Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, galakty napisał(a):

No i właśnie, albo mamy wincyj RAMu, albo lepszy całościowo produkt LOL 

A ja jestem sceptyczny co do wydajnosci 5080. Super hiper dlss z dg w klatek jako nowosc w serii 5000? Loboze ezrost wydajnosci x100%

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Zachy napisał(a):

A ja jestem sceptyczny co do wydajnosci 5080. Super hiper dlss z dg w klatek jako nowosc w serii 5000? Loboze ezrost wydajnosci x100%

Raster odchodzi do lamusa, a te wzrosty co gen i tak sa smieszne przeciez w rasterze, wszystko bedzie pakowanie w AI/FG/DLSS/RT.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ano tak.

Co nie zmienia faktu ze w czystej wydajnosci 5000 moga byc średnio powiedzialbym, poza 5090 ktore moze miec +50% i nie wiadomo ile do ceny :o

A jak dla kogos liczy sie dlss4 i fg 2.0 to moze dostac to co chce :o

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
4 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

@Phoenix.

Ale do dziś tego żałuje 🤭

Ja kupilem za 6k karte ;) A zaluje tylko tego, ze tak naprawde jej nie wykorzystalem a nie wydanej kasy wiec napewno nie bede celowal w ta polke juz bo raptem 2-3gry przeszedlem przez prawie 1,5 roku, a gram glownie w Warzone w 99%. Do tego mam teraz PROsiaka konsole. Wystarczy ;)  Zalowac to mozna tego ze nie ma gier pod te karty haha

Opublikowano

Te przeciekowe specyfikacje nie trzymają się ani kupy ani dup...:stukniety: Szczególnie porownując 5080 do 5070ti. Pomijam już fakt istnienia 5070 w wersji TI gdzie w przypadku Ady było to wyjście rakiem z planowanego wała. Tak samo te 16GB... Serio kurtka byłby tak łaskawy?? 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

@Phoenix.

Ale do dziś tego żałuje 🤭

za plandemi to 3080 i za 9k i mlaskali

18 minut temu, Totek napisał(a):

Te przeciekowe specyfikacje nie trzymają się ani kupy ani dup...:stukniety: Szczególnie porownując 5080 do 5070ti

Co za róznica i tak bedzie drogo.Powyzej 5070 nie ma amd a i ta bedzie droższa

ale ze o dlss4 taka cisza?Moze dopiero w rtx 6000?

Edytowane przez Karro
Opublikowano
1 godzinę temu, dan254 napisał(a):

Jeśli 70ti i 80 będą mieć 16 GB ramu i pewnie sporą różnicę w cenie to kto kupi 5080 ?? Mam nadzieję że w 5080 będzie przynajmniej 20 GB

Wątpie żeby obie miały po 16. Coś się zmieni jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

Postarza jawnie w ten sposób że nowych dlss to nie daje do poprzednich generacji nic więcej nie musi robić. No i zawsze daje tak mało vram że jeszcze na premierę jest ok w miarę ale po 2 latach zaczynaja karty niedomagać

Edytowane przez wrobel_krk
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a):

Postarza kawnie w ten sposób że nowych dlss oto neidbaje do poprzednich generacji nic więcej nie musi robić. No i zawsze daje tak mało vram że jeszcze na premierę jest ok w miarę ale po 2 latach zaczynaja karty niedomagać

DLSS jak na razie działa na 3 generacjach. Frame Generation został jako exclusive dla RTX 4xxx.a
Oczywiście Jensen sobie może zrobić co chce, to od nas zależy czy to kupimy czy nie. Zawsze to było bardzo proste.