Brolly 765 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Teraz, leven napisał(a): Pipek ! ataken !! https://www.x-kom.pl/aktualnosci/9585-geforce-rtx-5000-bez-tajemnic-wszystko-co-warto-wiedziec-o-kartach-nvidia-blackwell.html Jak było, to sory Ataken to jest tutaj w opiniach https://www.x-kom.pl/p/1309152-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5090-phantom-32gb-gddr7-dlss4.html 1 3 1
Stjepan 2 379 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 2 minuty temu, Brolly napisał(a): Ataken to jest tutaj w opiniach https://www.x-kom.pl/p/1309152-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5090-phantom-32gb-gddr7-dlss4.html W USA za 20k USD widziałem, 80k zł. 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Pisałem o tym już dawno dawno temu ze dla wszystkich którzy zamawiają karty to powinna być wielka czerwona żarówka po potwierdza fakt ze albo sami na lewo handlują tymi kartami albo nie maja zielonego pojęcia kiedy je będą mieli na magazynach. Nie wiem jak bardzo wam Xszit ma jeszcze nasrać na ryja zanim się ogarniecie wszyscy. To nic nowego, w Komputroniku całą dostawę kart można sprzedać komu się chce zanim pojawią się na stronie. A skąd wiem? Bo już przy premierze Ady miałem możliwośc po znajomości kupna ale jak miało dojść do finalizacji to karta poszła ale do kogoś innego za więcej 1
Lameismyname 2 343 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego @Phoenix. Z tymi cenami GPU to jest taka spekulacja jak przy kryptowalutach. Ludzie się wyszaleją to i ceny do normy wrócą. 8 minut temu, Stjepan napisał(a): W USA za 20k USD widziałem, 80k zł. Nowy level scalpu. Kupić u w sklepie na X za 20k i sprzedać na eBayu amerykanom za 80k.
Umpero 979 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): @Phoenix. Z tymi cenami GPU to jest taka spekulacja jak przy kryptowalutach. Ludzie się wyszaleją to i ceny do normy wrócą. Nowy level scalpu. Kupić u w sklepie na X za 20k i sprzedać na eBayu amerykanom za 80k. Dzisiaj widziałem ofertę na olx gdzie gościu za 500 zł chciał odstąpić zamówioną 5090 za 20k w x-skalpie. Nie wiem jaki gamoń by na to poszedł skoro są dostępne... 2
sideband 1 781 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): To nic nowego, w Komputroniku całą dostawę kart można sprzedać komu się chce zanim pojawią się na stronie. A skąd wiem? Bo już przy premierze Ady miałem możliwośc po znajomości kupna ale jak miało dojść do finalizacji to karta poszła ale do kogoś innego za więcej W komputroniku możesz zamawiać karty i inny sprzęt to pójdzie do Ciebie zamiast pojawić się na stronie Zamawiałem tak 3080 Pomijam klientów biznesowych, którzy przez lata zostawiali tam sporo kasy to nie tylko mogą dostać pierwsi sprzęt, a do tego taniej 1
Wuadator 42 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Ja w komputroniku tak zamówiłem moją 3080, jak wszyscy płakali, ze nie ma i trzeba czekać pół roku, albo dłużej, ja dostałem telefon po 3 tygodniach z ceną i zapytaniem, czy kupuję. Tydzień później dostałem drugi telefon z koleją kartą ( od innej Pani z komputronika), która to karta poszła do kolegi z laba na jego dane, a w międzyczasie doszło do mnie zamówienie z xkomu, które też poleciało do kogoś z laba ( tutaj akurat były moje dane firmowe, ale to tej osobie nie przeszkadzało, także ja miałem koszty, a ktoś dostał kartę), także po miesiącu od premiery miałem 3 karty i tylko jedna zamówiona o 15:02, reszta z tydzień później Nie wiem jak to wygląda teraz, bo ceny są na tyle wysokie, że nie próbowałem nic zamawiać przez telefon, dopóki się to nie unormuje Edytowane 22 Lutego przez Wuadator
Brolly 765 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Umpero napisał(a): @Wuadator po co Ci PSU 1650W? Edytowane 22 Lutego przez Brolly 4
Lameismyname 2 343 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego https://packaged-media.redd.it/6cx189vciqce1/pb/m2-res_854p.mp4?m=DASHPlaylist.mpd&v=1&e=1740276000&s=e8036ad19791588dd3fce0f0e503d25fbfa482c9 1 1
Smalec 1 551 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Dudi Edytowane 22 Lutego przez Smalec 13
hubio 1 175 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Widzieliście to? Jak jadą w komentarzach po x-com? 3
Crew 900 1 000 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Ano dawno tu pisałem o tym, że nvidia ma wywalone i funduje gówno i ludzie to łykają i dostałem za to bana. także teraz powinienem dostać za do mastera na tym forum w ramach rekompensaty Ale dalej uważam, że walić frajerów i nie jest mi ich żal za kupno tego gówna. Edytowane 22 Lutego przez Crew 900 4 1
Brolly 765 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) @hubio nawet sam chciałem dodać komentarz ale jakoś nie przeszedł 26 minut temu, Lameismyname napisał(a): https://packaged-media.redd.it/6cx189vciqce1/pb/m2-res_854p.mp4?m=DASHPlaylist.mpd&v=1&e=1740276000&s=e8036ad19791588dd3fce0f0e503d25fbfa482c9 Jak to pięknie klikło, raj perfekcjonalisty Dobrze widzę płyta b650i ultra aorus ? Edytowane 22 Lutego przez Brolly 1
Brolly 765 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, Stjepan napisał(a): 2 osoby kupiły, co za matoły. Chciałem dać reakcję "haha" ale już mi smuto się robi za tych "ludzi" Trzeba być niepełnosprytnym umysłowo Edytowane 22 Lutego przez Brolly 2 1
Crew 900 1 000 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Ale te debile są żałosne. Ludzkość nie ma przyszłości... Edytowane 22 Lutego przez Crew 900 4 1
CryptTM 404 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego @Crew 900 Dokładnie jak piszesz. Im więcej wiadomo o kartach 5xxx tym wieksze szambo wypływa. Jak to dobrze, że nie musiałem zmieniać karty... Do tego jeszcze "kombinacje" z fizyka w starszych grach i mamy po mału komplecik 1
Smalec 1 551 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) @hubio Oj było tu na forum kilku obrońców X-Cuma, jacy to oni biedni i uczciwi, było, było... I jak tam, bronicie dalej, wazelinka i hulaj w gniazdo 12vhpwr prezesa? Edytowane 22 Lutego przez Smalec 1
Brolly 765 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, Crew 900 napisał(a): Ale te debile są żałosne. Nie wiem kiedy ostatnio tu zaglądałeś jak mówiłeś w poprzednim poście ale jak przeleciał byś ostatnie 100-150 stron to byś chyba nie uwierzył co się odwala Krótkie podsumowanie premiery Edytowane 22 Lutego przez Brolly 3
Stjepan 2 379 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Jak tu nawet w 5070Ti brak ROPów to o czym my mówimy, generacja porażka, ja tam też nie zmieniam, siedzę na tym co mam, jest ok.
CryptTM 404 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Po tej premierze będzie mozna na lagalu mówić o sporych problemach ze sterownikami u nV - a co, skoro o AMD było, to teraz będzie o nV i nikt temu nie będzie tak ochoczo zaprzeczał 1
Brolly 765 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, Stjepan napisał(a): Jak tu nawet w 5070Ti brak ROPów to o czym my mówimy, generacja porażka, ja tam też nie zmieniam, siedzę na tym co mam, jest ok. Pamiętajmy że czeka nas jeszcze premiera 5070 i chyba 5060 Edytowane 22 Lutego przez Brolly 5
Rekomendowane odpowiedzi