Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Faflucy napisał(a):

To nie jest tak do końca. Kiedyś zadałem pytanie asusowi czy jak rozkręcę kartę i wymienię paste i termopady to stracę gwarancje, odpowiedzieli mi że oni problemu nie widzą, ale gwarantem jest sklep i to on będzie decydował. 

Mi Asus odpisał, że wymiana pasty / zerwanie plomby nie wiąże się ze stratą gwarancji i nie wspomnieli o sklepie:

Cytat

Samo zerwanie plomby gwarancyjnej nie jest jednoznaczne z utratą gwarancji. W przypadku awarii serwis bada laminat czy konserwacja po stronie użytkownika nie jest bezpośrednim powodem awarii. Jeśli nie ma żadnych przeciwskazań karta nadal naprawiana jest gwarancyjnie.

Ale innemu użytkownikowi na forum (teraz nie pamiętam komu) odpisali podobnie do Ciebie, żeby potwierdzić na wszelki wypadek ze sklepem (który odpisał podobnie, jeśli nie stwierdzą uszkodzenia to gwarancja jest realizowana).

Edytowane przez Boldwyn
Opublikowano
22 minuty temu, dhyde00 napisał(a):

po 10 min - backplate 60C max, mozna dotknac ale jest goracy :D 

To jest powodowane tym, że te karty kręcą dość nisko wentylami, jak zwiększysz manualnie wentyle to temp backplate spadnie.

U mnie na gigusiu 4090 jest podobnie, niskie rpm na wentylach i backplate potrafi ~60 stopni złapać.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ktoś dorwał z tej samej aukcji co ja chyba XDD

Potem sie dziwicie, ze nie ma normalnych cen w Polsce. Ze sklepu idzie na olx albo na allegro od razu. Ja przestaje sie dziwic sklepom. Jak jeszcze MSI Polska zalapie, ze ich ostatni rzut poszedl na olx (w szczycie bylo 13 kart wystawionych 5090 Trio) i podniesie ceny to juz tylko pozostanie czekac na wieksza dostepnosc.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Potem sie dziwicie, ze nie ma normalnych cen w Polsce. Ze sklepu idzie na olx albo na allegro od razu. Ja przestaje sie dziwic sklepom. Jak jeszcze MSI Polska zalapie, ze ich ostatni rzut poszedl na olx (w szczycie bylo 13 kart wystawionych 5090 Trio) i podniesie ceny to juz tylko pozostanie czekac na wieksza dostepnosc.

Ja jeszcze nic nie kupilem, wypraszam sobie :D

//mam rezerwacje bez wpłacenia chociażby grosza

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

Blind dorwał astrala :E Ale i tak to tylko 5080ka.

Blind tutaj dokładnie oddał moje odczucia odnośnie FG - co z tego że dodaje klatek, skoro płynność idzie w diabły, a w większości gier poza CP2077 miałem mniejsze/większe rwanie obrazu? 

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

X-kom przełożył po raz 5 w ciągu 27 dni dostawę :)

Jak tak dalej pójdzie to będą musieli ci te kartę za darmo wysyłać xD Na kiedy teraz masz termin ?