Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

To już wiem kto mi zakosił windforca :lol2:

Przez 8 minut odświeżałem apkę co sekundę :P

Opublikowano

Ja odświeżałem msi i x-kom. Vanguard najpierw pojawił się na stronie msi jako jedyna 5070ti i tam właśnie kupiłem. Po 30 sekundach już go nie było. Na x-kom chyba nawet przez chwile nie widziałem aby był dostępny mimo, że pisali o większej dostępności

Opublikowano
35 minut temu, TonyMoSo napisał(a):

Zmierz sobie poziom (nawet jakąś apką w tel) ile masz przy swoim PC jak siedzisz obok...

Nie masz pojecia o temacie w którym się wypowiadasz albo słabo trolujesz.

Cichy szmer to moze miec 30dB, wszystko do 28dB jest bardzo ciche. Jeśli chodzi o PC to wszytko do poziomu 35dB jest uważane za prace ktora nie przeszkadza, wszystko powyżej tego poziomu to już będzie generowało hałas a 40dB to jest suszarka do włosów.

Opublikowano
48 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Kolejna granica przekroczona

Ok. Czekamy teraz na 4090>5060

Mnie to nie dziwi. 10K za kartę to już jest cena przy której człowiek się zastanawia czy to jest mi potrzebne i wpływa na komfort grania aż tak? Jak nie to na bazar i można kupić 3 inne karty , jedną teraz kolejne za rok i dwa.

• Upvote 1
Opublikowano

Hałas urządzeń mierzy się poprzez krzywa dBA i nie tyle czym mierzysz tylko czy umiesz sie miernikiem poslugiwac ;) 

Porządny miernik będzie miał dwa tryby pracy, Hi i Low w zależności jakie natężenia dźwięku chcesz zmierzyć ;)

Jeśli miernik nie będzie potrafił mierzyć cichych dźwięków to będzie pokazywał bzdury typu 38-40 dB w pokoju jak jest cisza :E

Pol biedy jak chociaz o tym informuje :E

Opublikowano

Godzinę po kupnie i już mail że paczka spakowana i list przewozowy Inpost od xkomu :cool:

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Ja ci nigdzie nie napisałem że ta suszarka będzie 5 centymetrów od ciebie.

A jak chcesz ja zmierzyc? Jak suszarka jest w lazience i ty siedzisz w piwnicy z miernikiem? :smiech:

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, soundvibez napisał(a):

Nie chodziło mi o zaglądanie komuś do portfela tylko o mentalność oraz jak taką sprzedaż widzą korporacje.
Niedługo ludzie zaczną się cieszyć z byle ochłapu rzuconego przez łaskawe korporacje, w podwójnie zawyżonej cenie, ALE KUPIL! XDD

O to chodzi, dopamina wpadnie, cieszy się że ma kartę a ten kto ma prawdziwy hajs cieszy się że go wyleszczyl :-)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dhyde00 napisał(a):

Tak.

Znormalizowane testy pomiarów np. głośników, sygnalizatorów robi się z odległości 1m. Dodatkowo jest reguła:

"że dwukrotny przyrost odległości powoduje wzrost tłumienia sygnału o 6 dB"

Czyli jak przy 1 metrze od źródła masz 46 dB to przy dwóch masz już 40 dB.

Więc odległość w jakiej się wykonuje pomiary ma też kluczowe znaczenie. 

Edytowane przez Kabor
Opublikowano
6 minut temu, dhyde00 napisał(a):

A jak chcesz ja zmierzyc? Jak suszarka jest w lazience i ty siedzisz w piwnicy z miernikiem? :smiech:

No ja nie wiem, ja wyraznie slysze jak ktos suszarki używa w domu, jak ty ja z piwnicy słyszysz to musi byc niezla moc :E

Masz swoje 40 dB w cichym pokoju :smiech:

image.thumb.png.420d425051af25d471402044fb3c2bf6.png

Może czas zainwestować w miernik lepszy albo poczytac troche na temat tego jak się takie pomiary wykonuje :D

• Upvote 2