Phoenix. 4 730 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): To już w gestii xkom żeby się dowiedzieć ile jest w drodze. O tym mowie, ze to nie jest wiedza tajemna ile jedzie do nich kart, zamowili 100szt ok. Jedzie tylko 5szt, to chyba mozna sie dowiedziec
DżonyBi 1 971 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 20 minut temu, michaelius33 napisał(a): Hmm mi wtedy zrealizowali Brawo Ty! Ventus, ktorego nikt nie chcial z pracownikow Xcom. Edytowane 17 Lutego przez DżonyBi 1
lukadd 2 914 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 7 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ty nadal nie rozumiesz, nie chodzi ile wysle tylko o przesyl informacji. Ty myslisz, ze dwa dni przed terminem dystrybutor nie wie ile kart bedzie mial ?? I ten dystrybutor tez nie wie ile kart do niego jedzie?? Piszesz tak jakby karty byly wysylane w niewiadomej ilosci sztuk Podałem ci dokładny przykład z MF jak to działa, a MF to jest dużo grubsza ryba od xkoma. Jak to wyglądało z dostawami i deklaracjami producenta/dystrybutora, gdzie dostawali tylko częściowe zamówienia mimo deklaracji wysyłki wielokrotnie większej ilości sztuk w określonych terminach. Jak towaru jest jak kot napłakał to tak to wygląda. 1
lokiju 532 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 2 godziny temu, DżonyBi napisał(a): Srednia polka to teraz 5070Ti. Średnia półka wśród entuzjastów.
skypan 1 753 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jop. Z datą dostawy "na jutro". Ty. Ale nie podali roku dostawy. Masz tylko dzień i miesiąc
DżonyBi 1 971 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 6 minut temu, lokiju napisał(a): Średnia półka wśród entuzjastów. 4070TiS ledwo osiaga grywalny poziom w 1440p w KCD2.
lokiju 532 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) @DżonyBiJa to rozumiem ale spójrz szerzej. My tu mamy lepsze GPU niż taki zwykły Kowalski u, którego w kompie siedzi 3060, 3070, 2060 itp. Do odpalenia CS2, Fortnite i podobnych aż takiego dobrego sprzętu nie trzeba. Edytowane 17 Lutego przez lokiju
ffallen 49 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego A propos jest jakiś tier list tych modeli 5080/90? Nie chodzi mi o Astrale/Suprimy/TUF bo to wiadomo, że topka ani o Ventusy/Windforce bo te są najgorsze. Bardziej dla przykładu o te mi chodzi - jak je uszeregować: ZOTAC AMP Extreme Infinity ZOTAC Solid OC Gainward Phoenix/Phantom Gigabyte Gaming OC Gigabyte Aero OC KFA2 OC MSI Gaming Trio OC MSI Vanguard SOC ASUS Prime OC Palit GameRock OC PNY OC INNO3D X3 OC Bo któreś pewnie się wyróżniają na tle innych - jak to wygląda w tej generacji? Sprawdzał ktoś, są jakieś tabelki czy jeden pies i byle tańsza by była?
DżonyBi 1 971 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) @lokiju zgadza sie. Do takich gier wystarczy karta z niskiej półki. Edytowane 17 Lutego przez DżonyBi
zozolek 313 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 2 minuty temu, ffallen napisał(a): A propos jest jakiś tier list tych modeli 5080/90? Nie chodzi mi o Astrale/Suprimy/TUF bo to wiadomo, że topka ani o Ventusy/Windforce bo te są najgorsze. Bardziej dla przykładu o te mi chodzi - jak je uszeregować: ZOTAC AMP Extreme Infinity ZOTAC Solid OC Gainward Phoenix/Phantom Gigabyte Gaming OC Gigabyte Aero OC KFA2 OC MSI Gaming Trio OC MSI Vanguard SOC ASUS Prime OC Palit GameRock OC PNY OC INNO3D X3 OC Bo któreś pewnie się wyróżniają na tle innych - jak to wygląda w tej generacji? Sprawdzał ktoś, są jakieś tabelki czy jeden pies i byle tańsza by była? X-trio mam i złego słowa nie powiem. Cewki cisza, kultura, pracy super, OC ok +350/1500 stabilne. Smoczek na backplate lekko odpustowy, ale piec mam za biurkiem.
ODIN85 3 503 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Każdy kto ma dostęp do znajomego, który ma wgląd do dystrybucji wie że tych kart nie będzie za dwa dni. Kto przeżył krypto z xkom to wie, że te terminy to lanie wody i nikt nigdy nie podał ile kart będzie oraz 100% terminu. Inne sklepy też mają jutro dostawę.
lukadd 2 914 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Ludzie grają w różne gry. Wielu nie potrzebuję mocnego GPU, ani wydawania 300zeta na premierowe gierki Wielu zadowoli się również średnimi detalami. Taki KCD2 peak 250k graczy. Niech się sprzedało ~milion na steam w całokształcie. To przy ponad 130milionach miesięcznie aktywnych graczy steam, gra w to mniej niż 1% graczy.
Wacuaw 26 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 8 minut temu, ffallen napisał(a): A propos jest jakiś tier list tych modeli 5080/90? Nie chodzi mi o Astrale/Suprimy/TUF bo to wiadomo, że topka ani o Ventusy/Windforce bo te są najgorsze. Bardziej dla przykładu o te mi chodzi - jak je uszeregować: ZOTAC AMP Extreme Infinity ZOTAC Solid OC Gainward Phoenix/Phantom Gigabyte Gaming OC Gigabyte Aero OC KFA2 OC MSI Gaming Trio OC MSI Vanguard SOC ASUS Prime OC Palit GameRock OC PNY OC INNO3D X3 OC Bo któreś pewnie się wyróżniają na tle innych - jak to wygląda w tej generacji? Sprawdzał ktoś, są jakieś tabelki czy jeden pies i byle tańsza by była? Ziomek porównuje PCB danych modeli 5080. Edytowane 17 Lutego przez Wacuaw
Necronom 431 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Sklepy budują napięcie jak u Hitchcocka, zaraz wielki finał 😜
zozolek 313 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): Gainward 5090 - 80C@2100rpm sauna latem gwarantowana. ew UV załątwi sprawę, bo mocy nie zabraknie. Edytowane 17 Lutego przez zozolek
tomcug 2 441 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Na 5090 Gaming OC tyle miałem przy 1400 RPM, wyższym limicie 600 W i do tego w małej budce 4000D Airflow
lokiju 532 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego To ten Gainward co na X-kom'ie był za 20 tys?
DżonyBi 1 971 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 11 minut temu, zozolek napisał(a): ew UV załątwi sprawę, bo mocy nie zabraknie UV to chyba koniecznosc na 5090, ze wzgledu na te malo udane pojedyncze zlacza, ale w przypadku Gainwarda nawet po UV cudow nie bedzie jezeli chodzi o optymalny balans miedzy akustyka, a temperaturami, bo najwyzej dojdziemy do "akceptowalnego" poziomu, a to wciaz malo. Tam nie ma mowy o zapasie. Edytowane 17 Lutego przez DżonyBi
Element Wojny 4 776 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Macie swoje 5070Ti za MSRP - z $749 na $899, za budzetowy model hahahaha. https://videocardz.com/newz/asus-geforce-rtx-5070-ti-prime-msrp-card-now-listed-at-899-by-two-us-retailers Tak jak pisałem jakiś czas temu - sensowne modele 5070Ti będą w cenie MSRP 5080, i tak właśnie jest. Edytowane 17 Lutego przez Element Wojny 1
Brolly 765 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Element Wojny napisał(a): Tak jak pisałem jakiś czas temu - sensowne modele 5070Ti będą w cenie MSRP 5080, i tak właśnie jest. Czekam na 9070XT Edytowane 17 Lutego przez Brolly 1
Zachy 589 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego 8 godzin temu, Joloxx9 napisał(a): Idiota to sobie w domu możesz mówić jak Ci ktoś w dziub nie da. Raz piszesz, że przewody sie różnią a potem, że tylko wtyczka ma inny wymiar. Czlowieku pisalem jakie przewody kupilem, a potem na pytanie o roznice w przewodach odpisalem o różnicy w zlaczu. Dopowiedziales sobie co vci sie spodobalo i mi wciskasz kit ze mowilem to, owo czy jeszcze inaczej. Wez przeczytaj moja druga wypowiedz, opisalem ze PINY sie roznia miedzy innymi, wiec nawet slowem nie waspomianlem o przewodzie. Chyba ze w twoim malym swiatku PINy z CONNECTORA to jest przewod. Jak juz sie nauczysz czytac to mozemy rozmawiac, z mojej strony EOT.
P.Wiśnia 129 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) //ciach Edytowane 17 Lutego przez P.Wiśnia
Rekomendowane odpowiedzi