RtxOn 170 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Ale wiesz że można obniżać detale w każdej grze? Na topie? Bardzo źle bym się z tym czuł. Nie po to wywalałem/wywala się 12-15k żeby ciąć detale. Z 4K sprawa jest jasna i od dawna się z tym pogodziłem.
ODIN85 3 500 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Wydaj nawet i 20000 a i tak nie zagrasz we wszystko na maxa.
darekz 67 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 9 minut temu, RtxOn napisał(a): No to niestety tylko 5090. 4090 jest do 4K za słaba. 5090 na pół roku powinna starczyć a potem znowu przesiadka na 1440p. Wiem, miałem, grałem. 4K nie dogonisz. Więc albo 4090 i 1440p albo 15k na 5090 i zabawy na całe pół roku. Tak wygląda życie a życie czyli gry to nie steel nomad jak tu kolegom się wydaje. Nie no na pół roku nie... 4090 od początku nie była w pełni obsługiwać gier 4K w 144Hz, ale 3 lata mijają, a rozwój gier jej nie utopił, więc 5090, która już pozwala każdej grze w 4K grać w 144 FPS wystarczy spokojnie do następnej generacji
RtxOn 170 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 3 minuty temu, darekz napisał(a): Nie no na pół roku nie... 4090 od początku nie była w pełni obsługiwać gier 4K w 144Hz, ale 3 lata mijają, a rozwój gier jej nie utopił, więc 5090, która już pozwala każdej grze w 4K grać w 144 FPS wystarczy spokojnie do następnej generacji Tak samo mowili przy poprzednich generacjach. Zawsze to samo "w koncu karta do 4k" itp itd, dwa razy dalem sie nabrac. Wiec srednio w to wierze. 1
RTX4090 358 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 51 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): RTX 5070TI vs RX 9070XT. Porównanie TOP RDNA 4 do kastrata od NV NV ma pewnie aktywnych 35 mld tranzystorów a i tak nawet według AMD ma być szybszy ( w RT w niektórych grach ma być duża różnica). Dodatkowo liczba gier z DLSS 4.0 vs FSR 4.0 ---> tutaj to bicie leżącego.
DżonyBi 1 966 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 11 minut temu, RtxOn napisał(a): Na topie? Bardzo źle bym się z tym czuł. Nie po to wywalałem/wywala się 12-15k żeby ciąć detale To jest bledne myslenie. Nie ma nic mocniejszego niz 5090. Jak nie ma tego co sie lubi to sie lubi to co jest. 5090 i 4090 to sa w tym momencie najlepsze karty do 4k ze wzgledu na pamiec i moc, bo wiemy, ze w 4K mocy nigdy za wiele. Nawet jak trzeba ciac to mniej niz na pozostalych kartach. 2
Tornado3 327 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 2 minuty temu, RTX4090 napisał(a): Porównanie TOP RDNA 4 do kastrata od NV a porównywałeś ceny ? ja wiem, że fanatyk wyda 6k za 5070ti, ale są ludzie którzy potrafią myśleć racjonalnie 2
RTX4090 358 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Teraz, Tornado3 napisał(a): a porównywałeś ceny ? MSRP to można sobie wiesz gdzie wsadzić. Ceny to porównamy 5 marca.
SylwesterI. 865 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 6 minut temu, DżonyBi napisał(a): To jest bledne myslenie. Nie ma nic mocniejszego niz 5090. Jak nie ma tego co sie lubi to sie lubi to co jest. 5090 i 4090 to sa w tym momencie najlepsze karty do 4k ze wzgledu na pamiec i moc, bo wiemy, ze w 4K mocy nigdy za wiele. Nawet jak trzeba ciac to mniej niz na pozostalych kartach. Teraz jak nv poprawił dlss to nawet 4090 do 4k styknie, zawsze dodatkowo można się poratować FG, albo obniżeniem detali po premierze nowego dlss sam jak byłem przeciwnikiem 4k "bo za wcześnie" to już rozmyślam nad zmianą monitora na 4k, nawet przy zachowaniu 4090'tki 1
wkamil73 285 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 51 minut temu, RtxOn napisał(a): No to niestety tylko 5090. 4090 jest do 4K za słaba. 5090 na pół roku powinna starczyć a potem znowu przesiadka na 1440p. Wiem, miałem, grałem. 4K nie dogonisz. Więc albo 4090 i 1440p albo 15k na 5090 i zabawy na całe pół roku. Tak wygląda życie a życie czyli gry to nie steel nomad jak tu kolegom się wydaje. Mam prośbę do moderacji, jest możliwość by zmienić koledze dopisek przy nicku na tfrefniś? 1
darekz 67 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 19 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Teraz jak nv poprawił dlss to nawet 4090 do 4k styknie, zawsze dodatkowo można się poratować FG, albo obniżeniem detali po premierze nowego dlss sam jak byłem przeciwnikiem 4k "bo za wcześnie" to już rozmyślam nad zmianą monitora na 4k, nawet przy zachowaniu 4090'tki No tak, niby styknie, tak samo uważam, ale gdzie w głowie jest taki punkt, który mówi, że może być lepiej, że warto dopłacić i będzie na dłużej... Echhhh gdybym wiedział, który to punkt w głowie jest za takie myślenie odpowiedzialny to bym go wyciął
Zachy 586 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) @wkamil73 Zostaw go najlepiej On taki fajny jest, amerykański A tymczasem taka sytuacja - @PiPoLiNiO specjalnie dla Ciebie, zaraz wrzuce do watku odpowiedniego linka. Edytowane 2 Marca przez Zachy
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 52 minuty temu, AvengerGT napisał(a): No kolejny wrzuca fałszywkę na forum. Za coś takiego post powinien lecieć w śmietnik i warn z automatu.
AvengerGT 60 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 7 minut temu, Lameismyname napisał(a): No kolejny wrzuca fałszywkę na forum. Za coś takiego post powinien lecieć w śmietnik i warn z automatu. Jaki masz dowód, że to fałszywka, panie "kolejny"?
P.Wiśnia 129 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 42 minuty temu, RTX4090 napisał(a): Porównanie TOP RDNA 4 do kastrata od NV To co może porównamy 9070XT do RTX 5090? Skoro AMD nie pcha się w wysoki segment to porównujemy do tego na który wydaje GPU. 42 minuty temu, RTX4090 napisał(a): Dodatkowo liczba gier z DLSS 4.0 vs FSR 4.0 Oj tak FAKE KLATKI za prawdziwe pieniądze.
RtxOn 170 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 42 minuty temu, DżonyBi napisał(a): To jest bledne myslenie. Nie ma nic mocniejszego niz 5090. Jak nie ma tego co sie lubi to sie lubi to co jest. 5090 i 4090 to sa w tym momencie najlepsze karty do 4k ze wzgledu na pamiec i moc, bo wiemy, ze w 4K mocy nigdy za wiele. Nawet jak trzeba ciac to mniej niz na pozostalych kartach. No dokładnie o to mi chodzi. 4K to króliczek którego myślisz że już złapałeś a tu bęc. Jedna gra, druga, trzecia i już trzeba ciąć detale, zwiększać poziom dlss z quality na balanced itp. Dlatego z 4K się wyleczyłem.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 3 minuty temu, AvengerGT napisał(a): Jaki masz dowód, że to fałszywka, panie "kolejny"? Dowód? Jeżeli Tobie trzeba takie elementarne kwestie "udowadniać" to naprawdę nie wiem co robisz na tym forum. 1 1
AvengerGT 60 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 4 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Dowód? Jeżeli Tobie trzeba takie elementarne kwestie "udowadniać" to naprawdę nie wiem co robisz na tym forum. Załóżmy na potrzeby sytuacji, że faktycznie nie nadaje się by być na tym forum. Ładnie więc proszę o jakąś wskazówkę co jest nie tak z tym materiałem. Jeżeli wskażesz i będzie to konstruktywne, przeproszę i usunę cytowany film.
DżonyBi 1 966 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) 21 minut temu, RtxOn napisał(a): Dlatego z 4K się wyleczyłem. Nie uzyskasz takiej immersji przy malym ekranie w 1440p jak na wiekszym w 4K. Przerabialem praktycznie wszystkie rozmiary od 17" do 55" (pierwszy to mialem chyba nawet 14-15" - nie pamietam juz). Dla mnie 42" w 4K z odlegosci 100cm to sweet spot, i to nie jest tak, ze przyblizysz do siebie mniejszy ekran i uzyskasz to samo. To tak nie dziala. Wole 5090+42" 4K, niz 5080 z jakims pizdryczkiem w 1440p. Edytowane 2 Marca przez DżonyBi 1
RtxOn 170 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Dobra było 5 reakcji więc jak obiecałem wypasa to daje. Możecie sobie pisać pierdy o marketach jak ostatnio ale fakt jest taki że na tamte czasy nawet goście z Ohaio i Japonii pytali skąd go mam. 364 like pod zdj na fb grupie. Zagranicznej grupie gdzie ludzie z Ny mają lepsze pc w biurach niż większość z nas w gaming roomach. I pamiętajcie mam jeszcze wiele asów w rękawie. Miłego dzionka.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 13 minut temu, Lameismyname napisał(a): Dowód? Jeżeli Tobie trzeba takie elementarne kwestie "udowadniać" to naprawdę nie wiem co robisz na tym forum. Jeżeli założymy, że forum służy do wymieniania się wiedzą, to wypadałoby wytłumaczyć, dlaczego te kanały to fejki. Zaczynając od zwrócenia uwagi na identyczne miniatury oraz układ wskaźników na OSD. Nie zamienajmy się w Sidebanda, który wytnie ci, że piszesz głupoty i nie wskaże, gdzie leży błąd.
P.Wiśnia 129 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 6 minut temu, AvengerGT napisał(a): Załóżmy na potrzeby sytuacji, że faktycznie nie nadaje się by być na tym forum. Ładnie więc proszę o jakąś wskazówkę co jest nie tak z tym materiałem. Jeżeli wskażesz i będzie to konstruktywne, przeproszę i usunę cytowany film. W jaki sposób zostało ominięte oprogramowanie sterownika które sztucznie ogranicza podkręcenie pamięci? Jeżeli byłoby wykonywane tylko OC bez UV to średnio +2 stopnie różnicy są nie do osiągniecia w przypadku +30W na tej karcie. Skąd taki niski frametime w przypadku OC? 1
HappyLittleGamer 190 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 3 godziny temu, Smalec napisał(a): @Brolly Wszystko zależy od nvidii, czy dalej będą specjalnie ograniczać produkcję/dystrybucję. A wiemy w ogóle że nvidia ogranicza dystrybucję, a nie po prostu pospieszyłą się za bardzo bo myśleli w styczniu że AMD wydaje nowe karty bo już rozsyłali do sklepów?
P.Wiśnia 129 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) 2 minuty temu, HappyLittleGamer napisał(a): A wiemy w ogóle że nvidia ogranicza dystrybucję, a nie po prostu pospieszyłą się za bardzo bo myśleli w styczniu że AMD wydaje nowe karty bo już rozsyłali do sklepów? Tak mogło być, NVIDII niema na pułkach a jak jest to jest droga. AMD ma teraz z 9070XT duże pole do popisu z lepszą wydajnością, cena rekompensuje brak DLSS i innych dodatków. Ale wiadomo fanboy nvidii nie przekonają Edytowane 2 Marca przez P.Wiśnia
RTX4090 358 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca 22 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Oj tak FAKE KLATKI za prawdziwe pieniądze. Przecież AMD swoje wykresy też pokazywało z Fake Klatkami
Rekomendowane odpowiedzi