Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Ale gwarancja producenta to może mieć zasady określone przez producenta, a rękojma sprzedawcy czyli sklepu to oddzielna kwestia. Rękojmia jest określona prawem UE i każdy sprzedawca w UE musi to respektować. Rękojmi masz 2 lata.

A Nvidia w tym przypadku jest sprzedawcą z UE czy z USA?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, darekz napisał(a):

A Nvidia w tym przypadku jest sprzedawcą z UE czy z USA?

Jak sprzedają w PL z polskim Vatem to jak najbardziej ich obowiązują przepisy UE jako sklepu. Masz fakturę na to.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, tomcug napisał(a):

Niech da znać, jak już wtyczka się upali :hihot:

Są już biosy 1000W do 5090?

Na takim biosie na pewno się wypali najlepszy wynik w Nomadzie :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, dante2kx napisał(a):

MSI 5070ti Trio mimo gabarytów bardziej zbliżonych do Ventusa a cenowo do Vanguarda.

gpuz.jpg

4 godziny temu, AvengerGT napisał(a):

Ustaw proszę na czujnikach żeby wyłapały maksymalne wartości. Na tym zrzucie masz odczyt tylko z tej konkretnej chwili.

Po co wrzucać testy jak karta leci ledwo na 240W, nie wiem, czy to po UV, czy nie obciążona czymś cięższym. Nie twierdze, że Gaming X Trio jest zły, ale jak już wrzucamy screeny jak zachowują się dane chłodzenia to jak karta leci na 300W w przypadku 5070Ti, bo to jednak jest różnica.

3 godziny temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Przeciez to jest cena z dupy

Jak na dzisiejsze czasy to wiesz jak jest. Zwykłe 4070Ti w przyzwoitej wersji przez długi czas po premierze latał po 4200zł, dzisiaj 5070Ti za 4800zł to promocja :E

Opublikowano
37 minut temu, darekz napisał(a):

W jaki sposób?

Strasznie niestandardowe jak na UE te warunki. Przecież mogę zmienić miejsce zamieszkania nawet kilka razy w roku (zdarzało się) i to ma mnie wykluczyć z ich gwarancji? Dziwne...

Alez mozesz zmienic miejsce zamieszkania, tylko musisz im udowodnic ze to Ty, osoba ktora oryginalnie zakupila karta, ja reklamuje. Gwarancja wyraznie mowi - waznosc gwarancji wygasa w wypadku odsprzedazy, tutaj ani x-kom ani nbb czy scan Ci nie pomoga, to sa warunki Nvidii. 

Opublikowano
8 minut temu, ket_rab napisał(a):

EK ma w ofercie 5090/5080 Astrala, TUFa i FE. Przez budowę FE liczą sobie 340 euro. AC dla 5090, 5080 i 5070Ti. W AC dużo większy wybór i cenowo taniej wybrane modele niż EK.

Cenowo to ten EK do FE nawet z +100 euro dopłaty do bloku i tak wychodzi najtaniej, tylko ciekawe jak montaż takiego bloku będzie wyglądać. 

EK zawsze było drogie, Vector 3 dobrze wygląda. W grze jest jeszcze WC Heatkiller :D poczekam do lata i zobacze sam co do 5080 kupić