Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, cichy45 napisał(a):

To co pierdzieli trump ma małe znaczenie, bo to celebryta. On sobie coś tam potwituje ale to nie znaczy że polityka USA zmieni się o 180 stopni. Kennediego odstrzelił deep state bo za bardzo podskakiwał to i Trumpa mogą.

Zgadza się :D wystarczy popatrzeć na kursy krypto . Trump jest dobrym żywcem dla wielorybów :D wszystko sterowane. Wystarczy że dobrze mu sie odbije , krypto w góre= gpu w góre :D proste równanie , wystarczy dobre hasło i mamy górkę. Dobry czas na zakupy na deepie obecnie :D 

Opublikowano (edytowane)

@Radio Tirana., To ja, bielas22, wiesz że lubię Twoje poczucie humoru. Najlepszy dyskutant ever!!!  Nie chcę oznajmiać że Cię trochę klocham, ale może troiszkę ;)) Musimy myśleć bo podobno to nie boli. 

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Brolly napisał(a):

Odkleiło ich totalnie 8:E to się nie nadaje przypadkiem do uokik ?

No nie. MSRP to tylko cena detaliczna sugerowana przez producenta. Zresztą samo AMD od premiery podniosło cenę procka niewiele, bo ~200zeta ale podniosło bo niby korekta kursu do dolca.

Jak jest mało towaru na rynku, a duże zapotrzebowanie to sklepy podnoszą ceny i nic im nie zrobisz :E

3080tki w najlepszym okresie krypto po ~10k potrafiły się sprzedawać :E Przy MSRP ~3k.

Edytowane przez lukadd
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

No nie. MSRP to tylko cena detaliczna sugerowana przez producenta. Zresztą samo AMD od premiery podniosło cenę procka niewiele, bo ~200zeta ale podniosło bo niby korekta kursu do dolca.

Jak jest mało towaru na rynku, a duże zapotrzebowanie to sklepy podnoszą ceny i nic im nie zrobisz :E

No i właśnie to mnie niepokoi w kontekście 5090. Budujące że ktoś wreszcie dobił do brzegu. ;)

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano (edytowane)

4090 można było wyrwać po ~msrp miesiąc po premierze, czy dwa miesiące. Co prawda trzeba było obserwować sklepy i szybko kupować bo schodziło jak ciepłe bułeczki, ale się dało.

Z 5090 jeśli tam nic po drodze nie wybuchnie też nie powinno być jakiejś mega tragedii. Aczkolwiek utrudnienia raczej będą. No i nie znamy jeszcze skoku wydajności.

Dla mnie zapowiada się poniżej moich oczekiwań jak patrzę na speckę i proces :E Więc mało prawdopodobne, abym się premierowo skusił. A po kilku miesiącach to się zobaczy.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, PepePanDziobak napisał(a):

Zgadza się :D wystarczy popatrzeć na kursy krypto . Trump jest dobrym żywcem dla wielorybów :D wszystko sterowane. Wystarczy że dobrze mu sie odbije , krypto w góre= gpu w góre :D proste równanie , wystarczy dobre hasło i mamy górkę. Dobry czas na zakupy na deepie obecnie :D 

Tylko zauważ, że od czasu, kiedy ETH przeszedł na PoS, odchodząc jednocześnie z kopania na GPU, nikt nie wymyślił hitu podobnego do ETH z czasów świetności, a obecne krypto, co można jeszcze kopać na GPU miały swoje szanse, lecz je zaprzepaściły.

Obecnie, głównie dzięki Trumpowi tylko BTC dobrze wychodzi.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

ja się skuszę na pewno drogi kolego bo, po prostu lubię, w kwestiach finansowych mało jest rzeczy których bym chciał a nie miał. Wystarczy. ;)

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano (edytowane)

Jak już taki śmieszek, to powinno być tak:

RTX 5090     - 2137

RTX 5080     - 1488

RTX 5070 Ti - 911

RTX 5070     - 666

RTX 5060     - 420 

:E 

Edytowane przez cichy45
  • Haha 1