Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Faflucy napisał(a):

Akurat 5090 to jedyna sensowna karta w tej generacji, a to że sklepy podniosły ceny to już inna sprawa.

Ja nie prawde nie rozumiem ludzi ekscytujacych sie troche wyższa wydajnościa... smiechu warte +20-30%(ledwo warte nazwania tego RTX4090TI :P) okupione +40-90% wyzsza ceną i jakimś 30% wiekszym poborem prądu... nie wspominajać wadliwą technologia wykonania która sprawia że strach komputer zostawić włączony... Ale ludzie będą uzadniać jaka to dobra karta :P 

Edytowane przez marioking
Opublikowano
30 minut temu, kendo999 napisał(a):

a kto  chce kupić tą padake 5090 , jeszcze za tyle pienędzy  trzeba być debilem

Idiotą to trzeba być żeby takie posty pisać.

Każdy decyduje sam na co zarobioną kase wydaje i nic ci do tego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Prawda jest taka że rzadko kto, jest gotów powiedziec wam to w twarz.... ale tarzam sie że smiechu jak czytam że ludzie wydali xx-nascie tysiecy a potem czekaja z wywieszonym jezykiem tygodniami jak im łaskawie karte dostarcza :P

Opublikowano

U mnie przecież była taka sytuacja, że kabelek GIGABYTE po wielu, wielu włożeniach/wyjęciach do wielu kart stracił parametry i w końcu się trochę ujarał z RTX 4080 (360 W) %-) Z RTX 5090 to by pewnie złącze na karcie było do wymiany, zanim bym zauważył :hihot:

Opublikowano
6 minut temu, marioking napisał(a):

Prawda jest taka że rzadko kto, jest gotów powiedziec wam to w twarz.... ale tarzam sie że smiechu jak czytam że ludzie wydali xx-nascie tysiecy a potem czekaja z wywieszonym jezykiem tygodniami jak im łaskawie karte dostarcza :P

Twoj post wniósł wiele ciepła do mojego życia :wariat:

Opublikowano

Mi ten watek "robi każdy dzien" jak tu zaglądam, ubaw po pachy.

Opublikowano
9 minut temu, marioking napisał(a):

Nie wiem czy to dorosłe chłopy mają tak nie po kolei w głowie czy to jacyś naganiacze ze sklepów tak pompują że musisz już dzisiaj kupić nową kartę, nie możesz za miesiąc albo za dwa bo wtedy już będzie za późno.

Król jest nagi i nikt nie ma odwagi tego powiedzieć?

Był kilka stron temu mem z dzieckiem, które nie chce 4090 tylko płacze, że musi mieć 5090.

Opublikowano
26 minut temu, Zachy napisał(a):

Jak ktos potrzebuje calego kompa to sie skusi, a dla dodatkowej zabawy to jest bez sensu i jeszcze nie wiesz z jaką strata podzespoły odsprzedaż wyjdzie.

Jeszcze dochodzi kwesta gwarancji, tu trzeba się w każdym sklepie pytać oddzielnie, czy dają gwarancję na poszczególne podzespoły czy na cały zestaw.

Jak tylko na zestaw, to taka wyciągnięta karta, płyta itd. może być bez gwarancji :E No, ale to już kwestia sklepu.

Opublikowano (edytowane)

Może ktoś wie gdzie można kupić kabelek H++ do karty graficzej do zasilacza Corsair type 4? Niby jeden taki kabelek dostałem z zasilaczem i podłączyłem rtx 5080, ale chciałbym mieć jeden nowy kabelek H++ na zapas - jakby mi przyszło do głowy kupić rtx 5090 kiedy już będzie dostępny. Z zasilaczem Corsair HX1000i dostałem kabelek H+ a z HX1500i H++ - niestety tylko jeden.

Edytowane przez Ravenik
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ravenik napisał(a):

chciałbym mieć jeden nowy kabelek H++ na zapas - jakby mi przyszło do głowy kupić rtx 5090 kiedy już będzie dostępny.

Ja bym sie wstrzymal. Zaraz wyjdzie kabelek H+++

Edytowane przez DżonyBi
  • Thanks 2
Opublikowano
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

@Zachy  No, ale to nic nie daje, bo jak pada mobo, albo gpu, to musisz odesłać... cały zestaw (jeżeli tak debilnie jest skonstruowana umowa, gwarancja, plomba na obudowie).

Wtedy to totalny klops.

Dlatego taki zakup zestawu tylko dla szukajacych dodatkowych wrazen jest :wariat:

Opublikowano

Ale czym tu sie przejmować :P NVIDIA to taka solidna firma, nie to co ta padaka od Radeonów... a zaraz to w nvidi pala sie te złacza, kable i zasilacze :P

Opublikowano (edytowane)

Najzabwniejsze jest to że karta kosztuje ~4k a tu sa geniusze płacacy za kilkanascie procent wiecej nawet 2x tyle :P

Opublikowano (edytowane)

Kibicuje AMD, bo widac do czego doprowadza brak konkurencji. Niestety, ale obecna oferta AMD to padlina. W wielkich bolach rodzi sie konkurent 9070XT dla 4070 TiS/4080. Smiech na sali.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Kibicuje AMD, bo widac do czego doprowadza brak konkurencji. Niestety, ale obecna oferta AMD to padlina. W wielkich bolach rodzi sie konkurent 9700XT dla 4070 TiS/4080. Smiech na sali.

Prawda jest taka że to konsumenci kreuja rynek... fascynacja RT który jest wart wspomnienia ledwie w kilku grach... albo amok na punkie xxx-set fake fps napedza tą chorą sytuacje... nie ma co liczyć na poprawe gdy ogół jest w takim amoku... bez wzgledu na to że by fake fps coś dawały i tak trzeba miec wpier te 45-60 real fps a głupota ze potrzeba miec 3-4x fake fps bo kupiło sie monitor 165-240hz i głupio wówczas grac ~60 fps :P Jedna głupota napędza druga i macie to jak sę pościliścię. 

Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

Każdy decyduje sam na co zarobioną kase wydaje i nic ci do tego.

No ale jak się okazuje ze ta większość co decyduje to... to nagle wszystko lezy i kwiczy :D

I masz racje nic nam do tego, ale jednak nas to tez dotyka i tutaj mamy paradoks :D