SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Coś innego niż ja, piszesz o furmarku, ja o grach
Kanzu 206 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 36 minut temu, ffallen napisał(a): Komputronik też mendy. Dostali dostawę 5090 Astrali - mają juz 7 sztuk w różnych salonach i od razu korekta ceny z 15490zł na 16690 zł. To samo zrobili z TUF OC. 7 sztuk to było pierwszym rzutem w czwartek. Przez noc zeszło 5 i w piątek zmieniło się w "duża ilość". Teraz to juz pewnie kolejne dostawy. W sumie zabawne, bo chyba jako jedyni od premiery utrzymywali "stałe" ceny a teraz jak u innych lecą w dół to sami podnieśli
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) 5 minut temu, Karro napisał(a): jak czytasz pół zdania z 3 to tak Jak byś wiedział, że karty inaczej zachowują się w furmarku a inaczej w grach to nie byłoby problemu, w furmarku ile mu limitu nie dasz, to go wykorzysta, o ile sekcja zasilania wytrzyma (4090 widziałem 700W i sam wyłączyłem test z obawy o kartę, w teście OCCT wskoczyło na 800W i też zaraz wyłączałem z obawy sekcję zasilania gpu), w grach możesz dawać ile chcesz limitu mocy, a taki 4090 i tak zatrzymywał się w grach na 550-570W a potem brakło V, więc bios XOC 1000W nic nie dawał, ba nawet bios HOF 666W był zbędny Edytowane 7 Kwietnia przez SylwesterI.
Doamdor 1 782 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 50 minut temu, SylwesterI. napisał(a): https://www.techpowerup.com/335085/asus-rog-astral-rtx-5080-oc-bios-update-increases-max-tgp-to-450-w-originally-400-w nowy bios do 5080'tek może dobije w końcu do lajtowanych 4090 o ile zaraz nie wskoczy ograniczenie napięcia i nici z większych mhz W Gigabyte jest 450W
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) nie wiem czy było , cooler master pokazał coś takiego z wymiennymi wentylami 120mm https://www.techpowerup.com/335016/cooler-masters-geforce-rtx-5080-custom-card-surfaces-in-china-quad-slot-profile-with-modular-fan-system#g335016-5 5090 w takim wydaniu, jak by się trafiła bez robali, mogłaby być fajnym cichym rozwiązaniem Edytowane 7 Kwietnia przez SylwesterI.
sideband 1 775 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 1 godzinę temu, IceMan napisał(a): masz przykład karty z lepszą krzywą przy niskich napięciach ? To nie kwestia karty tylko Asic GPU im lepszego GPU tym wyższe takty na niskich napięciach. Do tego w magiczny sposób takty są zależne od limitu mocy pomimo, że do limituje brakuje bardzo dużo tak genialnie działa ta generacja
ryba 1 246 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia @PiPoLiNiO Przyjechac i zrobic Tobie grawerke zardzewialym gwozdziem - Asusu AssTroll? 3
krukkpl 221 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Niby nie jest źle, ale Astral to to nie jest z wyglądu Faktycznie, wygląda to meh... słabo... Ja bym szukał Astrala. Spoiler 4
luk21pl 42 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Też macie na najnowszych sterach freeza w Alan Wake 2? Na starczych z początku msc marzec nie ma problemu ale za to mam 60 tylko i wyłącznie z FG
Kakarotto 727 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 4 godziny temu, GAZuOOT napisał(a): @Pixa Trio ceweczki rewelacja, ale za to wadą kart MSI, jest bardzo niska krzywa przy niskich napięciach(0,8-0,85v, powyżej tego to praktycznie już jeden pies co weźmiesz), więc jak chcesz robić mega UV to lepiej karty innych producentów. Chłodzenie moim zdaniem również super, po UV na 500W, karta 1500RPM nie dobijała do 70 stopni w mojej mocno ofiltrowanej obudowie. Ja mam uv do jakiś 480-490W, przy 1800 rpm 59-60* (tempy jak po uv 3080 o podobną ilość W), krzywe wentyli karty i obudowy jeszcze muszę zoptymalizować, ale praktycznie za pierwszą próbą osiągnąłem prawie to, co chciałem, mimo, że człowiek niedoświadczony. Cewki leciutko, ale tylko, gdy grubo ponad 200 fpsów w menu gry jest (podobnie mam/miałem w 3080). W słuchawkach niesłyszalne. W samej grze niezależnie od fpsów cisza, w furmarku też. To moja pierwsza i chyba jedyna 5090, więc nie mam porównania, ale nie był diabeł taki straszny, jak go malują.
darekz 67 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 42 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Niby nie jest źle, ale Astral to to nie jest z wyglądu Przepiękna, bez wątpienia 😎
Pixa 9 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Mam info o przygotowaniu wysyłki 5080FE w X,ale nie wiem czy warto. @Phoenix. Ty chyba "oddawałeś" FE? Jak to jest,bo to X chyba jest tylko pośrednikiem? Kupiłeś wysyłkowo a potem poszedłeś oddać do salonu bez pisania żadnych "wniosków" gdzieśtam? Edytowane 7 Kwietnia przez Pixa
darekz 67 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 3 minuty temu, Pixa napisał(a): Mam info o przygotowaniu wysyłki 5080FE w X,ale nie wiem czy warto. @Phoenix. Ty chyba "oddawałeś" FE? Jak to jest,bo to X chyba jest tylko pośrednikiem? Kupiłeś wysyłkowo a potem poszedłeś oddać do salonu bez pisania żadnych "wniosków" gdzieśtam? Oddajesz normalnie do salonu bez niczego. Potwierdzone osobiście
Phoenix. 4 714 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Zgłosilem zwrot na infolini i zanioslem do paczkomatu, nie chcialo mi sie jechac do salonu bo to na drugim koncu miasta
Puzoniusz 89 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 18 minut temu, Phoenix. napisał(a): Zgłosilem zwrot na infolini i zanioslem do paczkomatu, nie chcialo mi sie jechac do salonu bo to na drugim koncu miasta Jak rok temu oddawałem 4090FE to normalnie przez stronę leciało po zwrocie
IceMan 103 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 1 godzinę temu, sideband napisał(a): To nie kwestia karty tylko Asic GPU im lepszego GPU tym wyższe takty na niskich napięciach. Do tego w magiczny sposób takty są zależne od limitu mocy pomimo, że do limituje brakuje bardzo dużo tak genialnie działa ta generacja nie do końca prawda większość 5090 ma taką samą krzywą, także tutaj chyba bardziej ma znaczenie ile producent karty mieszał w biosie miałem 2 karty jedna kręciła się +340 druga +390 a miały takie same krzywe
sideband 1 775 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 15 minut temu, IceMan napisał(a): nie do końca prawda większość 5090 ma taką samą krzywą, także tutaj chyba bardziej ma znaczenie ile producent karty mieszał w biosie miałem 2 karty jedna kręciła się +340 druga +390 a miały takie same krzywe Nic nie mieszają możesz sobie wgrać bios od inne karty to się przekonasz Wgrywałem różne biosy i zachowanie jest identyczne, ale różne karty mają różne takty na niskich napięciach wynika to z ASIC. Co generacje NV łapie szajbę w głowie i coś od czapy wymyśla.
sideband 1 775 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Widełki miałeś, ale nie miałeś takiej patologii jak teraz. Dlatego na niskich napięciach brakuje Ci offsetu by wycisnąć pełne możliwości z GPU.
Kadajo 7 410 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 2 godziny temu, krukkpl napisał(a): Faktycznie, wygląda to meh... słabo... Ja bym szukał Astrala. Pokaż ukrytą zawartość Na jego miejscu to już tylko szukanie Boga zostało 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Jak cewki? Ropów ile? Jaka cena? Gdzie kupiłeś?
Tornado3 327 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 5 minut temu, Kanzu napisał(a): Dotarł kapiszon Ściągnij folie z BP
sovas 662 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Godzinę temu, Karro napisał(a): Producent karty nie miesza w biosie bo sa kodowane Ja sobie wgrałem bios astrala do ventusa i co teraz
Pawelec7 40 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Wizualnie Suprim to brzydal w porównaniu do Astrala. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi