Radio Tirana 1 060 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Godzinę temu, lukadd napisał(a): Jakby nie żydzili to w 360W 5080tce spokojnie mogli dać 14-15k cuda itd. to by przyniosło więcej fajności, niż pompowanie dodatkowych 100W po odblokowaniu w OC w wybranych modelach od AIB Problem polega na tym, że danie 15 tys jednostek CUDA to koszt dla prezesa NVIDII. Wygodniej ten koszt przerzucić na klienta końcowego i podnieść power limit do 450W. Niech płacą za prąd.
Zachy 590 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 11 minut temu, Kadajo napisał(a): No gdzieś polazłem i się pogubiłem, wyszedłem poza miasto. Zabawne to było Ale odrazu inna perspektywa i zapominasz o RTX'ach jak cie mogą Wilki pożreć Panie spacery to podstawa! Gdzie Ty masz wilki? Ja mam swoje sciezki lesne, ale to jak u rodzicow jestem. W Gdansku to obowiazkowe spacery nad zatoke!
sideband 1 785 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 14 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Wygodniej ten koszt przerzucić na klienta końcowego i podnieść power limit do 450W. Niech płacą za prąd. Brak konkurencji nie ma sensu wydawać nic lepszego w tej cenie
Kadajo 7 431 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 6 minut temu, Zachy napisał(a): Panie spacery to podstawa! Gdzie Ty masz wilki? Przy moim szczęściu to zawsze się znajda jakieś 1
ODIN85 3 513 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 36 minut temu, lukadd napisał(a): Nvidia przegięła pałę w tej generacji. Nie tylko chodzi o słaby wzrost wydajności względem poprzedniej generacji, nie tylko o to, że znowu jest drożej. Ale to, że aż tak na chama limitują ilość układów wprowadzanych na rynek, aby trzymać wysokie ceny. W tym gównie nawet normalnie krzywej nie można ustawić, babole w sterach itd. Nie ma o czym gadać. Proponuję spacer na świeżym powietrzu tak jak @Kadajo dzisiaj zrobił Prędzej lub później i tak kupisz 5090 1
leven 555 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 38 minut temu, sideband napisał(a): Brak konkurencji nie ma sensu wydawać nic lepszego w tej cenie A to sobie nagrabiłeś u czerwonych. RT + PT nie ma znaczeniach w grach ?
damiank 32 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 8 godzin temu, tomcug napisał(a): W jaki sposób ten aspekt ma "zakrzywiać pomiar"? Ty jak testujesz to w obudowie i faktycznej grze a grafika pewnie ciśnie ile może bez żadnych optymalizacji. TPU testuje na testbenchu z własnym demem na UE4 ograniczonym do 60FPS i dopasowanymi detalami (cokolwiek to u nich znaczy) żeby grafika była cały czas obciążona na 100%.
tomcug 2 456 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Co do test bencha, to wiadomo, to nie jest obudowa. Ale jakieś własne demko na UE4, które odpowiednio dociska GPU energetycznie (zakładając, że tak jest) raczej za bardzo nie zakrzywia, tego wg mnie nie ma co demonizować. Tam chyba przy teście na max limicie mocy nie ma ograniczenia FPS u nich, ale to byś się musiał dopytać, jak chcesz wiedzieć na 100%.
leven 555 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Teraz, tomcug napisał(a): Co do test bencha, to wiadomo, to nie jest obudowa. Ale jakieś własne demko na UE4, które odpowiednio dociska GPU energetycznie (zakładając, że tak jest) raczej za bardzo zakrzywia, tego wg mnie nie ma co demonizować. Tam chyba przy teście na max limicie mocy nie ma ograniczenia FPS u nich, ale to byś się musiał dopytać, jak chcesz wiedzieć na 100%. Tomcug, dokładnie wiesz, że najważniejsza jest różnica pomiędzy IDLE w temperaturze GPU i natychmiastowym obciążeniem GPU. Ten skok jest wyznacznikiem odprowadzania ciepła z rdzenia do stopki chłodzenia. Reszta ciepła idzie w loop
sovas 662 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 1 godzinę temu, Zachy napisał(a): Kurde ja monituje ceny I dzis tam astrala LC nie widzialem :? mam chyba nawet zapis na powiadomienie ostatnie co byly od 2 dni to te po 16999 tylko Upolowales? Ja widziałem i dodałem z ciekawości do koszyka, czy przejdzie. Ale nie potrzebny mi to nie brałem.
tomcug 2 456 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 19 minut temu, leven napisał(a): Tomcug, dokładnie wiesz, że najważniejsza jest różnica pomiędzy IDLE w temperaturze GPU i natychmiastowym obciążeniem GPU. Ten skok jest wyznacznikiem odprowadzania ciepła z rdzenia do stopki chłodzenia. Reszta ciepła idzie w loop Mam lepszy test, test Levena. Jeżeli coś ma znaczek Intel albo NVIDIA, zdaje test. Jeśli ma znaczek AMD, oblewa go. 1
lukadd 2 920 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 18 minut temu, ODIN85 napisał(a): Prędzej lub później i tak kupisz 5090 Niby dla czego tak twierdzisz Siedzisz na tym forum podobnie jak ja non stop , więc powinieneś pamiętać jakie mam i miałem nastawienie nawet już po przedpremierowym ujrzeniu specu tych GPU Po premierze, bidnych wynikach wydajności w nowej generacji itd. w normalnym trybie jest już prawie 0% szans Jedynie mógłbym się zastanawiać gdyby mi 4090 padło, gwarancja się na mnie wypięła, a naprawa w zewnętrznym serwisie się nie kalkulowała. Wtedy byłby cień szansy.
leven 555 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 5 minut temu, tomcug napisał(a): Mam lepszy test, test Levena. Jeżeli coś ma znaczek Intel albo NVIDIA, zdaje test. Jeśli ma znaczek AMD, oblewa go. Nie ma znaczenia AMD/INTEL/NVIDIA. Przekaz ciepła. Nie ma znaczenia, czy jestem Niebieski, Czerwony, czy Zielony ! Tomek ! Ciepło !!
ODIN85 3 513 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) @lukadd Tu każdy ściemnia. To samo było przy 40xx. Zapamiętaj me słowa Edytowane 4 Kwietnia przez ODIN85
Johny72 17 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 1 godzinę temu, Zachy napisał(a): Panie spacery to podstawa! Gdzie Ty masz wilki? Ja mam swoje sciezki lesne, ale to jak u rodzicow jestem. W Gdansku to obowiazkowe spacery nad zatoke! wilki jakieś 1
DżonyBi 1 979 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 2 godziny temu, Faflucy napisał(a): Dzisiaj był Astral LC za 13300 w morele, poluj bo często się pojawia Na razie pojawil sie 2x w nocy z czego jeden rzut ja zgarnalem.
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @DżonyBi i miałeś na maila za każdym razem powiadomienie?
lukadd 2 920 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 45 minut temu, ODIN85 napisał(a): @lukadd Tu każdy ściemnia. To samo było przy 40xx. Zapamiętaj me słowa 4090 był kozak sam miałem premierowo zamówionego. ~70% w grach nad 3090 robił premierowo w rastrze, a w RT jeszcze więcej Teraz to nie ma o czym gadać Dla tego 95% tematu to offtop
DżonyBi 1 979 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 2 minuty temu, ket_rab napisał(a): @DżonyBi i miałeś na maila za każdym razem powiadomienie? Nie, z bota.
Faflucy 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 12 minut temu, ket_rab napisał(a): @DżonyBi i miałeś na maila za każdym razem powiadomienie? Te powiadomienia to działają jak chcą. Trzeba obserwować, najlepsza metoda. Ja już pare razy widziałem dostępne Astrale LC w morele za 13300
DżonyBi 1 979 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 8 minut temu, Faflucy napisał(a): Te powiadomienia to działają jak chcą Nie wiem. Ten bot na discordzie jest bardzo skuteczny. Dziwne, ze byl kilka razy i bot tego nie wylapal.
Faflucy 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Ja pisałem o powiadomieniach przez stronę morele Ale bot też nie zawsze daje znać, no chyba że coś przegapiłem Edytowane 4 Kwietnia przez Faflucy
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Czyli loteria w morelkach czy to oni czy ktoś inny wystawi i po kilka sztuk.
Rekomendowane odpowiedzi