Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, RTX5090 napisał(a):

Dobra - TYLKO MFG jest dla serii50

Reszta dostanie nowe lepsze DLSS :dj:

Tu mnie zaskoczyli, bo tego się nie spodziewałem.

No może gdzieś po cichu liczyłem ze nie będą bezwzględni, kurteczka jednak ma serce, może AI, ale serce :hihot:

Fejkowe klateczki mogą sobie zabierać :D

Ciekawe tylko jak siadzie wydajność RTX 4xxx z tymi nowymi bajerami.

Chyba ze to wszystko zastąpi aktualny DLSS.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Spychcio napisał(a):

Z vatem powinno być 3700zł... jak będzie więcej to już Przebitka sklepu.

4070ti super to 800 zielonych i buja sie w okolicy 4k. Takze powinno tak wyjsc, a jak bedzie...kazdy wie 😅 roznie

Edytowane przez ryba
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Tu mnie zaskoczyli, bo tego się nie spodziewałem.

No może gdzieś po cichu liczyłem ze nie będą bezwzględni, kurteczka jednak ma serce, może AI, ale serce :hihot:

Fejkowe klateczki mogą sobie zabierać :D

Ciekawe tylko jak siadzie wydajność RTX 4xxx z tymi nowymi bajerami.

Chyba ze to wszystko zastąpi aktualny DLSS.

Tak to beda usprawnienia i po prostu bedzie zastapione, dobre i to dla starego genu ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Spychcio napisał(a):

Przykre:placz2: pierwszy raz w Historii seria xx80 nie dogoniła poprzedniego TOPu, źle się dzieje.

Seria xx80 ? Sreia xx70 doganiała prawie zawsze topke poprzednia.

No ale widać, w którą stronę wszytko idzie, tego już się nie da zmieniać.

Fejkowe klatki, rozdzielczości itp. itd.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dzień dobry, mam aktualnie w komputerze stacjonarnym zasilacz Silentium PC Vero L2 Bronze 500W, jednakże on już szwankuje (buczy/działa jak traktor) przy uruchomionym komputerze i chciałabym go wymienić na inny model. Czy powinnam wymieniać na dokładnie ten sam model tj. marki Silentium PC czy jest to obojętnie, byleby dobrze podłączyć? Mam aktualnie na oku Endorfy Vero L5 700W, tylko pytanie czy będzie wszystko działać po zmianie zasilacza, czy są one kompatybilne? Pytam też ze względu na to, że samodzielnie się tym zajmuję tj. rozkręcę, wyjmę stary i włożę nowy zasilacz i fajnie by było, jakby komputer jednak odpalił oraz działał bezproblemowo. Czy ewentualnie polecacie jakiś konkretny inny zasilacz do max 300/400 zł?   Od razu też podaje specyfikacje komputera: CPU - AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor,  GPU - NVIDIA GeForce RTX 2060, 6 GB RAM 16 GB, szybkość 2400 Mhz Pamięć 466 GB SSD Ma zwiększoną pamięć o 2 zewnętrzne Dyski SSD Kingstona 1 TB  
    • No fakt ten brak ruchu cienia jest dziwny. Z początku dlatego myślałem ze to DLSS bo on ma tendencje to "usuwania" ruchu z poruszających się delikatnie obiektów.
    • @galaktyo tak! Masz tutaj absolutną rację.  Generalnie temat eko lakierów, jakości lakierów bezbarwnych itp to też jest bardzo ciekawy temat.  Niestety, niewiele pozytywnego da się o nich powiedzieć. Przygotowanie (żeby to miało ręce i nogi) malowanego elementu zgodnie z kartą techniczną jest absolutnie najważniejsze, a i tak produkt jest jaki jest. Bezbarwne lakiery dzisiaj to dosłownie woda...    Ciężko, aby to się nie odbijało na jakości i trwałości powłoki lakierniczej.  Oryginalna wartość naniesionych powłok na nowych autach oczywiście też jest bardzo wątpliwa. Najzabawniejsze jest jednak te dosłownie przypruszenie bazą elementów podwozia. Doskonale oddaje dziejszą "jakość". 
    • Ostatnio widziałem post jakiegoś influ wg którego ceny paliw na Cyprze wciąż są na normalnym poziomie, a na pytanie o wzrost cen padła odpowiedź, że jak dopłyną dostawy w wyższych cenach, to podniesiemy nasze. Ale może to kwestia tego, że na Cyprze jest dużo energii z OZE, więc konkurencja ze strony aut elektrycznych jest bardzo duża
    • No tak. Ale jak wieje wiatr to cien sie rusza a nie jest jak namalowany.  Swoja droga, ta nowa gra Crimson Desert. Pokazywali ujecia wlasnie drzew. Co zwrocilo moją uwagę. Bo tam wysoko i wieje, wrecz pizga jak w kieleckim, I teraz rozumiem czemu ta gra nie ma path tracingu. RT ON. Tak ale raczej ograniczone. Wydaje mi sie ze przy takim wietrze jaki jest w tej grze pokazany po drzewach wnioskujac raczej cienie beda ruchome. 1:43 dla przykladu po prawiej stronie. Nawet przy zabudowaniach te drzewa szaleją jakby było 10 w skali beauforta W dalszej czesci tego gameplayu jest to samo. Nawet male krzewy maja cienie ruchome itp. Ta gra z path tracingiem wygladala by troche kiepsko przy tych nieruchomych cieniach i iloscią roslinnosci. Koreanczycy nieco zagrali na nosie nvidii bo wiekszosc gier ktora obecnie wyszla z RT i PT jakosc omija wiatr szerokim łukiem  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...