Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, areczek1987 napisał(a):

WTF?

Ludzie nie protestowali, jak im Valve zablokowało dostęp do gier na systemach XP a potem Windows 7

Ludzie nie protestowal, jak AMD olało buga z DX9 i stwierdziło, że nigdy go nie naprawi.

Ludzie nie protestują jak Intel wydaje karty, które się w zasadzie nie nadają do niczego poza nowoczesnymi API.

Ludzie nie protestowali jak im zaczęto wrzucać 20 launcherów, DRMy i always online w grach single player, co oznacza ograniczony czas życia danej gry.

No to tutaj też to przejdzie. W końcu po co komuś jakieś tam tradycyjne zalety PC gamingu jak wsteczna kompatybilność.

Bo ludzie to debile.

Edytowane przez VRman
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
12 minut temu, TonyMoSo napisał(a):

Nie to żebym kogoś bronił ale... Z taką ilościa postów, spamu, płaczu itp. (NA JEDNYM TYLKO FORUM) bardzo wątpie w to czy Ty (i kilka innych osób tutaj) wiesz co to jest "życie" poza ekranem monitora.

Nie żebym bronił, ale przecież Pipuś był niedawno na wycieczce w Bieszczadach :) Więc nie jest tak jak piszesz :rotfl2:

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

@maras2574a co cewki spierwjace masz w tufie,? U mnie grały w tym samym modelu i zmieniały tony przy ruszaniu myszka w gierkach, a jak u ciebie? 

U mnie jest OK :thumbup: Sprawdzałem kiedyś na otwartej budzie i menu Wieśka bez vsync. Ale podobno każdy te cewki inaczej słyszy. Ja żeby w końcu usłyszeć dźwięk cewek, posiłkowałem się YT i u mnie czegoś takiego nie ma ;)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, maras2574 napisał(a):

Nie żebym bronił, ale przecież Pipuś był niedawno na wycieczce w Bieszczadach :) Więc nie jest tak jak piszesz :rotfl2:

Można wejść w ten wątek 1-2 razy w tygodniu "świątek piątek i niedziela" nie ważne o której godzinie i masz 100% PEWNE że na kolejnej stronie będą posty od kilku TYCH SAMYCH OSÓB z tym samym SPAMEM... Dramat jak (oraz ile) ludzie marnują swój czas!

Edytowane przez TonyMoSo
  • Upvote 3
Opublikowano
10 minut temu, maras2574 napisał(a):

Jaka wycieczka ? Na jedną nockę ? Zwiedził tylko xkom w Bieszczadach i z powrotem musiał wracać. 

5090.gif

• Haha 3
Opublikowano

Dopytałem z ciekawości na jakiej podstawie został wyznaczony termin 25.02. Na podstawie informacji od dystrybutora. Także Xkom nie rozmawia już z producentem tylko z dystrybutorem. No i jeszcze zagadnąłem czemu innym został zaoferowany upominek a mnie nie :P

Opublikowano
2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

Płaczki co widza 5090 że schodzą za 20k niech się nie dziwią, jak nie skalperzy to ludzie pod Ai wykupią 32gb ddr7 za tyle to jak za darmo

20k kosztuje 32gb z poprzedniej generacji:

https://www.morele.net/karta-graficzna-nvidia-rtx-5000-ada-generation-32gb-gddr6-900-5g132-2540-000-13173112/

No niech mi to ktoś jakoś wytłumaczy!! Jakim trzeba być debilem żeby płacić za kartę 20k PLN? No jakim?

• Upvote 2
Opublikowano
46 minut temu, Lestat napisał(a):

Sprzedaż towaru, którego się nie ma jest zwykłym oszustwem.

Można pisać o oddaniu kasy za stracony czas, koszty przelewu czy % za pieniądze leżące na ich koncie, ale nawet nie o to chodzi.

To już jest zadośćuczynienie za oszustwo, do którego w ogóle nie powinno dojść. 

Doczytales ich regulamin? Pewnie nie, bo znajdziesz tam zapis ze sprzedaz jest w momencie wsystawienia faktury/wysylki. Do tego czasu jest rezerwacja lub cokolwiek innego co sobie wymysla. 90% handlu opiera sie na posredniczeniu a nie trzymaniu zapaso na magazynie ktore traca wartosc.

40 minut temu, VRman napisał(a):

Aż 30% ma być droższy wafel 3nm?

Czyli mówisz, że Nvidia będzie płacić  TSMC za 6090 aż o 90-110$ więcej?

Zobacz wzrost ceny 9800x3d vs 7800x3d. Koszty R&D, rezerwacji linii, itp

46 minut temu, Lestat napisał(a):

Jeśli bym kupował to nie ma problemy. Ja już się przejechałem wcześniej i uczę się na błędach. Unikam tego sklepu.

Na szescie mediana klientow pewnie jest zadowolona. Ekstremalne jednostki zawsze dra jape najglosniej

Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

No niech mi to ktoś jakoś wytłumaczy!! Jakim trzeba być debilem żeby płacić za kartę 20k PLN? No jakim?

Dla ciebie 20k to majatek, dla kogos impreza w klubie. Polecam przestac patrzec na swiat swoimi oczami. Moze ktos ma zlecenie za 60k i ta karta pozwoli mu je wykonac szybciej. Te 20k to sa waciki dla wiekszosci firm jesli zakup sie splaci po paru zleceniach.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Umpero napisał(a):

To to jest to pokolenie co będzie płaciło abonament by wsiadać do swoich samochodów drzwiami :P Bo ich stać na samochody za kilkaset tysięcy :PPPP

Edytowane przez marioking
Opublikowano

Może uda mi się przebić przes spam, czym różnią się wersje vanguarda? Bo jest vanguard oc, vanguard soc i vanguard soc launch edition. Tak samo gaming trio plus i gaming trio oc plus. A zastanawiam się na jakie 5070ti polować jeżeli będzie dostępność jakimś cudem.

Opublikowano
5 minut temu, sultan_kosmitow napisał(a):

Dla ciebie 20k to majatek, dla kogos impreza w klubie. Polecam przestac patrzec na swiat swoimi oczami. Moze ktos ma zlecenie za 60k i ta karta pozwoli mu je wykonac szybciej. Te 20k to sa waciki dla wiekszosci firm jesli zakup sie splaci po paru zleceniach.

Niech się walą na ryj i kupują karty do zastosowań profesjonalnych ćwoki jedne.

• Haha 2
  • Sad 1