sniper76 155 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 10 minut temu, Pentium D napisał(a): Ja nie rozumiem co to za cudowanie ze strony xkomu. Zwróciłem pamięci Patriot Viper, które siedziały w pececie dosłownie 2 godziny po czym ładnie wychuchałem Kasa wpłynęła po około 10 dniach po mojej delikatnej interwencji... za dużo biurokracji tam mają i pewnie od mendela do kendela leci
VRman 2 634 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) @Zachy A czemu tam masz dwa małe wentyle na pamięciach? Ja takich nie lubię, bo głośne, zagracające i do tego przy niestabilnym zamontowaniu, dość szybko się psują. Chyba że to jakieś superdrogie wynalazki typu 100zł za pierdzika 40x40? Do 6000 CL30 w 9800x3d takie coś jest potrzebne, czy lecisz z jakimś konkretnym OC albo kostki o większej pojemności? Ja gdy będę montował kompa na AM5 to będę celował w 2x16 lub góra 2x32GB. Do 5 minut temu myślałem, że nie mam się czym przejmować z chłodzeniem pamięci, a teraz zwątpiłem. sorry za offtop, a jak już to skompresuję dwa w jeden: BTW. To tylko poszlaka, ale chyba jednak intel wywiesza białą flagę z DGPU i ceny 60tek NV i AMD w najbliższym czasie pozostaną w kosmosie z braku konkurencji: https://videocardz.com/newz/intel-ceo-reaffirms-panther-lake-for-2h-2025-nova-lake-in-2026-silent-on-graphics-strategy Edytowane 28 Marca przez VRman
DR3GGO 73 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Jak tak patrzę po sklepach to widzę, że Polska to kraina GPU Gigabyte. Najwięcej tego leży, jak coś innego się pojawi w racjonalnej (aktualnie w absurdalnej ale jednak poniżej progu bólu) cenie to znika dość szybko. A Gigabyte "trwa". Taki dobry łańcuch mają do Polski czy coś z tymi GPU jest nie tak? Z tego co widziałem, to ludzie narzekają na charakterystykę pracy wentyli - tj. że gdy uruchamia się zero rpm to tam jest jakieś aktywne zatrzymanie tego wentyla i dźwięk przy zwalnianiu jakby papier wleciał.
sovas 662 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Polecam też nagrywać otwieranie paczek tak na wszelki wypadek. Ja właśnie musiałem otworzyć spór na allegro, bo pcforce próbowało na mnie zwalić winę za pęknięty distro plate
Zachy 586 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 28 minut temu, VRman napisał(a): Chyba że to jakieś superdrogie wynalazki typu 100zł za pierdzika 40x40? Tak to takie super drogie sa Choc juz widzę zamiennik ktory mi @ket_rab podeslal ostatnio, ze bede mogl 120mm czy 140mm bezposrednio nad ram zamontowac 1
DR3GGO 73 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca W X dodano karty KFA2 - 5070, 5070Ti i 5080 z tego, co widzę. Dostępne od 11.04
Johny72 17 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca mi kiedyś kurier dostarczył monitor pudełko nie nosiło jakich śladów wyraźnych uszkodzeń taki tam "drobne otarcia" zauważyłem, po otworzeniu okazało się, że uszkodzona jest obudowa monitora i strzaskana matryca na obszarze 10x10 cm , napisałem @ do sklepu w tym samym dniu odesłałem na zwrot a na drugi dzień miałem nowy monitor. Sklep nie robił problemów powiedzieli mi, że to nie pierwszy taki przypadek i sami załatwią to z firmą kurierską. Firma to AS...O handlują na allegro.
Tornado3 327 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 5070ti KFA2 to chyba ten sam model co testowany Galax na TPU. Z wykresu RPM wygląda że wentylatory startują od około 900-950rpm. Wziąłem na testy
sovas 662 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) zwodowany ventus (MoRa IV 600) Edytowane 28 Marca przez sovas 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 4 zasilacze musialem kupic, zeby miec dobrze dzialajacy. Kupilem 3cią karte 5090 i ropa wyciśnięta hahaha 5 2
Tornado3 327 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Właśnie montuje kompa @Tester Wrażeń i kurwa nowy, zapakowany Gigabyte Gaming OC... wygrałeś talon mnie ciekawi co oni później robią z takim wybrakowanym chipem Edytowane 28 Marca przez Tornado3 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a): zeby miec dobrze dzialajacy Na ktorym stanelo tym dobrym ?
DR3GGO 73 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca @Tester Wrażeń Dawaj od razu do kolektury po lotka, zdrapki i co tam jeszcze mają. Jesteś na "fali". 3
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 11 minut temu, Phoenix. napisał(a): Na ktorym stanelo tym dobrym ? Dark power pro 13 1
MadDog 302 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Właśnie montuje kompa @Tester Wrażeń i kurwa nowy, zapakowany Gigabyte Gaming OC... Masakra
Kanzu 201 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 9 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Kupilem 3cią karte 5090 Jak mamy być dokładni to chyba trzy używałeś, ale kupiłeś ich drugie tyle 1
sovas 662 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca "We have identified a rare issue affecting less than 0.5% (half a percent) of GeForce RTX 5090 / 5090D and 5070 Ti GPUs, which have one fewer ROP than specified. The average graphical performance impact is 4%, with no impact on AI and Compute workloads. Affected consumers can contact the board manufacturer for a replacement. The production anomaly has been corrected."
Wu70 739 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Ja bym zostawił, to może być wyjątkowa pamiątka od Jensena
sovas 662 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Teraz, Wu70 napisał(a): Ja bym zostawił, to może być wyjątkowa pamiątka od Jensena Na olx - "biały kruk" 1 3
Phoenix. 4 711 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5090-with-missing-rops-now-offered-as-b-stock-product-by-german-retailer-costs-e2899 1
Zhao 578 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): no może takie rzeczy to na Amazonie, ale ich na to stać po prostu. Ostatnio zwracałem uszkodzony sprzęt do Amazona - kilka godzin po rozpakowaniu i też była weryfikacja (uczciwie napisałem,że sprzęt jest uszkodzony) więc chyba to zależy jaki kto ma humor na magazynie 1
DżonyBi 1 966 Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca (edytowane) Wlasnie zaczalem grac w Indiane. Zdecydowanie lepiej chodzi niz na 4090. Edytowane 28 Marca przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi