Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Wywaliłem nvidia app zrobiłem restart i dając jak ten gościu na filmie nadal ZERO różnicy jak by to OC wgl się nie akceptowało 

Pare stron wcześniej pisałem że mam podobny problem , też próbowałem zrobić OC według tego filmiku , ale mam zablokowany Power Limit , zegar od ramu moge dac maks na 2000 a zegar od rdzenia na maks 200. Z tym że było to na poprzednim sterowniku , więc raczej to nie wina sterownika.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ale rozumiem

Niezalenie jaki tryb odpalisz korzysci masz wszedzie te same. Wiec i na quality tez takie same jak na performance. Ale faktemj jest, ze wizualnie na performance zyskasz wiecej co jest chyba oczywiste :D 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
4 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Wgl grając na DLAA jest sens dawać te najnowsze DLSS? 

na kartach 40/50 - było tu wrzucane- 2/3 % mniejsza wydajność. Więc praktycznie tyle co nic a zawsze coś tam może nowy model poprawia w jakości 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Wgl grając na DLAA jest sens dawać te najnowsze DLSS? 

Przeciez to dziala tez z DLAA :D 

13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Mnie zależy na jak najlepszej jakości obrazu jaki preset DLSS nie wybiorę.

Wiec wrzucasz M i zapominasz, za bardzo sie skupiacie na pierdolach, nvidia to po prostu tak sobie nazywa, ze to niby pod "performance" tylko znaczenia to nie ma zadnego finalnie ;)  Bo nazwa nazwa ale jak nie wymusisz M to transformera v2 miec nie bedziesz niezaleznie jak oni to sobie nazywaja.

Jak ktos uzywal K z transformerem v1, a wlaczal tryb w grze "performance" to tez dzialalo pomimo, ze to niby "quality" nazwane ;) Rozumiecie analogie ?? ;) 

obraz.thumb.png.42b8474a4407ac1a93621a293835bbe5.png

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano

Czy ustawienia Q/B/P w samych grach dziala niezaleznie od presetu M? Innymi slowy, po wyborze presetu M, zmiany w samej grze z Quality na np. Balanced - odnosza efekt? Czy preset M nadpisuje totalnie ustawienie trybu DLSS z samej gry?

Opublikowano
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Jedno nie ma nic wspolnego z drugim, preset M to wybor modelu Ai, a profile w grze sa zawsze te same niezaleznie od uzytego modelu AI. ;) Profile w grze to tylko mnoznik rozdzialki. 

Dzieki, wszystko juz wiem, mam komplet informacji. Udalo mi sie przebrnac przez te poziomy piekła. Taki komplet informacji wlasnie potrzebowalem zeby finalnie podjac decyzje jaki DLSS uzywac

Ogolnie rzecz biorac - wyepałem nowe stery, wrocilem do grudniowych z nvcleanerem i problem z rozkminami DLSS zniknal :E 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No tak ale DLAA tez korzysta z presetu M  i nowosci wiec jak pod dana gre ustawisz raz preset to pozniej wlaczasz obie technika DLSS/DLAA co kto lubi w danej grze :D 

I do tego wystarczy swapper bez calego tego kombajnu od Nv :) 
Swoja droga zastanawiam sie - jak z grami online i systemami antycheatowymi gdy sobie tak dllki podmieniasz ;) 

I czy jest roznica miedzy swapperem a NvApp z punktu widzenia gier online i systemow antycheaterskich

Czy jest tak, ze DLSS Swapper podmienia pliki (co moze byc problematyczne) a NvApp dziala przy sterowniku i po prostu przekierowuje do korzystania z innej biblioteki na poziomie sterownika?

Opublikowano
3 minuty temu, SebastianFM napisał(a):

Ja uważam, że NVIDIA Profile Inspector jest lepszy od tego Swapper'a, ponieważ nie modyfikuje żadnych plików gry, jedynie zmienia ustawienia sterowników NVIDIA.

Czyli NvApp jak NVInspector - powoduje wymuszenie korzystania z innego presetu DLSS ale w bezpiecznej formie jak mniemam?

Opublikowano
5 minut temu, SebastianFM napisał(a):

Ja uważam, że NVIDIA Profile Inspector jest lepszy od tego Swapper'a, ponieważ nie modyfikuje żadnych plików gry, jedynie zmienia ustawienia sterowników NVIDIA.

No to ciekawe jak chcesz w tej grze użyć nowego DLSS jak będzie ona miała stare biblioteki :hihot: