Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja dam znać co do 5080, a co do podpórki to zdania wyżej są podzielone, aczkolwiek oficjalnie informuję decyzja podjęta, że - dla świętego spokoju zamontuję ;)

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jak juz ktos tego Ventusa 70Ti bedzie mial to niech da znac jak po OC z kultura pracy bo to wazne info bedzie dla potencjalnych kupujacyhc.

na ventusie 17'C wiecej od vanguard i sporo glosniej nawet na quiet bios

na trio jest 4'C na trio wiecej od vanguard, 

Screenshot2025-02-21094749.thumb.png.7ad2640704ceda9eda5f2b11b95677ef.png

Screenshot2025-02-21094947.thumb.png.4c342b1f443ee87184944fe1e9d00dcf.png

Z tym, że takie testy sa robione w takiej duzej, niezakurzonej obudowie...

Screenshot2025-02-21095544.jpg.fd07de04f26ca5a2317a2d29c89607c6.jpg

Raczej jak ktos kupuje Ventusa takiej obudowy nie ma, chlodzenie wodne tez niekoniecznie. To robi temerature, ktora zamiast 70.7 bedzie (szczegolnie po oc) wchodzila na 80C a moze i wiecej. 

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jak juz ktos tego Ventusa 70Ti bedzie mial to niech da znac jak po OC z kultura pracy bo to wazne info bedzie dla potencjalnych kupujacyhc.

Ventus i OC? :hihot: Tutaj co najwyżej można pamięci podkręcić, a dla rdzenia ustawić niskie napięcie, żeby pobór prądu i RPM obniżyć. 

Bawię się trzecim Ventusem, lecz teraz z niskiej półki 2 wentylatorowym i jest praktycznie podobnie, lecz pobór znacznie mniejszy, więc RPM stock 1530, UV RPM 1410 i jest ok.

W Przypadku RTX 5070Ti, będzie próba zejść poniżej 2000 RPM. :smiech:

• Haha 1
Opublikowano

Co do podporek.

Jest ich spory wybor na Temu (wiem, cudowny sklep :D ).

ja jakis czas temu kupilem taka plaska i szeroka na jakies 2-2.5cm do tego ma dlugie ramie na ktorym opiera sie karta i trzy rozne rozmairowki.

Ja akurat szukalem czegos malego 2-5cm, bo tak mam ustawiony przeswit w EVO XL.

ma tez przyklejana podstawke (mozna to dziadostwo dokleic do niej), albo inna opcja przykrecic ja do obudowy, jesli sa miejsca montazowe na wentylator przykladowe.

koszt moze  9-10zl, a ile mozliwosci :)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Co tu się dzieje :D :D :D :D

Widzę że przegapiłem jakiś show a posty usunięte i baniki pewnie :wariat:

11 godzin temu, Doamdor napisał(a):

Mój BIK jest czerwony jak rosja za stalina aż strach generować raport chociaż wiem że tam właśnie tak jest 8:E jak spłacę co mam to nie dostanę nic w raty nawet przez najbliższe 2 lata xDDD

Edytowane przez Brolly
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Zachy napisał(a):

Co do podporek.

Jest ich spory wybor na Temu (wiem, cudowny sklep :D ).

ja jakis czas temu kupilem taka plaska i szeroka na jakies 2-2.5cm do tego ma dlugie ramie na ktorym opiera sie karta i trzy rozne rozmairowki.

Ja akurat szukalem czegos malego 2-5cm, bo tak mam ustawiony przeswit w EVO XL.

ma tez przyklejana podstawke (mozna to dziadostwo dokleic do niej), albo inna opcja przykrecic ja do obudowy, jesli sa miejsca montazowe na wentylator przykladowe.

koszt moze  9-10zl, a ile mozliwosci :)

ja sobie zrobiłem podpórkę z opakowania po musującej witaminie C - opakowanie to taki okrągły walec o średnicy około 1,5 cm trochę go skróciłem i pomalowałem na czarno.  Spełnia swoje zadanie w 100% :clap: