ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. Każdy zakup przez internet daje taką możliwość na 28 dni.
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Nie uznaję, nie toleruję (wręcz gardzę) takim podejściem. 2
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Pozostaje zaryzykować lub siedzieć dalej na IPS.
ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Nie uznaję, nie toleruję (wręcz gardzę) takim podejściem. A ktoś coś Ci tu złego doradził kiedykolwiek?
SebastianFM 510 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 49 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. OLED wcale nie musi być oczojebny. Mam Samsung'a, model z 2025 r. Przy włączonym Trybie gry i grach z włączonym HDR, nasycenie kolorów jest bardzo przesadzone. Przy wyłączonym Trybie gry i wszystkich innych "ulepszeniach" zostają same zalety OLED'a czyli idealna czerń, większa maksymalna jasność i szersza paleta barw. 1
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): A ktoś coś Ci tu złego doradził kiedykolwiek? Mówię o niezdecydowaniu i kupowaniu "na próbę", bo wolno mi zwrócić. Brzydzę się takim procederem. Edytowane 1 Sierpnia przez JeRRyF3D 1
Zhao 796 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 8 godzin temu, TEMIDA napisał(a): Rozumiem, że tutejszy mędrzec i wszechznawca. Dzięki za przedstawienie się Ty też się ładnie przedstawiłeś 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 9 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Mówię o niezdecydowaniu i kupowaniu "na próbę", bo wolno mi zwrócić. Brzydzę się takim procederem. Miałem na myśli kupienie na stałe.
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia @JeRRyF3D Top Hi-Fi pownni "wypożyczyć". Ale mają tylko Loewe
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Godzinę temu, MJRegul napisał(a): matko Boska... Przyjdzie premiera RTX 60xx, ludzie zobaczą słupki wydajności nowych RTX, to nawet cena ich nie powstrzyma.
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia MSRP będzie 2x wyższe niż podczas premiery serii 5, ale rynek się nie zawali, ludzie nadal będą kupować. Nadal będą braki i scalping.
Kadajo 9 968 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 18 minut temu, Doamdor napisał(a): Przyjdzie premiera RTX 60xx, ludzie zobaczą słupki wydajności nowych RTX, to nawet cena ich nie powstrzyma. Ale puste i płytkie portfele już tak
Phoenix. 7 022 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a): Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. Odpalasz tryb SDR i problem z glowy, a to nadal nie wyklucza zalet oleda No chyba ze wolisz srebrna czern to co innego
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Ale puste i płytkie portfele już tak U posiadaczy RTX 5090? Do premiery jeszcze kawał czasu, skarbonka zapełni się. Edytowane 1 Sierpnia przez Doamdor 1 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a): kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! Kontrast i poprawne wyświetlanie czerni są dla ciebie wadą ? 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): U posiadaczy RTX 5090? Do premiery jeszcze kawał czasu, skarbonka zapełni się. Psychopatów nie liczmy 1
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Kontrast i poprawne wyświetlanie czerni są dla ciebie wadą ? Psychopatów nie liczmy Nie dość, że czarne, jest czarne w nocy, to HDR jest jak wisienka na torcie. 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Psychopatów nie liczmy Na poprzedniej premierze sporo ich było, pomimo, że seria RTX 50xx szału nie robi. W przypadku RTX 60xx, w pociągu miejsc zabraknie.
Dimazz 783 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Jak ktoś raz przesiądzie się na oleda do gier single player to cięzko o powrót do zwykłych lcd tego się nie da odzobaczyć Edytowane 1 Sierpnia przez Dimazz 4
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Nie mogłem się powstrzymać.. Spoiler Edytowane 1 Sierpnia przez j4z
Kadajo 9 968 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 3 minuty temu, Doamdor napisał(a): Na poprzedniej premierze sporo ich było, pomimo, że seria RTX 50xx szału nie robi. W przypadku RTX 60xx, w pociągu miejsc zabraknie. Właściciele 5090 w dniu premiery 6090 ? 1
Doamdor 2 947 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia @Kadajo Po takim czasie oczekiwania, nawet i ciebie ten stan nie ominie po zobaczeniu RTX 6080 24 GB.
wallec 1 801 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 1 godzinę temu, SebastianFM napisał(a): OLED wcale nie musi być oczojebny. Mam Samsung'a, model z 2025 r. Przy włączonym Trybie gry i grach z włączonym HDR, nasycenie kolorów jest bardzo przesadzone. Przy wyłączonym Trybie gry i wszystkich innych "ulepszeniach" zostają same zalety OLED'a czyli idealna czerń, większa maksymalna jasność i szersza paleta barw. Jak wyłączysz tryb gry to masz wciąż wysokie odświeżanie?
Kadajo 9 968 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 13 minut temu, Doamdor napisał(a): @Kadajo Po takim czasie oczekiwania, nawet i ciebie ten stan nie ominie po zobaczeniu RTX 6080 24 GB.
MJRegul 802 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a): Mówię o niezdecydowaniu i kupowaniu "na próbę", bo wolno mi zwrócić. Brzydzę się takim procederem. To jak inaczej masz sprawdzić sprzęt? Brzydzę. Gardzę. Chyba lekko przesadzasz.
j4z 1 873 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia 15 minut temu, MJRegul napisał(a): Brzydzę. Gardzę. Chyba lekko przesadzasz. Widać taki typ.
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Po prostu. Uważam ten proceder za obrzydliwy.
Rekomendowane odpowiedzi