W UK raczej nic się nie zmieniło po wyjściu z EU. Jest dalej to samo, bardzo podobnie jak w EU jeśli chodzi o prawo i przepisy z tym związane.
Te wszystkie dodatkowe profity jakie masz w UK czy DE w wielu tych dobrych sklepach to po prostu indywidualne i lepsze podejście do klienta w sprawie zwrotów. Np. parę lat temu w DE kupiłem TV w Saturnie z 2k euro, przywiozłem do domu, wypakowałem i pęknięta matryca prosto z pudła Nawet na pudle nie było śladów, był strzał od rogu TV. Zapakowałem do pudła, odwiozłem do sklepu i dostałem nowy TV.
Amazon to w ogóle nie sprawdza co dostał w ramach zwrotu i później ludzie otrzymują taką zwróconą kartę z radiem samochodowym w środku. To akurat jest słabe, bo później kolejna osoba musi się bujać z tematem i udowadniać, że nie jest wielbłądem. Aczkolwiek z reguły problemu ze zwrotem nie ma. No i jest 30 dni na "testy".
Z twitera... Cover art tego utworu ma schowany numer 197 Z resztą to również 197s utworu oraz 197 dni od ostatniego na youtube.
"Gold-197 is the only stable state of gold, the only one that doesn't have a radioactive isotope". Izotop który nie ma "half-life".
Również film z tiwttera ma 28 tyknięć zegara, 28 tygodni później to 19.07.2025
Heh, mamy taką drobną powtórkę z Portal ARG, a dalej jest już tylko nieistotny zbiór który wygrzebałem z komentarzy.
Zbiór ciekawostek na podstawie tych trzech singli: https://www.youtube.com/channel/UCrtFjjTvxjz7by7J4ldE79Q
-już ktoś walnął "mapę" wiedzy, ale nie wiem czy to jest aktualizowane https://docs.google.com/document/d/1iiAwQ75QIqon45sNYwIGpxtkJp7-DxoTV9IrQvLu6tY/edit?tab=t.0#heading=h.a405ama237nu
No to jeszcze memik na koniec Wątpię by chciało mi się to śledzić.
No właśnie o to chodzi - dlatego ja nie odsyłam sprzętów do naprawy do serwisów, tylko zwracam je bezpośrednio do sklepów. To jest ta zasadnicza różnica. Myślisz że nie próbowali mnie rozstawiać po kątach i zasłaniać się gwarancją? Wiele razy, będąc szczerym może ze 2 razy im się to udało. W Polsce też to masz, niezgodność towaru z umową, z tego tytułu (kiedyś) można było reklamować do 2 lat po zakupie, i reklamujesz do sklepu, nie do serwisu gwarancyjnego.
Rekomendowane odpowiedzi