Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, caleb59 napisał(a):

Tak samo bym zrobił jakbym siedział w tej księgowości, a co mnie to obchodzi. Mam płacone za swoją robotę a nie za szukanie usterki z własnej woli. :hihot: Praca to kara i masz się czuć w niej podle i nie daj Boże dawać coś ekstra poza zakres swoich obowiązków bo zaraz przykleją ci łatkę hehe informatyka i będziesz latał po firmie za darmo kiedy jakaś Grażynka odwali podobny numer.

Nigdy nie pokazuj w robocie, że umiesz coś ponad to za co masz płacone.

A mów mi więcej. Robię milion rzeczy, właśnie dzięki takiemu podejściu i... nie jest zdrowe. Wiem to. ;) 
Ale to był tylko przykład cechy charakteru (ciekawości) - którą się ma, albo nie.

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Fajnie się gada jak to nie Twoja kasa. Jak coś zjeb...e to  mu oddasz?

:rotfl2:

Prędzej mu się zjeb... jak nie zrobi UV.

Ja rozumiem, że masz 0 wiedzy na temat komputerów, ale teraz już się ocierasz o Grażynki z Facebooka.

"Nie ruszaj, bo zepsujesz" ... :hihot:

• Like 3
Opublikowano

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

:rotfl2:

Prędzej mu się zjeb... jak nie zrobi UV.

Ja rozumiem, że masz 0 wiedzy na temat komputerów, ale teraz już się ocierasz o Grażynki z Facebooka.

"Nie ruszaj, bo zepsujesz" ... :hihot:

No i masz jakiś masowy bojkot nvidi że każdemu co siedzi na stocku karta padła po roku?

To tylko tu macie hopla na punkcie obrotów i temperatury a cała reszta sobie gra i ma to gdzieś.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, j4z napisał(a):

Można też zachowywać się normalnie, ale niewielu tak potrafi.

Wykazać jakieś zrozumienie. 

Trochę mniej pychy...

Nie wyzywać.. 

W necie każdy Kozak i każdy najmądrzejszy... 

Meh

Pisac też wypadałoby się nauczyć moim zdaniem. W końcu mało nie piszesz...

Zachowywanie się normalnie zostawiam na spotkania w firmie z dyrektorem przed podwyżkami.
Zrozumienia nie wykażę choćby kszty jak ktoś nie chce robić UV "bo nie, bo nie po to dałem 20k za kartę ugabuga". 
Wyzywanie? Tu daleko jest od wyzywania.
W necie są też ludzie co siedzą w tym od 20+ lat i chcą dobrze dla innych i wiedzę mają z własnych doświadczeń a nie tylko YT.
Inna sprawa, że najpierw miał być ZOTAC bo 5 lat gwarancji i ASTRAL nie potrzebny, dajcie mi spokój, ZOTAC ZOTAC mememe.
Teraz się okazuje, że ASTRAL jednak nie taki zły i w sumie to nawet dobry i już wie czemu to dobry wybór był a jak ciśnienie opadnie to się okaże, że jednak UV też takie złe nie jest. 
Co jak co dla mnie -150W na godzinę przy włączonym kompie podczas grania to jednak odczuwalna różnica temperaturowa i obciążeniowa dla komputera i nie uważam by ktokolwiek powinien myśleć inaczej, w tym temacie mam klapki na oczach i korki w uszach i wiem swoje "bo zdrowy rozsądek".
PS. serio na tym forum są ludzie co oddają komputer do serwisu by wymienić kartę graficzną? :hmm:
A tak w ogóle przepraszam jeśli sposób moich wypowiedzi kogoś razi, tak mam od kiedy wychowała mnie ulica a nie mama (joke). A na serio po prostu taki cham jestem %-)

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
5 minut temu, MJRegul napisał(a):

Zachowywanie się normalnie zostawiam na spotkania w firmie z dyrektorem przed podwyżkami.
Zrozumienia nie wykażę choćby kszty jak ktoś nie chce robić UV "bo nie, bo nie po to dałem 20k za kartę ugabuga". 
Wyzywanie? Tu daleko jest od wyzywania.
W necie są też ludzie co siedzą w tym od 20+ lat i chcą dobrze dla innych i wiedzę mają z własnych doświadczeń a nie tylko YT.
Inna sprawa, że najpierw miał być ZOTAC bo 5 lat gwarancji i ASTRAL nie potrzebny, dajcie mi spokój, ZOTAC ZOTAC mememe.
Teraz się okazuje, że ASTRAL jednak nie taki zły i w sumie to nawet dobry i już wie czemu to dobry wybór był a jak ciśnienie opadnie to się okaże, że jednak UV też takie złe nie jest. 
Co jak co dla mnie -150W na godzinę przy włączonym kompie podczas grania to jednak odczuwalna różnica temperaturowa i obciążeniowa dla komputera i nie uważam by ktokolwiek powinien myśleć inaczej, w tym temacie mam klapki na oczach i korki w uszach i wiem swoje "bo zdrowy rozsądek".
PS. serio na tym forum są ludzie co oddają komputer do serwisu by wymienić kartę graficzną? :hmm:
A tak w ogóle przepraszam jeśli sposób moich wypowiedzi kogoś razi, tak mam od kiedy wychowała mnie ulica a nie mama (joke). A na serio po prostu taki cham jestem %-)

Są.

Opublikowano (edytowane)

Trzeba w końcu nauczyć @ODIN85 jak cytować tylko fragment wypowiedzi na który odpowiadamy. 

Zobacz jak to działa:

15 minut temu, MJRegul napisał(a):

Są.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano

@ODIN85 bez brania pod włos - czemu oddajesz do serwisu na takie rzeczy komputer? Widzę masz w stopce całkiem ok zestaw, zakładam, że umiałeś go sam skonfigurować i użytkujesz bezproblemowo. Boisz się, że coś zepsujesz i jesteś tylko użytkownikiem końcowym? Co robisz jak coś się spaprze w systemie i trzeba zrobić reinstalkę?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@ODIN85 bez brania pod włos - czemu oddajesz do serwisu na takie rzeczy komputer? Widzę masz w stopce całkiem ok zestaw, zakładam, że umiałeś go sam skonfigurować i użytkujesz bezproblemowo. Boisz się, że coś zepsujesz i jesteś tylko użytkownikiem końcowym? Co robisz jak coś się spaprze w systemie i trzeba zrobić reinstalkę?

Bios i instalkę ogarniam. Składania nie.

Opublikowano (edytowane)

@Doamdor no, MSI w końcu ogarnęło, że złoty 5080 pasuje do większości buildów jak pięść do nosa. Z czarnym lepiej "zawojują" rynek.

@ODIN85 nie czujesz potrzeby nauczyć się? To WYDAJE MI SIĘ taka podstawa jak wymiana filtra powietrza w aucie. 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

Są na forum ludzie co mają 10x więcej hajsu od Odina, pracują w IT, a oddają kompy do serwisu na np. wymianę GPU :E Nie mają do tego weny, nie mają, albo szkoda im na to czasu. Specjalizują się w innych rzeczach.