Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, muszka napisał(a):

1440P, 9800x3D.

@Doamdor

Szczerze to te 2000RPM na słuchawkach podczas grania 2h+ ani razu nie usłyszałem :P

A i tak, jest PL 100%

Na Ventusie słuchawki też pomagają, a jak masz ANC to bajka. :E

Wynik w 3DMark zgadza się?

Opublikowano
4 minuty temu, bourne2008 napisał(a):

Polecam komentarze pod kartami na XKOM np. tu ale jest więcej :hihot: Oj XKOM sobie nagrabił. Zaraz zaczną usuwac.

https://www.x-kom.pl/p/1309152-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5090-phantom-32gb-gddr7-dlss4.html

Tam powinien codziennie wlatywac atakd DDoS na ta firme i gdyby stona byla kilka dni/tygodni wylaczona to moze by sie obudzili.

Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Czyżby rynek się nasycił kartami 5090 skoro po około 20k w x-kom karty wiszą?

Ciężko się nasycić czymś, czego prawie nie ma :hihot: Raczej ludzie zmądrzeli po tym ile afer się pojawia i wolą poczekać niż dać się kroić przez scalperów. Przy okazji poprawi się dostępność razem z cenami niedługo. 

Opublikowano
Teraz, Doamdor napisał(a):

Karta sama sobie zrobiła UV. :hihot: Weź wrzuć odczyt z GPU-Z jak wygląda to po teście w 3DMark. Zaznacz wszystko na MAX.

To była ogólnie moja pierwsza próba UV, nieudana bo Afterburner nie trzymał taktowań jakie podałem.

Opublikowano
8 minut temu, Tornado3 napisał(a):

wszystko będzie usunięte

oni skrupulatnie kasują komentarze dla nich niewygodne

Potwierdzam, właśnie z ciekawości sprawdziłem mój komentarz przy zasilaczu który kiedyś kupiłem i okazał się głośny, wiec zwróciłem i wystawiłem opinie.
Komentarza już nie ma ale jest masa innych które potwierdzają ten sam problem.

• Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, Michael_ napisał(a):

To była ogólnie moja pierwsza próba UV, nieudana bo Afterburner nie trzymał taktowań jakie podałem.

Bo na razie nie warto się w to bawić ze względu na problemu ze sterownikami i afterburnerem, wyłącz kontrolowanie napięcia i czekaj aż to połatają 

Opublikowano
18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Jaki model ??

GB Windforce OC, najtańszy model więc wysokie RPMy mi nie straszne bo wiem na co się pisałem (tak jak wspominałem mam zamkniętego case'a którego celem jest być niesłyszalny w idle i to osiągnąłem, wycie w grach mi nie przeszkadza :E).

Opublikowano
Godzinę temu, Wuadator napisał(a):

MIja godzina, a te karty dalej są na stronie tego sklepu... sklep ma tylko 40 opinii i ocenę 1.3

Życzę, aby karta doszła i wszystko było ok, ale moim zdaniem dosyć ryzykowny zakup...

Można powiedzieć, że nick zobowiązuje 😆 ale życzę mu oczywiście karciochy w domu.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, bourne2008 napisał(a):

Polecam komentarze pod kartami na XKOM np. tu ale jest więcej :hihot: Oj XKOM sobie nagrabił. Zaraz zaczną usuwac.

https://www.x-kom.pl/p/1309152-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5090-phantom-32gb-gddr7-dlss4.html

Jeszcze dodajmy fakt że 5090 nie można zamówić za pobraniem z odbiorem w sklepie :E daj im kasę i się wal na ryj xD kredyty darmowe :D

O czym wspomniał @zielony04 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
29 minut temu, Michael_ napisał(a):

Na pocieszenie dam Tobie nowy wynik z Nomada :E

http://www.3dmark.com/sn/3921303 

Może wynik i niższy ale pobór mniejszy o 175W.

źle to robisz. Bawiłem sie kiedys w lapku krzywa. Okazuje sie że oC jest na poziomie 150Mhz. Ale jak wejdziesz w krzywa ustawisz ja całkowicie płaską, bedzie to taktowanie na 0.7V i stabilne jest +350Mhz w stosunku do facotry default. Na 0.8V jest 250mhz stabilne ponad to co daje fabryka, a przy 0.85 juz tylko 150mhz. Podobnie z pamiecią. Ok MSI afterburner fajnie działa, ale daje 2000Mhz na pamieciach max. Jak zainstalowałem EVGA - Software - EVGA Precision X1ᐪᔿ https://www.evga.com/precisionx1/ tam mozesz wklepac wiecej 2300-2500Mhz. Także teoretycznie jezeli nV dała te same pamieci do 5080 i 5090, masz szanse na +4000Mhz. Mozesz to sobie sprawdzic.jezeli chcesz dobry undervolting, to musisz obadac jakie taktowania sa stabilne na okreslonym voltage. Nawet na mojej 4070Ti OC jest wzgledem fabrycznego cos 230-240Mhz moze 250, ale dla 0.9V działa 2600mhz co jest wartoscią duzo wyzsza niz te normalne oc w core clock (mhz). (jakies +300mhz)

Opublikowano
4 minuty temu, Brolly napisał(a):

Jeszcze dodajmy fakt że 5090 nie można zamówić za pobraniem z odbiorem w sklepie :E daj im kasę i się wal na ryj xD kredyty darmowe :D

Pisałem o tym już dawno dawno temu ze dla wszystkich którzy zamawiają karty to powinna być wielka czerwona żarówka po potwierdza fakt ze albo sami na lewo handlują tymi kartami albo nie maja zielonego pojęcia kiedy je będą mieli na magazynach.

Nie wiem jak bardzo wam Xszit ma jeszcze nasrać na ryja zanim się ogarniecie wszyscy.

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie wiem jak bardzo wam Xszit ma jeszcze nasrać na ryja zanim się ogarniecie wszyscy.

Generalnie smutna sytuacja trochę bo sam nie miałem problemów z moimi zam zawsze z x-koma.

Może dlatego że wszystko było na stanie :E :E :E

Edytowane przez Brolly