ket_rab 463 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) https://www.aorus.com/pl-pl/graphics-cards/GV-N5090AORUS-IF-32GD/Key-Features Edytowane 6 Stycznia przez ket_rab 13
maxmaster027 1 344 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 3 minuty temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): Dobra kolejny temat Coś jest nie tak w ustawieniach/sterownikach bo na szybko chciałem sprawdzić w msi afterburnerze jakieś OC i nawet bo daniu suwaków na wysokie wartości nie dzieje się kompletnie nic nawet 1 fps. (Daje zapisz/apply ) hmm ciekawe czy to nie apka od nV, raczej powinno byc widac roznice jezeli dajesz apply. Na szybko sprawdzic OC...dobre sobie to jednak trwa troche dłuzej, ale od tak te 200mhz i 2000mhz na pamieciach mozna smialo dac bez sprawdzania, bo na pewno bedzie stabilnie działać 7 minut temu, tomcug napisał(a): Różnica absolutnie nie do zauważenia i nie ma co robić prania mózgów, że jest inaczej. Co oczywiście nie zmienia faktu, że stery słabe, skoro FPS spadł Tak, potem nastepne stery wyjda znowu 2fps, wiec roznica niby malo istotne ale jednak
Mistrz zakonu Paladynów 912 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 23 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): hmm ciekawe czy to nie apka od nV, raczej powinno byc widac roznice jezeli dajesz apply. Wywaliłem nvidia app zrobiłem restart i dając jak ten gościu na filmie nadal ZERO różnicy jak by to OC wgl się nie akceptowało
DżonyBi 2 295 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, ket_rab napisał(a): Dla mnie Gigabyte to firma mem. Edytowane 6 Stycznia przez DżonyBi 1
sideband 3 243 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 47 minut temu, tomcug napisał(a): Różnica absolutnie nie do zauważenia i nie ma co robić prania mózgów, że jest inaczej. Co oczywiście nie zmienia faktu, że stery słabe, skoro FPS spadł Rzeczywisty gameplay strata 1.2% i odpowiednio 1% i 0.7% dla FG 2x i 3x względem 581.67
Phoenix. 7 145 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia https://videocardz.com/newz/nvidia-dlss-4-5-costs-2-3-performance-on-rtx-50-rtx-20-30-may-be-hit-with-20-drops
RTX4090 367 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Kiedyś było prosto WŁ/Wył Teraz nie wiadomo co ustawić najlepiej ..... Teraz (bo już nie kumam) mam nowe biblioteki DLSS, dam DLAA/Q i wleci profil K - to używam 4.0 czy 4.5 ?
tgolik 833 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, RTX4090 napisał(a): Kiedyś było prosto WŁ/Wył Teraz nie wiadomo co ustawić najlepiej ..... Teraz (bo już nie kumam) mam nowe biblioteki DLSS, dam DLAA/Q i wleci profil K - to używam 4.0 czy 4.5 ? jak nie kumasz to najlepiej nic nie zmieniaj
oldfashioned 905 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Pokolenie "wydajnosc > jakosc za wszelką cenę"
Kadajo 10 371 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Czyli przy DLSS Jensen nie widzi problemu żeby starsze generacje zdychały Ale broń cię boże FG, bo będzie za niska wydajność. Aha 1
tomcug 4 076 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 24 minuty temu, sideband napisał(a): Rzeczywisty gameplay strata 1.2% i odpowiednio 1% i 0.7% dla FG 2x i 3x względem 581.67 Czyli będzie żył ten pacjent, chyba że dla kogoś nawet 1% to tragedia
Phoenix. 7 145 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 18 minut temu, RTX4090 napisał(a): 4.0 czy 4.5 ? K to 4 M to 4.5
Phoenix. 7 145 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Teraz, Kadajo napisał(a): A ten nowy L ? To jest dla ultra performance trybu i zjada najwiecej zasowbow, M to jest odpowiednik poprzedniego K czyli optymalnie i taki ma byc wlaczany
RTX4090 367 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): K to 4 M to 4.5 tylko wymuszenie W CP2077 modelu M (NV inspektor) nie przynosi żadnego efektu (może wymagana aktualizacja softu)
Kadajo 10 371 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia No ale jak to działa, a jak zmienię w czasie gry ustawienie DLSS jak wcześniej wymusiłem najnowszy preset ?
Phoenix. 7 145 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 1 minutę temu, RTX4090 napisał(a): tylko wymuszenie W CP2077 modelu M (NV inspektor) nie przynosi żadnego efektu (może wymagana aktualizacja softu) Bo w cyberku nie da sie zmieniac presetu jesli jest natywna implementacja Jednym slowem w tej grze sie nie grzebie poza apka nvidia. Jak zmienilem keidys recznie pliki i wymusilem preset to wbijalo presety calkiem z tylka a nie to co sie chcialo.
Kadajo 10 371 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Moim zdaniem ostrość obrazu na nowym DLSS 4.5 jest zbyt duża. Taki Wiedźmin 3 nawet z wyłączonym wyostrzeniem obrazu ma przeostrzony obraz na krawędziach i źle to wygląda... To samo zauważyłem w CP2077 jak wyłączymy path tracing który mocno zmiękcza obraz (tutaj akurat to wyostrzenie z PT działa na plus).
sideband 3 243 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 13 minut temu, tomcug napisał(a): Czyli będzie żył ten pacjent, chyba że dla kogoś nawet 1% to tragedia Niekoniecznie niektórzy palą kable w instalacjach dla kilku procent 2 minuty temu, RTX4090 napisał(a): tylko wymuszenie W CP2077 modelu M (NV inspektor) nie przynosi żadnego efektu (może wymagana aktualizacja softu) Już jest nowy inspector
Phoenix. 7 145 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 9 minut temu, Kadajo napisał(a): No ale jak to działa, a jak zmienię w czasie gry ustawienie DLSS jak wcześniej wymusiłem najnowszy preset ? Wbijasz preset L/M i zapominasz o wszystkim. Nic sie nie zmienilo, a to ze L jest pod ultra performacne to masz korzysci z tego na kazdym ustawiniu DLSS, na to nie patrz. Bo M preset tez jest pod performance z nazwy jak to sobie nvidia nazwala To jest to samo co bylo z J/K Wbijasz K i zapominasz. Reszta sobie glowy nie zawracaj. 3 godziny temu, Phoenix. napisał(a): @KadajoTu pisze o przeostrzeniu 6 minut temu, Kadajo napisał(a): To samo zauważyłem w CP2077 Ja odpalilem stary god of war i jestem zachwycony jakoscia Pozniej sprawdze tlou. Ale w gow wyostrzanie na 0 ustawione. Wiec pewnie bedzie wiele zalezne od gry. Edytowane 6 Stycznia przez Phoenix. 1
Phoenix. 7 145 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): Czekam az wroca i zrobia solidne testy Edytowane 6 Stycznia przez Phoenix.
maxmaster027 1 344 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Ale rozumiem, że na quality np 3440x1440 to bedzie mniejsza roznica vs stary K, niz na 4k w trybie performance I czy to da sie wymusic w nowym inspektorze, bo jesli sie da to sobie zaraz sam sprawdze,
RTX4090 367 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Dobra mam to: 1. Mam wrzucone DLL nowe do gry + wymuszony M z NVinspektro ---> nie działa zostają ustawienia automatyczne 2. w NVinspektor wymuszone nadpisanie + wymuszony M ----> działa DLL brałem z techpowerup
maxmaster027 1 344 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, RTX4090 napisał(a): 2. w NVinspektor wymuszone nadpisanie + wymuszony M ----> działa DLL brałem z techpowerup Jaka wersja nvinsp?
Rekomendowane odpowiedzi