Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja słyszę cewki bez problemu czy to zasilacza, czy z płyty, nawet jak się system uruchamia. Ale to nie dokucza, ale na pewno byłby fajnie takiego w ogóle nie słyszeć i mieć przewiew.

Jedyna opcja to całkowite usuniecie budy ze swojego otoczenia. Albo odsuniecie jej na tyle daleko ze nie będzie tego słychać.

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś chciał wiedzieć. Sorry jeśli było, ale od dawna nie czytam tego wątka.

na pepperze:

image.png.f92612df0ec86abcc81ad7e8629ffc16.png

Może nie ma sensu tego kupować, ale wiedzieć o tym, jakie ceny są osiągalne na okazjach na tę chwilę chyba warto. A ten 5070ti gaming to nie wiem. Może nawet sensowny model? Nie znam się. Nie orientuję się. Zzz..arobiony jestem. 

edit: i ASUS GeForce RTX 5070 Ti PRIME OC za 3560 w wersji "pojawiam się i znikam"

Edytowane przez VRman
Opublikowano
11 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ta buda nie ma 4pin do wpiecia w plyte glowna, ma customowe zlacza tylko pod ich wentylatory, mozna oczywiscie kombinajcjami alpejskimi podlaczyc cos innego. 

obraz.thumb.png.b880fa594427a9ceba3c5f4b97591f19.png

Meshify 3 porażka, nie wiem co Fractala odkleiło po genialnej Meshify 2
Ja nadal nie mogę się zdecydować między Lian Li O11D EVO RGB a Montech King 95 Pro

Żeby któryś woźny nie pobił mnie za offtop: DOBRE WIEŚCI, 5090 Astral powolutku powolutku tanieje, 13182zł w komputroniku :E

Opublikowano

Ma ktoś może na forum RTX 5070 ti lub 5080 od PNY w wersji plus? 

Opinii nie ma za wiele na temat tej wersji, większość jest o tych zwykłych, mniejszych.

W plusie są też inne wentylatory, jestem ciekawy kultury pracy...

Test na techpowerup, jak ktoś nie widział:

https://www.techpowerup.com/review/pny-geforce-rtx-5070-ti-epic-x-rgb-plus-oc/

No ale pytanie, jak na żywo to słychać, czy wentylatory są ciche i czy cewki nie piszczą..

Opublikowano
38 minut temu, tomn2o napisał(a):

Ma ktoś może na forum RTX 5070 ti lub 5080 od PNY w wersji plus? 

Opinii nie ma za wiele na temat tej wersji, większość jest o tych zwykłych, mniejszych.

W plusie są też inne wentylatory, jestem ciekawy kultury pracy...

Test na techpowerup, jak ktoś nie widział:

https://www.techpowerup.com/review/pny-geforce-rtx-5070-ti-epic-x-rgb-plus-oc/

No ale pytanie, jak na żywo to słychać, czy wentylatory są ciche i czy cewki nie piszczą..

RTX 5080 Stock VS Overclock Benchmarks 4K | R7 9800X 3D 5.5GHz - YouTube

Karty są naprawde niezłe 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Cicho to pojęcie względne;)

Do 65C ma PNY 5080 ma 30% wentyle czyli 1000obr.min, nowe wentyle sa raczej bardzo ciche. Także skoro mowi ze jest ok na video to raczej jest ok. 

Tu masz jakis tutorial z serii jak nienależy podkrecac GPU, ale pomijawszy to masz tam ten sam model i akurat temp. i obr wentylatorow cały czas sa na 30%. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ciekawa sytuacja wczoraj dałem linka do Morelek z 5090 Suprim, wczoraj sprawdzałem około 1 w nocy, 11 sztuk na stanie. Wchodzę teraz, powiadom o dostępności, a w statystykach widnieje, że tylko jedna osoba kupiła. Ciekawe gdzie się podziało 10 sztuk :D

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, MadDog napisał(a):

Trzeba mieć na uwadze, że PNY ma w nowej serii problemy z wentylatorami. Często trafiają się terkoczące wentylatory. Ale jak się trafi dobre to wtedy ich karty są OK.

Miałem 2x 5080. Obie terkotały i huczały jak sowy. 

Edytowane przez j4z
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Skitter napisał(a):

Ciekawa sytuacja wczoraj dałem linka do Morelek z 5090 Suprim, wczoraj sprawdzałem około 1 w nocy, 11 sztuk na stanie. Wchodzę teraz, powiadom o dostępności, a w statystykach widnieje, że tylko jedna osoba kupiła. Ciekawe gdzie się podziało 10 sztuk :D

Po południu się pewnie znajdą z nową lepszą ceną - tak mnie na astrala chcieli zrobić - dostalem powiadomienie ze albo doplacę albo mi anulują bo bład cenowy bleble( taa 6950zl za astrala 5080 to błąd cenowy przecież 😁)