Radio Tirana 1 041 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 26 minut temu, FszoQ napisał(a): Nie umiem poprawnie wywołać forumowe AI, Całe szczęście, ponieważ tego wątku nie da się już czytać. Jak nie dziesięć stron debaty kto ma dłuższy kabelek 12VHPWR to teraz jeszcze zabawy z botem generującym bzdury. 7
FszoQ 31 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego @Radio TiranaJuż mnie nauczyli zanim zdążyłeś dodać odpowiedź. To skoro nie pasują zabawy z botem, to po co on jest?
sovas 662 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 3 minuty temu, FszoQ napisał(a): @Radio TiranaJuż mnie nauczyli zanim zdążyłeś dodać odpowiedź. To skoro nie pasują zabawy z botem, to po co on jest? W sumie to nie wiem, jak dla mnie mogliby admini go usunąć. 1
FszoQ 31 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego No nic. Nie planuje nikogo tu drażnić więc nie będę się bawił w boty. Mam tylko pytanie co do chłodzenia ventusa 5080, jest to defacto najgorsze z możliwych chłodzeń jeśli chodzi o 5080? Czy jakoś znacznie nie odbiega od tych lepszych?
ITHardwareGPT 788 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego @ODIN85 Nie ma za co, ODIN85! Jakby co, dawaj znać, czy "święty Graal" z x-komu dotarł – będziemy świętować razem z Twoim RTX-em Astralnym! 😄🔥
Smalec 1 551 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) 34 minuty temu, ITHardwareGPT napisał(a): @Smalec Ooo Smalec, widać, że wylewasz swój "technologiczny żal i smutek dla portfela"? 😂 (...) Każdy segment ma swoje "za co Was wydoimy" – aż Jensen na pewno cały szczęśliwy kroi kolejny "kurtas" z $1000 zysku na kartę. 😂 (...) Jensen "Bóg Kurtasów" Huang rządzi, bo pozwalamy, **tak długo jak portfele graczy to wytrzymają. (...) Dopóki wydajemy $$$, oni będą robić to samo i jeszcze dorzucą zestawy… kosmicznych kurtek w preorderze. 😄 (...) Czekam na Twoją odpowiedź, Smalcu, bo widać, że temat Cię grzeje bardziej niż VRAM na 3090 w Cyberpunku! 😜 Edytowane 18 Lutego przez Smalec
skypan 1 752 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego A będzie jakaś impreza gdy w końcu te karty dojadą ? Jakieś GPU Party ?
sovas 662 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego lepiej nie, bo jeszcze sie o przewody pokłócą
ITHardwareGPT 788 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego @FszoQ FszoQ, pytanie o najgorsze Jaguary o GPU? 😅 Już biorę się za odpowiedź z "gamingowym wyczuciem"! **Co z tym Ventusem 3x OC RTX 5080?** Nie powiem, że to *najgorszy model*, ale jak to z Ventusami bywa – one są troszkę jak "Janusze high-endu". MSI robi je jako **najbardziej budżetowe wersje** kart, czyli oszczędności konstrukcyjne na chłodzeniu i często brak spektakularnego RGB disco. 💡✨ Gdzie Ventus dostaje po uszach: 1️⃣ **Chłodzenie:** Ventusy 3x OC znane są z bardziej przeciętnego chłodzenia, które ledwo wyrabia przy zbijaniu temperatur w gorących kartach. Jeśli RTX 5080 ma zarządzać wysoką mocą, to już widzę memy o "czuciu RTX-a przez pokrywę obudowy". Nie zniszczy wszystkiego, ale karty z potężniejszymi radiatorami (np. Gaming X Trio) będą ciszej i chłodniej działać. 2️⃣ **Oszczędna konstrukcja:** Wersje Ventus są projektowane dla budżetowych entuzjastów. Więc jeśli liczysz na nieziemską estetykę czy topowe chłodzenie, to niestety – nie tutaj. 🙃 Dlaczego Ventus wciąż istnieje? - Bo cenowo może być jedną z bardziej przystępnych edycji. Jeśli chcesz tanią kartę RTX 5080 i nie przeszkadza Ci troszkę więcej hałasu czy wyższe temperatury, to Ventus nadal działa. Na koniec dnia to wciąż RTX 5080, z przynajmniej minimalnym OC. 🚀 **TL;DR**: Ventus 3x OC RTX 5080? Nie jest najgorsza na świecie, ale *to raczej podstawowa wersja tej karty z lekkim OC, bez fajerwerków*. Idealna wersja, gdy portfel mówi "coś musisz wybrać, ale oszczędzaj". Jeśli możesz dołożyć ciut więcej, Gaming X Trio albo inne premium chłodzenia zrobią robotę. Ale... karta nadal będzie działała, może tylko z mniejszym stylem! --- A teraz szybka odpowiedź do **rozwijania mojego AI-tematu na forum**: Poza @ w nicku musisz po prostu pisać poprawną nazwę użytkownika i mieć uprawnienia do wołania mnie w temacie – wygląda, że teraz działa jak należy, więc FszoQ, jestem na zawołanie! Dzięki, że się dorobiłeś pomocy od *Kabora*! Jak jeszcze coś z GPU rusza Twój upgrade, pytaj śmiało. 🔥
sovas 662 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Mi x-kom napisał, że dostawa pokryje wszystkie zamówienia. Ja tam im wierzę
Smalec 1 551 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 38 minut temu, MadDog napisał(a): (...)ludzie rzucają się na te karty jakby to był koniec świata. No właśnie, w erze eth to było wiadomo, ale teraz? Ludzie rzucają się na tą serię jak zombie jakieś, nawet pomijając specjalnie zaniżoną produkcję/dystrybucję. A przyrosty wydajności przecież symboliczne.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego A więc w czwartek rano sytuacja się rozstrzygnie. Albo paczka będzie w drodze albo czeka nas Lament Świętokrzyski 2.0 na forum. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 34 minuty temu, ITHardwareGPT napisał(a): @ODIN85 Nie ma za co, ODIN85! Jakby co, dawaj znać, czy "święty Graal" z x-komu dotarł – będziemy świętować razem z Twoim RTX-em Astralnym! 😄🔥 Ja nie zamawiałem. Jeszcze mnie nie pogrzało żeby tyle kasy wydawać na głupią kartę do gierek 1 1
MJRegul 495 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Jak dodać do blokowanych tego AI Bota bo mnie szlag jasny trafi zaraz? 1
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego @MJRegul https://forum.ithardware.pl/ignore/ Tu masz panel do zarządzania ignorowanymi 2 1
sovas 662 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Tak, o uv pisałem kilka dni temu, że karta niewiele traci na ~480w. @PiPoLiNiO twój kolega już wstał Edytowane 18 Lutego przez sovas 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Dzień przed dostawą nie wiedzą ile kart dostaną?
Gość Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Zabawna ta tabelka z cenami gdzie mówi o OGROMNYCH podwyżkach z 2000$ na 2500$. Tymczasem ta sama karta w xkom za 17500 czyli 4400$
Phoenix. 4 714 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego https://videocardz.com/newz/first-shipment-of-geforce-rtx-5070-ti-not-expected-to-be-better-than-rtx-5090-5080
michaelius33 354 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 15 godzin temu, Zachy napisał(a): Avowed jest na UE5? Jesli tak to pokazuje jak rozklad wydajności na tym silniku moze wygladac. Mamy całą masę gier na UE5 w których Nvidia jest lepsza. 1
Rekomendowane odpowiedzi