Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To sobie ustawiaj a reszcie daj żyć.

17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Idealne podsumowanie. JAKOŚ ;), ale 5% maniaków zależy na maksymalnym i optymalnym wyciśnięciu sprzętu, za który zapłacili wór kasy?

A po drugie.
Skąd te info o 95%?
Pewnie z IDzD? (Instytutu Danych z Dupy) ;)

.

Opublikowano

No to teraz się zacznie, którą kostkę najlepiej wygrzewa Q2? :wariat:

7 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Finalnie jeżeli kupuje coś za 20K to mam prawo oczekiwać, że wyjmę to z pudełka i będzie bezpiecznie działać. Tak przynajmniej do tego podchodzę. 

Wszystko siedzi w głowie a finalnie masz większy hałas albo mniejszy, cieplej albo chłodniej,  ot co.

Szczerze mówiąc: tracisz czas. Zrobienie przyzwoitego UV to jest 30s, z czego większość to połapanie się jak ustawiać te punkty na krzywej szybko.

Dokładnie tyle poświęciłem na UV u siebie. Nie traciłem czasu na walkę o 15MHz i godzinne testowanie. Wiedziałem co ludzie ustawiają więc po zakupie przesunąłem na 75% "dobrego wyniku" i zostawiłem, jest z takim zapasem że zawsze działa idealnie.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

To sobie ustawiaj a reszcie daj żyć.

.

@ODIN85 fajny chłop jesteś, poczciwina, ale... po co się wcinasz jak stringi w zad?
Piszę do @userKAMIL i ustosunkowuję się do jego podejścia, a Ty wyskakujesz jak filip z konopi, bo musisz sobie klepnać 106 posta z 10 znaków.

Siedzisz na forum IT dla pasjonatów i...
Chcesz być baranem (?) i umrzeć, jako baran? Droga wolna. ;) 

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

Wszystko pięknie i fajnie, dopóki się nie stopi 12VHPWR <-> 12V-2x6. LOL

Przy 5090 UV powinno się robić tylko z tego powodu. :hihot:

4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

@ODIN85 fajny chłop jesteś, poczciwina, ale... po co się wcinasz jak stringi w zad?

Bo on jest z tego samego sortu, do kompa dwie lewe ręce i wszystko dla niego serwis musi robić.

• Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, sideband napisał(a):

@JeRRyF3D

Zdajesz sobie sprawę, że rozmawiasz z osobą(Odin), która zanosi kompa do serwisu żeby nową kartę wsadzili.

No w tym właśnie rzecz, że wiem to, i to mnie irytuje, że gość zamiast siedzieć cicho pod dywanem i przynajmniej nie przeszkadzać innym - filozuje.

Opublikowano
56 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

No w tym właśnie rzecz, że wiem to, i to mnie irytuje, że gość zamiast siedzieć cicho pod dywanem i przynajmniej nie przeszkadzać innym - filozuje.

On broni jeszcze lepszego absztyfikanta :hihot:

Opublikowano
Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jak się ktoś nie czuje na siłach to po co mu wmamiasz że to nic trudnego. Nie chce to nie.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Jak się ktoś nie czuje na siłach to po co mu wmamiasz że to nic trudnego. Nie chce to nie.

Umie / umiesz (?) wytrzeć zadek? ;)
Ten sam stopień komplikacji. ;)
Serio. ;)

Tu nie o umiem / nie umiem idzie, tylko NIE CHCĘ ! albo BOJĘ SIĘ!
a jak zobaczy czego się bał, to będzie się 3 miech śmiał sam z siebie.

I to jest całkiem częste. Klasyka! Nie dotykam, bo się nie znam...
ale czasami wystarczy odrobinka chęci, 1% zwykłej ciekawości świata.

U mnie w firmie potrafiła cała księgowość (!) nie pracować z powodu "awarii systemu", a nie było "informatyka"!
Więc siedziały kilka godzin w oczekiwaniu na IT. Wszedłem przez przypadek i pytam, co to za strajk włoski = bo awaria.
Schylem się pod biurko... i widzę, że panie sprzątające (widocznie) w nocy, przy odkurzaniu nacisnęły odkurzaczem włącznik listwy zasilającej.
I 5 bab siedziało w bezruchu, BO SIĘ NIE ZNAJĄ... nawet nie próbując (!) sprawdzić, co może być powodem kwasu.
Ja, w nie swoim biurze (nie znając układu niczego) znalazłem to w 30 sek. Bo tu nie o wiedze, ani "znanie się" szło.
O chęć kiwnięcia choćby jednem palcem w kierunku "awarii". Czasami nie trzeba się znać. Wystarczy ciut chcieć. ;)
Ale to jest cecha charakteru. To się ma, albo nie. Nie da się tego nauczyć IMO. ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 3
Opublikowano

@JeRRyF3D

Dlatego nie kazdy nadaje sie do prac typu support service / helpdesk / jakichs napraw automatykow czy mechanikow  itp

niektorzy nie wyhylaja nosa spoza swojej wlasnej specjalizacji bo jak cos przyjdzie specjalista i naprawi :wariat:

Opublikowano

Mamy już: 

Niepełnosprytny 

Cecha charakteru 

Coś pominąłem? 

Ktoś dołoży do pieca?

Przykro się na to patrzy. Człowiek myślał, że kąkuterowcy będą lepsi od audiozoofili. :balon:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

U mnie w firmie potrafiła cała księgowość (!) nie pracować z powodu "awarii systemu", a nie było "informatyka"!
Więc siedziały kilka godzin w oczekiwaniu na IT. Wszedłem przez przypadek i pytam, co to za strajk włoski = bo awaria.
Schylem się pod biurko... i widzę, że panie sprzątające (widocznie) w nocy, przy odkurzaniu nacisnęły odkurzaczem włącznik listwy zasilającej.
I 5 bab siedziało w bezruchu, BO SIĘ NIE ZNAJĄ... nawet nie próbując (!) sprawdzić, co może być powodem kwasu.
Ja, w nie swoim biurze (nie znając układu niczego) znalazłem to w 30 sek. Bo tu nie o wiedze, ani "znanie się" szło.
O chęć kiwnięcia choćby jednem palcem w kierunku "awarii". Czasami nie trzeba się znać. Wystarczy ciut chcieć. ;)
Ale to jest cecha charakteru. To się ma, albo nie. Nie da się tego nauczyć IMO. ;)

Tak samo bym zrobił jakbym siedział w tej księgowości, a co mnie to obchodzi. Mam płacone za swoją robotę a nie za szukanie usterki z własnej woli. :hihot: Praca to kara i masz się czuć w niej podle i nie daj Boże dawać coś ekstra poza zakres swoich obowiązków bo zaraz przykleją ci łatkę hehe informatyka i będziesz latał po firmie za darmo kiedy jakaś Grażynka odwali podobny numer.

Nigdy nie pokazuj w robocie, że umiesz coś ponad to za co masz płacone.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, j4z napisał(a):

Mamy już: 

Niepełnosprytny 

Cecha charakteru 

Coś pominąłem? 

Ktoś dołoży do pieca?

Przykro się na to patrzy. Człowiek myślał, że kąkuterowcy będą lepsi od audiozoofili. :balon:

Czas wyjść z internetu złapać więcej dystansu do świata i własnej osoby.

Sam siebie nazywam niepełnosprytnym albo debilem jak spiepsze coś albo nie załapie i śmieje się sam z siebie :hihot:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Można też zachowywać się normalnie, ale niewielu tak potrafi.

Wykazać jakieś zrozumienie. 

Trochę mniej pychy...

Nie wyzywać.. 

W necie każdy Kozak i każdy najmądrzejszy... 

Meh

6 minut temu, sideband napisał(a):

spiepsze

Pisac też wypadałoby się nauczyć moim zdaniem. W końcu mało nie piszesz...

Edytowane przez j4z
  • Sad 1
  • Upvote 1