznie odejmuje sporo parcia na rtx50....  patrzac ile zarabiaja na ai w sumie gaming to bardziej pole testowe niz do zysków....

Edytowane przez marioking
Opublikowano
5 minut temu, tomcug napisał(a):

A nie możesz po prostu napisać? Filmu oglądał nie będę całego, żeby się dowiedzieć 1 rzeczy %-) Dla porównania u mnie TLoU w 1440p wygląda tak:

s.png

I już widać komu kurtasek posmarował :E 

Opublikowano
4 minuty temu, marioking napisał(a):

Może im nie zależy by była duża sprzedaż? bo dlls4 praktycznie odejmuje sporo parcia na rtx50....  patrzac ile zarabiaja na ai w sumie gaming to bardziej pole testowe niz do zysków....

Cholera wie, patrząc długoterminowo to zrobili dobry ruch bo nagle pokazali ze nawet 7 letnie karty nadal dostają nowe ficzerki nawet jeśli na nich nie będzie to działało jakoś super wydajnie.

Ostatecznie nie można tutaj o nich złego słowa teraz powiedzieć wiec to dobre zagranie nawet marketingowo.

A ze im się mniej sprzeda 5xxx, z tego co widać i tak gówno się sprzeda a tak maja bazę zadowolonych klientów a nie rozczarowanych graczy ktorzy "na sile" wymienili swoje GPU i nie są zadowoleni zbytnio.

Opublikowano
2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Wow @Kadajo 2.2k postów, z czego 1.2K w tym temacie, a karty premiere będą mieć dopiero jutro :E

image.png.14b6b0c7958cdfa28d5d20ed78ad0af7.png

Myślę ze teraz to już raczej mało się tu będę wypowiadał, bo o czym tu dyskutować.

Zapraszamy do tematu RTX 6xxx :E

• Haha 7