Kadajo 7 414 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Gainward też gotowy 😎 Najlepsze ze te logo tak mi się kojarzy z RTX 2xxx, przypadek ? Nie sadze. Być może jak się okaże po pokazie 7 stycznia ze ludzie się śmieją to skorygują ceny Oczywsicie to działa w druga stronę, jak ludzie się obsrają i w gacie zejdą to korekta będzie w druga stronę 1 4
Spl97 1 293 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, lukadd napisał(a): To jeszcze nie jest pewne czy 4080 dostanie 400W. Są ploty mówiące o 350 lub 400W. Widząc potencjalnego 5080 Gaming Trio, według tego co piszą ma 2,5-slotowe chłodzenie, to TDP może być między 320 a 400W. Edytowane 2 Stycznia przez Spl97
Vulc 2 191 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia No i wracamy do punktu wyjścia, czyli ile krzykną za dane modele. Atrakcyjność karty w dużej mierze jest od tego uzależniona. A zakupu 4080 to chyba nikt z tego wątku nie planuje?
lukadd 2 913 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 1 minutę temu, Vulc napisał(a): A zakupu 4080 to chyba nikt z tego wątku nie planuje? @ODIN85 ? Już 7k w kieszeni gotowe trzyma
sideband 1 780 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 18 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): Dobra, dawac mi juz te 5090. Niech tylko bedzie solidny przyrost mocy i cenowo akceptowalne Szykuj gaśnicę 5
Vulc 2 191 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) No cóż, Odin zawsze chadza swoimi własnymi ścieżkami. Edytowane 2 Stycznia przez Vulc 1
Smalec 1 551 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 14 minut temu, Spl97 napisał(a): 2,5-slotowe chłodzenie, to TDP może być między 320 a 400W. 2,5 slota przy 400W? 2k RPM może być mało
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia A to nie 5080 ma byc najgorzej wyceniona?
Spl97 1 293 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Smalec napisał(a): 2,5 slota przy 400W? 2k RPM może być mało Przy 2,5-slotowym chłodzeniu można wątpić w 400W TDP przy modelach z gorszym chłodzeniem.
Totek 784 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Smalec napisał(a): 2,5 slota przy 400W? 2k RPM może być mało Dokładnie, to wcale nie napawa optymizmem, zapewne chłodzenie nie będą takie na wyrost jak przy 4090. Wszystko będzie bardziej skrojone.
Kadajo 7 414 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2,5 slotu jest jak najbardziej możliwe, tyle że karta będzie musiała być długa 1
Brolly 765 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) Pokazałem kumplowi ten temat, zastanawiał się skąd jest 161 stron a premiera dopiero za tydzień niecały To mu mówię pclab style Edytowane 2 Stycznia przez Brolly 1
SmogSmok 279 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 26 minut temu, Gret napisał(a): No to faktycznie wychodzi tak jak @Kadajo napisał, Nvidia po raz kolejny chce nam wepchnąć 5070 w cenie 5080. Tak jak to chciała zrobić z 4080 12gb. Za to AMD nam wpycha RTX 5060.
Kadajo 7 414 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Przecież Jensen chodzi na randki z Lisa ;p 1 2
Smalec 1 551 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia @Totek Były ploty, że odchudzają chłodzenia już jakiś czas temu. Przy przewymiarowanych Adach, co dla nas wyszło na duży plus, dla nich na minus, bo koszta produkcji poszły w górę. Przeczuwam kulturę pracy jak przy Amperach. 1
Spl97 1 293 Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): 2,5 slotu jest jak najbardziej możliwe, tyle że karta będzie musiała być długa To dalej pójdzie w stronę krów na grubo ponad 30 cm . Osobiście wolałem, żeby karty spasły bardziej na grubość niż na długość, jako, że moja ulubiona buda jest w miarę wąska, kompaktowa i przez to, w jaką stronę ogólnie idzie, będę musiał prędzej czy później się rozstać z moją ulubioną budą . Edytowane 2 Stycznia przez Spl97
Totek 784 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Emocje przed zakupem są dużo silniejsze niż te po zakupie. To właśnie to nakręcanie się, jest najbardziej rajcującą cześcią całej zabawy. Po zakupie jak po sexsie, emocje opadają 3
Pavel87 703 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Przecież Jensen chodzi na randki z Lisa ;p To pewnie na niej testował swoje nowe "złącze" 1 1
SmogSmok 279 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Przecież Jensen chodzi na randki z Lisa ;p Pod stołem przed premierą nowych GPU. 4
Kadajo 7 414 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Smalec napisał(a): @Totek Były ploty, że odchudzają chłodzenia już jakiś czas temu. Przy przewymiarowanych Adach, co dla nas wyszło na duży plus, dla nich na minus, bo koszta produkcji poszły w górę. Przeczuwam kulturę pracy jak przy Amperach. To mogli już zmniejszyć chłodzenia przy kolejnych rewizjach Ady w sumie, i w niektórych przypadkach tak było. Dlatego, teoretycznie najlepiej kupić kartę na premierę, bo potem będzie ciecie kosztów znowu. 1
Element Wojny 4 776 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia ten temat rzeczywiscie rosnie, zanim Pan kurteczka wyjdzie na scene to bedzie juz z 200 stron
Brolly 765 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 3 minuty temu, Totek napisał(a): Emocje przed zakupem są dużo silniejsze niż te po zakupie. Tak właśnie działa dopamina, że oczekiwanie na "nagrodę" jest dużo lepsze niż sama nagroda
ODIN85 3 502 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 28 minut temu, Kadajo napisał(a): ODIN planuje Mam 4080. Szach mat
Rekomendowane odpowiedzi