Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Marvf napisał(a):

Pany dobry to deal na TUF'a 5070 Ti za 3777zł? Sram w pory na myśl o podwyżkach dlatego próbuje coś skuć na teraz pod aktualny setup żeby później ze zdziwionymi oczami nie chodzić, miałem w pierwszej kolejności przechodzić na 9800x3d ale pal licho już te am5, 5070ti powinno ładnie uzupełnić obecny gear

Za 3900 masz gorszego Zotaca Amp! Infinity, ale nadal spoko, za to +2 lata dodatkowej gwarancji dla pierwszego właściciela po rejestracji na stronie.

Którego wybrać nie wiem, ale daję pod rozwagę

Edytowane przez VRman
  • Thanks 1
Opublikowano

Chyba nie ma co liczyć żeby seasonic 650w uciągnął całe towarzystwo? Teraz dopiero wpadłem że mam kałowy watowo zasilacz, chociaż marka bardzo dobra. UV karty prawdopodobnie będzie robiony, ale wciąż zbliżam się niebezpiecznie do progu bólu

Opublikowano
9 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Spróbuj uświadomic ludzi, ktorzy czekaja na Superki, że nie bedzie superek. Brolly i Kadajo cały czas maja nadzieje. 

Jeszcze jakby AMD była jakas konkurencja dla 5080 to byłbym w stanie uwierzyc w 5080 Super. 

Obecnie wlasnie A.I. i tylko licza dolary ile na tym siana zarobią, co dla 99% konsumentow jest zupelnie nie interesujace, w momencie jakby przestali produkowac GPU i zajma sie A.I. swiat przestanie stopniowo o nich pisac, i nV zniknie z 1 planu :) 

https://www.pcgamer.com/software/ai/nvidia-reminds-us-its-not-a-gaming-company-anymore-but-an-ai-data-center-infrastructure-company/

Tyle wystarczy :hihot:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, galakty napisał(a):

To 5070Ti za 3300 zł zrobić UV i hej.

Ile % może dać under volting? nigdy się tym nie interesowałem w sumie. 

Proste jak budowa cepa czy jak obliczenia kwantowe? :E 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
W dniu 24.11.2025 o 18:29, jankooo napisał(a):

Przy tych ustawieniach OC oraz sterowanie wentylatorami masz ładowane automatycznie przy starcie. System "Fan Stop" też działa z własną krzywą.

To Twoje ustawienia ? 40% w idle ?? Z czystej ciekawosci, czemu nie 0 albo chociaz minimalne 30 ? 

Opublikowano
8 minut temu, tommiyacht napisał(a):

To Twoje ustawienia ? 40% w idle ?? Z czystej ciekawosci, czemu nie 0 albo chociaz minimalne 30 ? 

Nie- to tylko przyklad. Ja mam auto bo nie mam potrzeby regulacji

Opublikowano
19 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

5070 Ti ciągnie 300W, więc zostaje ci jeszcze połowa zasilacza na pozostałe podzespoły. 

Z palcem wiesz sam gdzie... Oni te wymagania dla 5070ti podają bardziej pod psu klasy no name (jeśli są takie jeszcze, od 25 lat kupuje tylko te ze średniej półki, nie przewymiarowane mocowo i tylko raz Tagan 480W u22 narobił mi bałaganu 20 lat temu.) 

Opublikowano (edytowane)

Dobra krótka piłka z tej list (tylko te modele co tu są) https://www.mediaexpert.pl/search/raty_nawet-3-raty-gratis-i-30-rat-0-rrso-0?availability_name=Dostępny&query[menu_item]=13068&query[querystring]=rtx+5080&sort=price_asc

Co brać ? żeby cewki nie piszczały i się nie grzała jak czajnik na gazie :E hałas wentylatorów przeboleje.

Raty 0% więc obojętna cena ale też nie modele powyżej 6k :E najlepszy stosunek cena/jakosc.

Buda i mój sprzęt w sygnaturce, monitor wleci 3440x1440.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
2 minuty temu, Brolly napisał(a):

Dobra krótka piłka z tej list (tylko te modele co tu są) https://www.mediaexpert.pl/search/raty_nawet-3-raty-gratis-i-30-rat-0-rrso-0?availability_name=Dostępny&query[menu_item]=13068&query[querystring]=rtx+5080&sort=price_asc

Co brać ? żeby cewki nie piszczały i się nie grzała jak czajnik na gazie :E hałas wentylatorów przeboleje.

Raty 0% więc obojętna cena ale też nie modele powyżej 6k :E najlepszy stosunek cena/jakosc.

Buda i mój sprzęt w sygnaturce, monitor wleci 3440x1440.

Bierz tego windforca najtanszego. Z czasem sobie kupisz blok wodny, moze akurat Ci sie dobry chip trafi to nawet nie bedziesz musial.

• Haha 1
Opublikowano

@Brolly nigdy nie kupuj karty w ciemno i nigdy na podstawie takich rad jakie dostajesz wyżej.

Sprawdź testy, zobacz jak karta się zachowuje na stocku i na UV.

Im więcej się dowiesz, tym mniejsza szansa niemiłej niespodzianki po zamontowaniu w PC.