Kadajo 7 410 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Oj tam, albo premium, albo nie
tomcug 2 440 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Co Ty wiesz o premium, niby 9800X3D, a do tego miernota 4070 Ti 8
Qrdello 826 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Pobiegałem trochę w Cronosie na różnych ustawieniach - włącznie z renderem na 150% gdzie fps dropi do 30 i tutaj proc zdecydowanie utrzymuje tempo, ale RT potrafi zglebić tą kartę niestety
ronaldo864 122 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 23 godziny temu, jankooo napisał(a): ooo matko ale ty wykastrowałeś tego swojego rtx... czemu tak mu obciąłeś taktowanie? Na upalne lato jeden profil zimny cichy i wykastrowany jak znalazł, ale tu widzę, że zrobiony na szybko i to na wysokim napięciu nie mam pojęcia dlaczego. Do 2650mhz -2700 mhz wystarcza 850mv nawet na przeciętnej sztuce. 1
Qrdello 826 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Na szybko. Patrząc po tym jak stabilny jest na 0,95v to obstawiam ze 3ghz powinien w okolicach 0,9 łyknąć. U mnie low-profile to będzie 2,5ghz@0,8v. I tak na codzień mam locka na 60 klatek i 90 - teraz zdjęty bo testy.
jankooo 253 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 9 minut temu, ronaldo864 napisał(a): Na upalne lato jeden profil zimny cichy i wykastrowany jak znalazł, ale tu widzę, że zrobiony na szybko i to na wysokim napięciu nie mam pojęcia dlaczego. Do 2650mhz -2700 mhz wystarcza 850mv nawet na przeciętnej sztuce. To jest wydajność poniżej fabrycznej... UV ma sens i to nawet duży żeby polepszyć kulturę pracy ale nie kosztem wydajności. Tu ludzie czekają na wersje SUPER aby miały 5% lepszą wydajność a Wy na własne życzenie robicie wersje BIEDA poniżej fabryki... To mnie dziwi 1
Qrdello 826 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października (edytowane) Dlaczego wersja bieda? Jeżeli pozwala mi na stałe 60 czy 90 klatek, a przy tym na napięciu 0,8v pracuje stabilnie i bierze np. 120W - to tylko cieszyć michę komputr w całości z 230W bierze. PS5 Pro wersja wpizdusuperb Ja jestem graczem starej daty - grałem w "filmowych" 24 fpsach na voodoo, później rivie tnt2, pierwszych geforcach - 60 fps - ale stałe - to dla mnie bajlando. Edytowane 17 Października przez Qrdello 1
maxmaster027 882 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października (edytowane) 28 minut temu, Qrdello napisał(a): Na szybko. Patrząc po tym jak stabilny jest na 0,95v to obstawiam ze 3ghz powinien w okolicach 0,9 łyknąć. U mnie low-profile to będzie 2,5ghz@0,8v. I tak na codzień mam locka na 60 klatek i 90 - teraz zdjęty bo testy. Nie wiem czy jest sens robienia UV na zime. Sporo gier i tak malo w bierze jeszcze masz FG i DLSS. Szkoda ze nie mozessz sciagnac tego benchmarka Na max OC w takim tescie wszystko wymaxowane z RT DLSS Q i FG, bierze srednio 235-240W. Takze nie rozumiem tego zafascynowania UV. Ok jak gdzies w kotlowni komputer stoi albo jest goracy dzien. Ale teraz to takie sobie rozwiazanie Edytowane 17 Października przez maxmaster027
jankooo 253 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 5 minut temu, Qrdello napisał(a): Ja jestem graczem starej daty - grałem w "filmowych" 24 fpsach na voodoo, później rivie tnt2, pierwszych geforcach - 60 fps - ale stałe - to dla mnie bajlando. Nie Ty jeden i też miałem Rive TNT2 ale wersja bieda z dopiskiem M64 Ja po prostu chce korzystać ze sprzętu na 100 a nawet 101% jeśli da się to sensownie ogarnąć 1 1 1
VRman 2 635 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października (edytowane) Gość się nie zna i Ty też się nie znasz. Wartość powinno się liczyć x10 bo AI Eksperci z DF mówią, że RT/PT to przełom i postęp największy w historii gier. A to i tak nic przy tym, co niesie AI, bo to taka rewolucja, że w sumie to PS5 by trzeba porównać do grania w kółko i krzyżyk na piasku a jeszcze do połowy tego skoku by nie doskoczyło. Edytowane 17 Października przez VRman
areczek1987 901 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 48 minut temu, VRman napisał(a): Gość się nie zna i Ty też się nie znasz. Wartość powinno się liczyć x10 bo AI Eksperci z DF mówią, że RT/PT to przełom i postęp największy w historii gier. A to i tak nic przy tym, co niesie AI, bo to taka rewolucja, że w sumie to PS5 by trzeba porównać do grania w kółko i krzyżyk na piasku a jeszcze do połowy tego skoku by nie doskoczyło. Ty sobie żarty robisz?
VRman 2 635 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Ja? Ależ skąd. W żadnym wypadku. A komu to potrzebne? A dlaczego? Oczywiście, że jaja sobie robię.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października 1 godzinę temu, tomcug napisał(a): Co Ty wiesz o premium, niby 9800X3D, a do tego miernota 4070 Ti Śmieją się z @Kadajo Dał się sprowokować z wymianą 10700F na 9800X3D, to i da się z 4070ti na 5080/5090 - to tylko kwestia czasu. Utrzymanie statusu premium wymaga poświęceń i człowiek nie zasłoni się pierwszym lepszym chłodzeniem noctua aby przykryć większe braki. W Polonezie też można mieć alufelgi z Lamborghini 2 1 1 1
maxmaster027 882 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) Przypomnialo mi sie SLI i jak to zle działało, i sprawdzilem jak to wyglada z tym FG i opoznieniami. 4k PT+ ultranightmare MFG.mp4 latency.mp4 Grałem 2x na quality w 4k odchył 0.5fps wiec raczej jest dosc dobrze. MFGx3 jest dosc przyjemne. Wydajnosc ta podstawowa jest ok, nie spada znacznie miedzy fgx2 a fgx3. Jest i tak zdecydowanie lepiej jak 60fps VRR. Moze kogos to zaciekawi, fps sprawdzlem capframeX. Edytowane 18 Października przez maxmaster027
musichunter1x 1 310 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Ktoś posiadający rtx5060 / 5060ti może sprawdzić Silksong lub RE5 (AA x4,fixed benchmark) w 1440p i zobaczyć pobór karty przy 60fps? Zarządzanie zasilaniem ustawione na normalne w panelu sterowania. Jestem ciekaw jak bardzo poprawili to w Blackwell i czy zejdzie <20w. Może być zaraz potem test w 180fps w RE5. Gtx1650super robił 34w 60fps oraz 80w przy nieutrzymanych 180fps oraz ~28w we Silksong. RTX3060ti ciągnął 54w, ~90-135w(<100w przy PL na 47%) oraz 30w.
b1ela5 39 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) msi vanguard 5090, 2925 mhz 0,950v, 2970mhz 0,975V, 3040 mhz 1.00V, 3100 mhz na 1,25V, ktoś sklejał na v/f AB takie rzeczy? w jedną krzywą v/f? edit: nie chodzi o numerki a raczej o to czy można posklejać v/f curve ze stabilnych 0,950V. 0,975V, 1,000V, 1025V, 1,050V. edit: Można W zadnym wypadku nie jest to wyjątkowa karta, ale jest wyjątkowo wydajna ;DDD Edytowane 18 Października przez b1ela5
Smalec 1 551 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października W dniu 17.10.2025 o 20:40, tomcug napisał(a): Co Ty wiesz o premium, niby 9800X3D, a do tego miernota 4070 Ti Pany adminy będzie gala z @Kadajo? 1 3
jankooo 253 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października 1 minutę temu, Smalec napisał(a): Pany adminy będzie gala z @Kadajo? To będą walki z kabelkologią czy co? 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): sprawdzilem jak to wyglada z tym FG i opoznieniami. Tu niby laga nie widać ale ja mając mniej niż +/-80FPS to MFG bym nie włączył. Może kwestia gry bo nie mierzyłem ale przy bazowych 60 fps wyczuwam większego laga
areczek1987 901 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października 8 minut temu, Smalec napisał(a): Pany adminy będzie gala z @Kadajo? Wszyscy razem! Nie rób siary poniżej 90 się tu więcej nie odzywamy! Nie bądź pała bierz astrala! Nie daj dupy z 1600W będzie się trzymał kupy
maxmaster027 882 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października 8 minut temu, jankooo napisał(a): Tu niby laga nie widać ale ja mając mniej niż +/-80FPS to MFG bym nie włączył. Może kwestia gry bo nie mierzyłem ale przy bazowych 60 fps wyczuwam większego laga Powiem Ci tak, Bo juz nie wiem do czego to porownac. Jestes w salonie, zona wychodzi z psem na spacer, puszczasz baka z ulga, idziesz po dezodorad cyk po problemie, po 30 min wracaja, pies warczy czuje pierda, zona mowi ze ladnie pachnie. To ze pies czuje pierda nie oznacza ze smierdzi. Innymi slowy to ze wyczuwasz wiekszego laga jak pies pierda to dlatego ze jestes na to wyczulony. Normalnie jak kiedys grales i nikt Ci o tym nie powiedzial z triple buffering etc to nie bylo problemu, dopiero teraz takie porownywanie i gdzie za duzy lag gdzie za maly po chwili i tak sie przyzwyczajasz. 3
VRman 2 635 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października @maxmaster027 Nie. To wręcz odwrotnie. To, że ktoś "nie czuje" nie znaczy, że tego input lagu nie ma. Poza tym jest to kwestia w której nawet nie zauważanie problemu nie oznacza, że nie wpływa on negatywnie na doznania z gry. FG/MFG ze 60fps moim zdaniem nie nadaje się do grania na myszce, a przy graniu na padzie nadal jest to widoczna wada. "Reflexy" też nie są bez wad.
b1ela5 39 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października (edytowane) Jeśli to wszystko jest prawdą, a jest i to bez wątpienia, to nie ma głupiego gadania, jest tylko 5090 i potem długop dlugo nic. Za drogo, ale jaki jest wybór? ;DDD Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi Czekam już powiem szczerze na 6090? Edytowane 18 Października przez b1ela5
Rekomendowane odpowiedzi